Les filles du Renard Pâle

Foto: 

Cedida

Les filles du Renard Pâle inauguren el cicle Circ d'Ara Mateix

L'espectacle es podrà veure el 27 i 28 d'abril a la plaça Margarita Xirgu de Barcelona
Surtdecasa
,
18/04/2024
Espectacles
La plaça Margarita Xirgu, a tocar del Mercat de les Flors, serà l'escenari d'un dels espectacles de circ més premiats en els últims mesos. Es tracta de 'Résiste' de Les filles du Renard Pâle, una peça per a corda fluixa i música visceral, que inaugurarà el proper 27 i 28 d'abril el cicle Circ d’Ara Mateix, que reivindica el circ contemporani a la ciutat de Barcelona.

Es tracta d'una peça dirigida per la funàmbula Johanne Humblet, una artista que es caracteritza per l’autosuperació i la negociació amb els límits. En aquest cas, trobem una funàmbula que avança per una corda a molta alçada. Una música és al seu costat, ben ancorada. Cadascuna resisteix a la seva manera en una lluita absurda com a crit de llibertat. Passi el que passi, s’ha d’aguantar sobre la corda fluixa, a la vora del precipici. No es pot posar mai el peu a terra, cal recórrer aquest camí que s’assembla a la vida, en què se succeeixen els riscos que cal assumir. Sobretot no es pot abandonar, s’ha de resistir, continuar sent lliure, com una guerrera.

El Circ d’Ara Mateix vol ser un espai de llibertat creativa i experimentació que fusiona el desig i el plaer amb la diversitat i l’art contemporani. Els i les artistes locals es combinen amb influències internacionals per a oferir perspectives noves i llenguatges circenses únics que dialoguen amb un públic divers. En aquest cicle descobrirem el poder del cos com a eina de recerca des de la tècnica circense, el cos en risc, la manipulació de l’objecte (sigui material o immaterial) i, sobretot, el desig de reivindicar un circ actual. La interacció entre el material i el cos serà explorada a través del treball d’anys d’entrenament que culminen en propostes intrigants. A més, la contínua experimentació i exploració dels límits del cos ens desafien a percebre de noves formes. Així mateix, veiem la interdependència i confiança com a manifestacions particulars, essencials en el món del circ.

  • imatge de control 1per1

Les propostes actuals del circ cerquen la interseccionalitat, i reflecteixen diverses perspectives que no sorgeixen d’una correcció política o autocensura, sinó que emergeixen de manera orgànica a cada proposta, enriquint la nostra percepció del món. Les tècniques circenses s’entrellacen amb les experiències i reflexions personals dels artistes, donant lloc a expressions artístiques que transcendeixen el merament visual.

"El Circ d’Ara Mateix és un espai de convivència que celebra propostes en sala i carpa. Hem presenciat el creixement de molts artistes i continuarem fent-ho" asseguren des de l'organització. El cicle Circ d’Ara Mateix 2024 és una invitació a resistir, explorar i deixar-se contagiar per l’art del cos, el risc i la virtuositat del circ contemporani, delineant així el circ del demà.

Més informació: 

A

També et pot interessar