Concilia Cultura

Foto: 

Xavier Torrent
Espai de cangur cultural

Tret de sortida del servei Concilia Cultura de cangur gratuït en centres culturals de Barcelona

Aquest mes de maig s’ha iniciat a dos centres culturals de la ciutat: a La Virreina Centre de la Imatge i al Teatre Lliure
Surtdecasa
,
15/05/2023
Família
Un servei pensat per fer fàcil l’accés i la participació a la cultura a les persones amb infants a càrrec que tinguin dificultats per a la conciliació familiar i personal. Aquest mes de maig s’ha iniciat el servei Concilia Cultura de cangur cultural gratuït a dos centres culturals de la ciutat: a La Virreina Centre de la Imatge i al Teatre Lliure. Els següents a incorporar el servei són La Capella, a partir del 3 de juny, i el Centre d’Art Contemporani de Barcelona (Recinte Fabra i Coats) a partir del 10 de juny.

El servei es va posar en marxa el 12 de maig a La Virreina Centre de la Imatge. El Teatre Lliure, en la seva seu de Montjuïc, estrena aquest servei el dissabte 20 de maig, La Capella ofereix el servei a partir del dissabte 3 de juny durant les visites guiades de cap de setmana, i el Centre d’Art Contemporani de Barcelona, el 10 de juny per a les persones assistents a la inauguració de l’exposició 'Ciutat de sorra', de David Bestué i en visites de cap de setmana a partir del 25 de juny. Cal reserva prèvia al web de cada centre cultural.

La Virreina Centre de la Imatge, La Capella, el Centre d’Art Contemporani de Barcelona, el Teatre Lliure (seu de Montjuïc), el Museu Picasso de Barcelona i el festival Barcelona Poesia 2023 promouen espais per a l’atenció i l’acompanyament a infants i famílies per facilitar la conciliació i gaudir plenament del dret a la cultura. És una prova pilot disponible del maig al desembre del 2023, inclosa en el Pla de drets culturals, dins la mesura número 5 'Cultura feminista: dret a una cultura diversa i equitativa'.

L'espai de cangur gratuït està ubicat al mateix centre cultural, està dinamitzat per monitors i monitores de lleure i disposa de mobiliari i material lúdic adequat per a nenes i nens de fins a 12 anys. Té un aforament limitat a 12 infants (més les persones adultes responsables acompanyants).

  • imatge de control 1per1

A

També et pot interessar