Loom Festival

Foto: 

Surtdecasa
Loom Festival

Loom Festival, sinestèsia al poder

Dissabte 4 de maig, nova proposta a l'Utopia 126 de Poblenou
Marcel Pujols
,
30/04/2019
Música
Per segon any consecutiu, el Loom Festival aterra a la fàbrica modernista Utopia 126 del Poblenou de Barcelona, i ho fa durant tot un dia. Aquest dissabte 4 de maig, les arts es tornaran híbrides, les sensacions costaran d'emmarcar-se en una sola disciplina i les etiquetes amb les quals podries anar prèviament a un esdeveniment d'aquest tipus es fondran només entrar al recinte. Per mirar d'expandir-nos la ment, els organitzadors ens expliquen a través d'una sèrie de punts com serà aquesta segona edició del Loom.

1. Sinestèsia
Des del cartell fins al discurs, passant per totes les propostes que el festival ens ofereix: la sinestèsia mana. Ens referim a la munió de sensacions que pot produir-nos una determinada representació artística, el Loom ha optat per propostes que et despertin més d'un sentit a l'hora que et facin ser conscient que ets un ésser multisensorial. Música, performance i instal·lacions sota l'òptica de l'experimentació.

2. Loom by Day
Una de les novetats del segon Loom és que el festival matina. De les 12 i fins a les 15:30 hores, el públic podrà gaudir d'una espècie de jornada de portes obertes totalment gratuïta. Un esquer agradable perquè la gent pugui passejar-se pel recinte mentre els primers concerts (de Demmy Sober x Nico Miseria i Las Ninyas del corro), tallers i xerrades i instal·lacions ja es posen en marxa.


Vídeo de l'edició 2018

3. El cartell
El primer que sobta en llegir els noms que conformen el cartell és la democratització que suposa la mateixa mida de font per tots els artistes. Per ordre alfabètic i sense massa categories, tot es posa en un mateix sac creatiu on les propostes es poden interrelacionar d'igual a igual. El Loom Collective, l'equip organitzador del festival, està format per membres de diferents esferes creatives internacionals que són qui acaba fent el procés de selecció d'artistes. D'aquí en surt un line up on tant s'hi poden trobar les performances crítiques amb temes com el consum o les relacions de poder del Col·lectiu VVAA d'Elena Martin i companyia, com les propostes musicals de Samxsen o Spanish Mafia que abracen també el graffiti, la moda o la dansa. A nivell internacional, hi trobem noms com el productor londinenc Sega Bodega que debutarà a la península, la rapera americana Brooke Candy que presentarà 'Sexorcism', un últim treball on explora el terreny de les fantasies sexuals.

4. Loom by Night
El gruix del cartell serà a partir de les 16 hores, i fins a les 3 de la matinada la nau del Poblenou bullirà amb més de 30 propostes. El preu actual del festival és de 25 euros, per fer-vos una idea de com anirà la festa només cal veure el vídeo-resum de l'any passat. Una bacanal artística en tota regla que va reunir unes 1.500 persones.

Més informació: 

A

També et pot interessar