Activa't
,
2022
Del 28 al 30 de juny
Diversos espais
Tarragona i Constantí

Congrés 'El monument tardoromà de Centcelles'

Congrés 'El monument tardoromà de Centcelles: dades, context, propostes', que comptarà amb la presència activa dels màxims especialistes en les diverses disciplines (arqueologia, història, història de l'art i teologia) que cal tenir en compte en l'estudi del monument.

Unes jornades on s'hi vol plantejar de manera tranversal el tema de la naturalesa i funcions d'un monument difícil d'interpretar i explicar, i sobre el qual s'han fet diverses hipòtesis, i analitzar els resultats fins ara assolits, amb la intenció d'avançar en el seu coneixement.

El congrés vol ser obert, caracteritzat per ponències innovadores i enriquit per del debat científic entre tots els participants. 

No es tracta de repassar una vegada més les diverses hipòtesis sobre Centcelles –d'altra banda, prou conegudes– sinó de sospesar les dades que ofereix la recerca arqueològica, els elements que aporten els diversos contextos històrics en què sembla inscriure's el monument, i els diversos vectors, arqueològics, iconogràfics i documentals, relatius a la seva decoració musiva i pictòrica actualment existent o bé presumible.

Programa: 

Consulta'l aquí (enllaç)

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF)

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1