Llibres
,
2021

Presentació del llibre 'El Xatet. Josep M. Sans Ciurana, el mític corredor reusenc'

Presentació del llibre 'El Xatet. Josep M. Sans Ciurana, el mític corredor reusenc', de Josep Marsal Sans, una publicació que repassa la figura del ciclista reusenc justament en el centenari del seu primer triomf (la copa Ajuntament de Reus, que va guanyar amb només 16 anys), el qual va iniciar la llegenda d’un dels esportistes més cèlebres de la primera meitat del segle XX a Reus.

> Accedeix a la presentació en directe a través del canal de YouTube Centre de Lectura de Reus.

Sinopsi: 

Josep M. Sans es va convertir en un ídol de masses al Reus de l’època, una ciutat que vivia intensament l’esport de la bicicleta, tant en la modalitat de ruta com en la de pista. Sans omplia els velòdroms locals amb capacitat per a més de 2.000 persones que l’aclamaven pel seu nom. 

Tot plegat en un Reus de 30.000 habitants que assistien cada setmana per veure les proeses del mite i que en aquells anys acollia les arribades i les sortides de les millors curses en ruta per etapes. I en pista als velòdroms reusencs s’organitzaven els campionats de Catalunya i estatals d’aquestes modalitats. Cal tenir en compte que Reus va ser la primera ciutat de Catalunya pel que fa a les competicions en pista.

Preu: 

Accès gratuït

Organitza: 

Centre de Lectura

Més informació: 

  • imatge de control 1per1