Jump to navigation
El Marc no és cuiner de professió, és geòleg. Segons explica ell mateix, era cap d'un laboratori de la construcció i quan va explotar la crisi del sector es va plantejar què fer amb el seu futur. Ho va veure claríssim: volia obrir una bodega i servir-hi el que a ell li agrada menjar i beure quan anava a bars. "Menjar casolà, producte d'aquí, cassoles ben fetes", aquesta és la tríada que defineix la gastronomia de la Bodega Montferry. Els entrepans del dia són el colofó.
El cuiner de la bodega confessa que, tot i que intenten planificar quins seran els ingredients de la jornada, la combinació de l'entrepà depèn del dia. "Hi ha dies que parlo amb els distribuïdors per saber què tenen, altres estic col·lapsat i ho penso mentre aixeco la persiana", afirma Miñarro. I després de fer-ne algun, penja una fotografia a les xarxes socials, una estratègia que va sorgir amb l'auge d'Instagram i que els ha servit com a reclam perquè la gent sabés què cuinaven i s'animés a visitar la Montferry.
El Marc a la cuina de la Bodega Montferry | Foto: Helena Martín El preferit del Marc és el de salsitxa amb tomàquet i vi ranci, tot i que el que assegura que té més èxit és el Borinot, que està fet amb cansalada, sobrassada i formatge Brie i que porta aquest nom en honor a la colla castellera de Sants, molt d'ells clients de la bodega. El de cecina amb formatge i tomàquet sec i el de capipota amb "chimichurri" també són dels que tenen més demanda. "Ara tenim una carta amb entrepans fixos per si el del dia no agrada a algú. Els anem canviant, però els que sempre tenen èxit són les cassoles fetes entrepà. Qualsevol menjar es pot posar dins d'un entrepà", afirma orgullós el propietari del local.
"És inevitable repetir, tot i que intentem fer modificacions. Si el d'avui és de sardina en conserva amb musclos i piparra, per un altre dia podem mantenir la sardineta i li posarem escarola i romesco, per exemple", diu el Marc. La prèvia abans de fer l'entrepà va així: "Aixeques la persiana, engegues la planxa pels entrepans i la fregidora, mires que tens el tomàquet per sucar el pa, mires que t'hagi arribat el del pa i si no, el truques per fotre-li esbroncada, i aleshores ja t'hi pots posar", relata. El Marc comenta que el que més li agrada de la seva feina és cuinar: "Donar-li voltes al cap, pensar i fer mescles estranyes. Sempre m'ha agradat cuinar i el local m'encanta. Un moment que m'agrada molt és quan estic sol a dins, quan tanco la persiana, estic recollint i em poso música".
Interior de la Bodega Montferry | Foto: Helena Martín La modalitat de l'entrepà els ha permès surfejar la pandèmia, tot i que les restriccions pel que fa a aforament els estan complicant la feina: "Arran del confinament, com que és un recurs molt fàcil per endur-se i la gent fa teletreball, hi ha hagut pujada dels entrepans", comenta Miñarro. Després del confinament, afegeix, també han canviat els nostres clients, ara acudeixen més joves que abans, fet que també atribueix a la tipologia de local, ja que "fer el vermut s'ha posat de moda", diu. "Per sort, el públic és molt heterogeni: des del jubilat fins al jove de 16 que comença a beure birres" afegeix.
Juntament amb altres restauradors del barri de Sants, la Bodega Montferry s'ha unit a la DO Sants, una associació que fa autopromoció dels establiments del barri per tal d'ensenyar que hi ha locals que val la pena provar i que "no cal anar a Gràcia per trobar un bon bar", diu el Marc. El Terra d'Escudella, Sants es crema, La Carota o el Petit Pau, entre altres, són alguns dels bars i restaurants que tenen el segell "DO Sants".
Twitter Bodega Montferry Instagram Bodega Montferry
Twitter DO Sants Blog En Ocasiones Veo Bares