AGENDA
Espectacles
Barbes de balena
2018
Dissabte 7 d'abril, 21h
  • Valls
Teatre Principal

Teatre 'Barbes de Balena'

Espectacle de teatre, música i dansa 'Barbes de balena', que fa un recorregut per la vida de la doctora Aleu i Reira (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l'Estat Espanyol. 

*Espectacle recomanat per a majors de 14 anys. 

Sinopsi: 

L’any 1883  la Dra. Dolors Aleu i Riera, la primera dona llicenciada en medicina de l’Estat espanyol que va exercir com a doctora, publica la tesi doctoral 'De la necesidad de encaminar por nueva senda la educación higiénico-moral de la mujer'. Defensa aferrissadament la necessitat de l’educació de les dones, no només per a elles mateixes, sinó com a baula essencial per a la consecució d’una societat més avançada. Justifica que cal desterrar la cotilla de la indumentària femenina pels seus efectes nocius per la salut i perquè impedeix una mobilitat normal. La cotilla utilitzada com a presó.

133 anys més tard, si bé potser ja no s’estila aquell particular artefacte destinat a perfilar (i a deformar) la cintura femenina, la dona continua estant subjecte a cotilles reals i imaginàries que fa segles que porta. Avui, en ple segle XXI, la paraula, la música i el moviment s’entrellacen a l’escenari per explicar la fascinant història de la Dra. Aleu i la de tantes dones que han recorregut el mateix camí en aquesta direcció: de l’interior a l’exterior, de la cosa íntima a la cosa més externa, de l’espai privat al públic, de la família a la societat.

Preu: 

14€

Fitxa tècnica: 

Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Direcció: Mònica Bofill
Composició musical: Ariadna Cabiró
Coreografia: Anna Romaní
Intèrprets: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López/Cinta Moreno i Anna Romaní

Et pot interessar

Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 21 de febrer, 22:30h
Lleida
Charlie Mag
Diumenge 4 de març, 18h
Cervera
Teatre musical 'Per si no ens tornem a veure'
Dissabte 10 de març, 21h
Valls
Dos Familias
Dissabte 3 de març, 20h
Tortosa
El metge de Lampedusa
Dissabte 24 de febrer, 21h
Juneda
Teatre 'Sota teràpia'
Dissabte 10 de març, 20:30h
Riudoms
Plors de cocodril
Dissabte 10 de març, 17h
Lleida
Dies 10 i 22 de març
Girona