In-èdit

Foto: 

Cedida
Marie Losier, la cineasta protagonista de l'In-Edit 2020

Les 6 idees per tornar a començar a Barcelona

Cicles de tardor, noves exposicions i concerts per encarar els últims mesos de l'any
Surtdecasa
,
28/09/2020
Entorn
Més que mai, aquesta tardor porta l’activitat cultural tenyida de lila. La ciutat de Barcelona torna a engegar motors amb algunes propostes que posen la perspectiva de gènere al centre i ho fan a partir de totes les disciplines possibles. Dansa, disseny, teatre o fotografia: qualsevol art és bona excusa per sortir de casa i descobrir nous estímuls. Te'n proposem cinc que no et pots perdre.

1. Ho saps tot de la teva música preferida? L’In-Edit t’ho explica
Els amants de la música i l’audiovisual tenen una cita obligada a partir del 29 d’octubre. Torna el Festival de cine documental de música del món i ho fa amb propostes per satisfer a totes les orelles. El Festival In-Edit d’aquest 2020 serà online en la seva totalitat i permetrà l’accés a gairebé 50 documentals. Consultant l’amplia programació que s’ha preparat els espectadors podran triar entre diferents tipus d’abonament per gaudir dels visionats, si ho volen, vàries vegades. El festival fuig de tot tipus d’encotillament i per això les pel·lícules són tan diverses com estils musicals pogueu escoltar. La cineasta francesa Marie Losier serà la protagonista de l'In-Edit 2020.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1

 Festival Escena Poblenou
2. Quan les arts escèniques volen apropar-se a l’espectador
Des del 2001 el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou s’ha implicat per apropar a l’espectador cada un dels llenguatges dels arts escèniques en tots els formats imaginables. Sempre amb un eix que contempla la realitat social actual per una banda, i el territori per l’altra, ha equilibrat el seu objectiu de potenciar les noves creacions i convertir l’art escènic en una eina de construcció de la societat. Aquesta 19a. edició serà del 22 al 25 d’octubre i adaptarà la seva programació al context actual.
> Més informació

 

 L'exposició 'Feminista havies de ser' es podrà visitar fins al 29 de novembre | Foto: Cedida
3. Visibilitza el feminisme
Comissariada per Natza Farré, l’exposició ‘Feminista havies de ser’ al Palau Robert denuncia la discriminació i violència sistemàtica vers les dones, ja sigui en forma de bretxa salarial, de vestits roses o de presència a l’espai públic. La mostra, que s’allargarà fins el 29 de novembre, compta amb activitats que s’aniran celebrant al llarg d’aquests dos mesos, com la xerrada ‘AQUÍ! Resposta a la pregunta on són les dones’, els monòlegs d’Oye Polo i altres convidades i taules rodones al voltant del rol de cuidadores de les dones i de violència masclista.
> Més informació

 

 Dissenys de Palomo Spain | Foto: Cedida
4. Posa't a la moda
Si hi ha algun equipament que segueix les últimes tendències, aquest és el Museu del Disseny. Per aquesta tardor el gènere també en serà un dels protagonistes, ja que el 13 d’octubre es realitzaran les jornades D-Generades, unes jornades per reflexionar al voltant de les repercussions de la perspectiva de gènere en el món de la moda. Entre altres activitats i exposicions, també se celebrarà el Festival Blanc els dies 23 i 24 d’octubre, que vol promoure el talent emergent en l'àmbit del disseny i que enguany convidarà a Toni Miserachs.
> Més informació

 

 Interior de l'Heliogàbal | Foto: Cedida
5. Celebra els 25 anys de l'Heliogàbal
Aquesta sala del barri de Gràcia resisteix tots els cops, fins i tot s'atreveix a estar d'aniversari enmig d'una pandèmia. L'Heliogàbal celebra els seus 25 anys d'història aquest mes d'octubre amb una sèrie d'activitats que van des de la poesia a la música. En el terreny de la literatura celebraran tots els dijous d'octubre nits de poesia amb veus com Maria Cabrera, Maria Sevilla i Raquel Santanera, Juan Vinuesa o Orlando Guillén, entre altres; i en el de la música, tot i cancel·lar-se la diada musical del diumenge 18, segueix en peu la del diumenge 25 on passaran per l'escenari dels Jardins de la Sedeta, grups com Mishima o Hidrogenesse. 
> Més informació

 

 Pau Roca protagonitza 'Les coses excepcionals' | Foto: Cedida
6. Apunta't a la cultura de proximitat
Aquesta tardor no t'acabaràs Barcelona. El cicle Barcelona Districte Cultural comptarà amb 29 espectacles repartits en una trentena d'equipaments culturals de la ciutat, 8 dels quals s'estrenen en aquest circuit de proximitat. El suïcidi, l’Alzheimer i l’assetjament sexual seran algunes de les temàtiques que s’hi tractaran en format teatral, i també hi haurà dansa, circ, cinema i música. Sabor de Gràcia, Magalí Sare, Ketekalles i el grup per a públic familiar 2princesesbarbudes també passaran pels diferents escenaris del Barcelona Districte Cultural, que s’allargarà fins al mes de desembre.
> Més informació

 

A

També et pot interessar