AGENDA
Arts
Exposició 'El vuitè dia'
2018
Del 17 de febrer al 15 d'abril
  • Valls
Capella de Sant Roc

Exposició 'El vuitè dia'

En el marc del cicle 'Pintura mural', exposició 'El vuitè dia', a cura del Museu de Valls, una peça signada per l'artista Àlvar Calvet que tracta de la identitat de gènere en un muntatge artístic que consta de diverses fases i suports.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 19 a 20:30h.
Dissabtes: de 12 a 14h i de 19 a 20.30h.
Diumenges: de 12 a 14h.

Inauguració: 

Dissabte 17 de febrer, a les 13:00h.

Sinopsi: 

En la primera fase del projecte d’Àlvar Calvet han estat entrevistades 8 persones que han escollit lliurement el seu gènere. D'aquesta fase en sorgeix un documental videogràfic "El vuitè dia", un llibre amb el mateix títol i que recull les entrevistes transcrites a l'escriptura (català o castellà segons l’entrevistat) i el testimoni a manera de relíquia (una llosa doble d'alabastre de Sarral damunt de la qual hi han deixat la seva petjada en forma de línia les persones entrevistades de gènere lliure (trans o no binàries). En una segona fase, Calvet ha contactat amb 8 artistes pintores a les que ha posat en contacte amb les primeres, fent que les 16 persones entrin en relació.

D’aquestes coneixences n’han sorgit diverses impressions i s’ha demanat a cada artista que a partir de l’entrevista o contacte amb la persona representada en sorgeixi un text, una cançó, un poema, o qualsevol altra cosa que es pugui representar en un full de paper. En la tercera fase, Àlvar Calvet ha pintat el fons de l’absis de la capella. Cada artista representant ha pintat també una línia d’esquerra a dreta. Els artistes han pogut reinterpretar lliurement o traduir les impressions rebudes a partir del contacte directe i del fet d’apropar-se a aquesta realitat. En la darrera fase completada, hi figura la pròpia exposició, on s’hi pot trobar l’absis de la Capella amb les intervencions de les representants; el testimoni d’alabastre situat al centre de l’altar; i el llibre, situat en un lateral de la capella i damunt d’un faristol, i que conté les entrevistes a les 8 persones de gènere lliure -trans o no binàries- que han estat completades amb les aportacions de les 8 persones artistes pintores.

Preu: 

Entrada gratuïta.

Comissari: 

Pilar Bonet.

Fitxa tècnica: 

Les persones representants i representades en el projecte han estat:
La Trastera (Alexandra Garcia, Vicky Benítez i Niko Vetoshkin) amb Lina Mulero, Núria Rion amb Clara, Guillem Duran amb Iris, Àlvar Calvet amb Cyan, Jordi Abelló amb Miquel Blay (Sami Luu), Aureli Ruiz amb Adrià Mula (Ari), Roger Caparó amb Eliot Borràs i Ferran Garcia Sevilla amb Diego Marchante.

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició ‘Vincles, Persones, Llocs’ dels 'de temporada' als Pallaresos
Del 15 de desembre al 15 de gener
Els Pallaresos
Exposició de pintures de Pedro M. Calavia
Del 10 al 31 de desembre
Tarragona
Exposició ‘Art en petit format’
Del 12 de desembre al 8 de gener
Reus
Dissabte 15 de desembre, 12h
Vilafranca del Penedès
Museu del Disseny de Barcelona
Del 14 al 16 de desembre
Barcelona
40è aniversari del CERAP, Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar
Dissabte 15 de desembre, 19h
Riudoms
Guinovart a cavallers
De l'11 de desembre al 27 de gener
Lleida
Detritus
Del 30 de novembre al 13 de gener
Tàrrega