Llibres
,
2021

Presentació del llibre 'Tosquelles. Curar les institucions'

Presentació del llibre 'Tosquelles. Curar les institucions', de Joana Masó, un recorregut per la trajectòria del metge reusenc que va revolucionar la psiquiatria.

> Accedeix a la presentació en directe a través del canal de YouTube Centre de Lectura de Reus.

Sinopsi: 

Francesc Tosquelles (Reus, 1912- Granges d'Òlt, 1994) va ser un psiquiatre republicà exiliat a França al final de la Guerra Civil. Instal·lat a Saint-Alban fins als anys seixanta, va dur a terme una pràctica transformadora que va respondre no solament a unes necessitats terapèutiques sinó també culturals i polítiques, en un procés que implicava la institució assistencial mateixa.

L'obertura dels hospitals als seus entorns, la vinculació amb el paisatge, l'exploració de sistemes de gestió cooperativa amb els interns, el treball dins i fora dels centres, la producció artesanal i el teatre, el cinema i l'escriptura com a pràctiques col·lectives van ser algunes de les seves propostes al servei de la cura i de la humanització de la vida.

A través d'una àmplia selecció de textos de Tosquelles i de documents i fotografies de l'època, Joana Masó proposa en aquest llibre editat per Arcàdia un recorregut que permet donar vida a una memòria col·lectiva que va més enllà de la història de la psiquiatria i les seves institucions.

Preu: 

Accès gratuït

Organitza: 

Centre de Lectura de Reus

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1