Espectacles
,
2018
Divendres 11 de maig, 21h
Teatre Tarragona
Tarragona

Òpera 'Cavalleria rusticana' i 'Pagliacci'

'Cavalleria rusticana' (Cavallerositat camperola) és una òpera verista en un acte de Pietro Mascagni amb llibret de Giovanni Targioni - Tozzeti i Guido Menasci basat en un conte de Giovanni Verga. S'estrenà el 17 de maig de 1890 al Teatre Costanzi de Roma.

El famós intermezzo va ser utilitzat en la banda sonora de la pel·lícula 'El Padrí III'.

'Pagliacci' és una òpera en dos actes de Ruggero Leoncavallo, amb llibret del mateix autor. S'estrenà al Teatro dal Verme de Milà el 21 de maig de 1892. Mostra el tràgic desenllaç d'un conflicte sexual. L'acció –inspirada en un fet real que hagué de jutjar, com a magistrat, el pare de Leoncavallo– se situa entre uns còmics ambulants que actuen en un poble de Calàbria, el dia de la Mare de Déu d'Agost.

Mateix dia de la funció, 17h: Breu introducció a Cavalleria Rusticana i Pagliacci.

Sinopsi: 

Ambientada a la Sicília de finals del S.XIX, té com a protagonistes Turiddu un noi que torna del servei militar i Santuzza, una jove amb qui té un idil·li, el qual és abrandat per part d'ella i de despit per part d'ell, perquè ell ha vist que s'han trencat els seus plans de casament amb Lola, la promesa de tota la vida, que ara s'ha casat amb un altre home.

Preu: 

47/51€ | T4, menys de 25 anys i més de 65 anys 42/46€ | (OP) 2 concerts per 84/92€ | Socis Joventuts Musicals 42/46€ (Compra entrades)

Fitxa tècnica: 

Intèrprets: Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i Orquestra Simfònica del Vallès

Organitza: 

Òpera Catalunya 

Col·labora: 

Fundació Privada Mútua Catalana

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1