AGENDA
Espectacles
Raphaëlle
2019
Dissabte 23 de febrer, 21h
  • Reus
Teatre Bartrina

Teatre 'Raphaëlle'

Teatre ‘Raphëlle’ a càrrec de la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud, qui es pregunta si la divisió de sexes és una construcció cultural. Ho fa a través de l’experiència individual de Raphaëlle Pérez, una dona trans que, com a protagonista, lluita per la identitat, l'autoafirmació i la ruptura de motlles en un món en constant transformació.

*Durada: 80 minuts

Sinopsi: 

La Conquesta del Pol Sud tanca la seva trilogia sobre 'Dona, història i identitat' amb 'Raphaëlle', la història que torna a combinar testimonis reals en escena i investigació periodística. Una nova manera d’entendre el teatre amb les protagonistes dels fets reals com a escena per construir ponts entre l’experiència individual i la història col·lectiva.

A 'Raphaëlle' la companyia parteix d’una experiència individual de canvi de gènere. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla, doncs, del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats i reflexiona sobre el tractament del gènere en altres cultures, qüestionat si la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental.

'Raphaëlle' projecta, així, una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre les lluites i les conquestes socials, les minories, l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

Preu: 

15, 12 o 9€ | Compra entrades aquí (enllaç)

Organitza: 

Consorci del Teatre Bartrina

Més informació: 

Et pot interessar

Teatret de Circ 'Rodolfo i Rita'
Diumenge 7 d'abril, 12h
Tarragona
Esmorza amb mi, Los Montoya,
Dissabte 27 d'abril, 21h
Reus
Gira Píndoles, Microteatre fora del Teatre
Dissabte 30 de març, 21h
Lloret de Mar
Sobreviuré
Divendres 3 de maig, 21h
Tàrrega
Espectacle 'Sortir del tu'
Dissabte 6 d'abril, 18h
Olot
Teatre, Teló, Cortines
Del 3 d'abril al 16 de juny
Reus
 teatre ‘Encontres’ de Mireia Vallès
Divendres 29 de març, 21:30h
Castell d'Aro
La família Addams
Del 9 al 12 de maig
Lleida