AGENDA
Arts
Exposició 'El vuitè dia'
2018
Del 17 de febrer al 15 d'abril
  • Valls
Capella de Sant Roc

Exposició 'El vuitè dia'

En el marc del cicle 'Pintura mural', exposició 'El vuitè dia', a cura del Museu de Valls, una peça signada per l'artista Àlvar Calvet que tracta de la identitat de gènere en un muntatge artístic que consta de diverses fases i suports.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 19 a 20:30h.
Dissabtes: de 12 a 14h i de 19 a 20.30h.
Diumenges: de 12 a 14h.

Inauguració: 

Dissabte 17 de febrer, a les 13:00h.

Sinopsi: 

En la primera fase del projecte d’Àlvar Calvet han estat entrevistades 8 persones que han escollit lliurement el seu gènere. D'aquesta fase en sorgeix un documental videogràfic "El vuitè dia", un llibre amb el mateix títol i que recull les entrevistes transcrites a l'escriptura (català o castellà segons l’entrevistat) i el testimoni a manera de relíquia (una llosa doble d'alabastre de Sarral damunt de la qual hi han deixat la seva petjada en forma de línia les persones entrevistades de gènere lliure (trans o no binàries). En una segona fase, Calvet ha contactat amb 8 artistes pintores a les que ha posat en contacte amb les primeres, fent que les 16 persones entrin en relació.

D’aquestes coneixences n’han sorgit diverses impressions i s’ha demanat a cada artista que a partir de l’entrevista o contacte amb la persona representada en sorgeixi un text, una cançó, un poema, o qualsevol altra cosa que es pugui representar en un full de paper. En la tercera fase, Àlvar Calvet ha pintat el fons de l’absis de la capella. Cada artista representant ha pintat també una línia d’esquerra a dreta. Els artistes han pogut reinterpretar lliurement o traduir les impressions rebudes a partir del contacte directe i del fet d’apropar-se a aquesta realitat. En la darrera fase completada, hi figura la pròpia exposició, on s’hi pot trobar l’absis de la Capella amb les intervencions de les representants; el testimoni d’alabastre situat al centre de l’altar; i el llibre, situat en un lateral de la capella i damunt d’un faristol, i que conté les entrevistes a les 8 persones de gènere lliure -trans o no binàries- que han estat completades amb les aportacions de les 8 persones artistes pintores.

Preu: 

Entrada gratuïta.

Comissari: 

Pilar Bonet.

Fitxa tècnica: 

Les persones representants i representades en el projecte han estat:
La Trastera (Alexandra Garcia, Vicky Benítez i Niko Vetoshkin) amb Lina Mulero, Núria Rion amb Clara, Guillem Duran amb Iris, Àlvar Calvet amb Cyan, Jordi Abelló amb Miquel Blay (Sami Luu), Aureli Ruiz amb Adrià Mula (Ari), Roger Caparó amb Eliot Borràs i Ferran Garcia Sevilla amb Diego Marchante.

Més informació: 

Et pot interessar

Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 28 de març, 22:30h
Lleida
Exposició 'Nedant pel call' d'Emili Armengol
Del 2 al 30 de març
Girona
Sandoval
De l'1 al 25 de març
Lleida
Ara Malikian
Dissabte 24 de març, 21h
Valls
Dones d’Art
Del 9 de març al 7 d'abril
Lleida
Tragèdia al call
Diumenge 1 d'abril, 10:30h
Tàrrega
Del 31 de març al 15 d'abril
Santa Cristina d'Aro