AGENDA
Espectacles
Barbes de balena
2018
Dissabte 7 d'abril, 21h
  • Valls
Teatre Principal

Teatre 'Barbes de Balena'

Espectacle de teatre, música i dansa 'Barbes de balena', que fa un recorregut per la vida de la doctora Aleu i Reira (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l'Estat Espanyol. 

*Espectacle recomanat per a majors de 14 anys. 

Sinopsi: 

L’any 1883  la Dra. Dolors Aleu i Riera, la primera dona llicenciada en medicina de l’Estat espanyol que va exercir com a doctora, publica la tesi doctoral 'De la necesidad de encaminar por nueva senda la educación higiénico-moral de la mujer'. Defensa aferrissadament la necessitat de l’educació de les dones, no només per a elles mateixes, sinó com a baula essencial per a la consecució d’una societat més avançada. Justifica que cal desterrar la cotilla de la indumentària femenina pels seus efectes nocius per la salut i perquè impedeix una mobilitat normal. La cotilla utilitzada com a presó.

133 anys més tard, si bé potser ja no s’estila aquell particular artefacte destinat a perfilar (i a deformar) la cintura femenina, la dona continua estant subjecte a cotilles reals i imaginàries que fa segles que porta. Avui, en ple segle XXI, la paraula, la música i el moviment s’entrellacen a l’escenari per explicar la fascinant història de la Dra. Aleu i la de tantes dones que han recorregut el mateix camí en aquesta direcció: de l’interior a l’exterior, de la cosa íntima a la cosa més externa, de l’espai privat al públic, de la família a la societat.

Preu: 

14€

Fitxa tècnica: 

Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Direcció: Mònica Bofill
Composició musical: Ariadna Cabiró
Coreografia: Anna Romaní
Intèrprets: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López/Cinta Moreno i Anna Romaní

Et pot interessar

Tot va bé si acaba bé
Dissabte 18 de maig, 19h
Lleida
Dissabte 23 de març, 20:30h
Palamós
Cinema en família, febrer març, 2019
Del 17 de febrer al 31 de març
Tarragona
Jane Eyre
Dissabte 2 de març, 21h
Tarragona
La família Addams
Del 9 al 12 de maig
Lleida
Teatre, Teló, Cortines
Del 17 al 31 de març
Reus
Raphaëlle
Dissabte 23 de febrer, 21h
Reus
Teatre ‘La Festé’ a càrrec dels Le Croupier
Diumenge 24 de febrer, 18h
Bescanó