Llibres
,
2021

Presentació del llibre 'Lo Carrasclet'

Presentació del llibre 'Lo Carrasclet. Crònica d'un irreductible (1687-1743)' (Silva Editorial) de Jaume Borràs Galceran. Aquesta obra constitueix una nova i singular aportació a la història política del nostre país i, també, a la literatura èpica i romàntica.

Redescobrint de manera raonada certs episodis com la Guerra de Successió i altres pàgines viscudes per Joan Pere Barceló-Carrasclet, aquest heroi mític, representant de la rebel·lió rural, podem desfer mistificacions importants de la història catalana i europea que han divulgat certs relats dominants i burgesos.

Sinopsi: 

Si Catalunya fos un país normal, Carrasclet gaudiria d’un lloc de privilegi en els llibres de la nostra història propera. Amb aquest perfil biogràfic es vol corregir aquest oblit, explicant fil per randa el paper cabdal del Coronel Barceló, fill de Capçanes, en la lluita contra l’absolutisme de Felip Vè.

En l’actual cruïlla que vivim, cal ara reivindicar més que mai el seu testimoni de coratge i compromís. Tot un exemple d’irreductible fidelitat a les llibertats catalanes i una icona de la resistència popular a l’opressió borbònica. 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1