AGENDA
Espectacles
Raphaëlle
2019
Dissabte 23 de febrer, 21h
  • Reus
Teatre Bartrina

Teatre 'Raphaëlle'

Teatre ‘Raphëlle’ a càrrec de la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud, qui es pregunta si la divisió de sexes és una construcció cultural. Ho fa a través de l’experiència individual de Raphaëlle Pérez, una dona trans que, com a protagonista, lluita per la identitat, l'autoafirmació i la ruptura de motlles en un món en constant transformació.

*Durada: 80 minuts

Sinopsi: 

La Conquesta del Pol Sud tanca la seva trilogia sobre 'Dona, història i identitat' amb 'Raphaëlle', la història que torna a combinar testimonis reals en escena i investigació periodística. Una nova manera d’entendre el teatre amb les protagonistes dels fets reals com a escena per construir ponts entre l’experiència individual i la història col·lectiva.

A 'Raphaëlle' la companyia parteix d’una experiència individual de canvi de gènere. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla, doncs, del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats i reflexiona sobre el tractament del gènere en altres cultures, qüestionat si la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental.

'Raphaëlle' projecta, així, una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre les lluites i les conquestes socials, les minories, l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

Preu: 

15, 12 o 9€ | Compra entrades aquí (enllaç)

Organitza: 

Consorci del Teatre Bartrina

Més informació: 

Et pot interessar

XXXIIIes Jornades de Teatre - Sant Jaume d'Enveja 2019
De l'11 de maig al 2 de juny
Sant Jaume d'Enveja
Teatre, Teló, Cortines
Del 2 de juny al 7 de juliol
Reus
Espectacle 'Histèries Uterines' a càrrec de Xavi Demelo, Torrefeta, 2019
Diumenge 2 de juny, 19h
Torrefeta i Florejacs
Divendres 31 de maig, 22h
Tortosa
Teatre 'Les Variacions Bildelberg'
Del 24 al 26 de maig
Tarragona
Exposició 'Obrim els ulls' de Francesc Mestre Pellicé
De 3 al 31 de maig
Riudoms
Teatre 'Flam' de Roger Bernat
Dijous 6 de juny, 21h
Olot
Exposició 'Cultura i progrés'
Del 9 de maig al 15 de juny
Reus