Música
,
2023
Divendres 1 de desembre, 20h
Auditori Josep Carreras
Vila-seca

Concert Granados Scarlatti

Concert a càrrec de Diana Baker i Dani Espasa, on interpretaran les les Vint-i-sis Sonates per a clave d'Scarlatti que Granados va transcriure de forma brillant i virtuosa.

Sinopsi: 

El ressorgiment i l'interès en Domenico Scarlatti abans de la Gran Guerra, va tenir lloc principalment a París durant les últimes dècades del segle XIX. A Catalunya, Enric Granados, va ser l'encarregat de transcriure les Vint-i-sis Sonates per a clave de Domenico Scarlatti publicada a Barcelona l'any 1905.

Granados, compromès i actiu amb el ressorgiment de la cultura i l'activitat musical a Catalunya, estava en contacte amb els artistes modernistes més rellevants i també amb el gran pianista francès Édouard Risler. Ells dos van inaugurar el Teatre Principal de Barcelona amb un concert a 4 mans.

Risler es fa amb el manuscrit inèdit que Granados va transcriure i aquesta herència passà a mans del nét d'Edouard Risler, Sebastian Risler. Gràcies a l'amistat que aquest mantè amb Diana Baker fa que aquesta obra arribi a les mans de la Diana. El descobriment d'aquesta joia pianística l'ha empès a iniciar un projecte de presentació i divulgació d'aquesta obra de la forma més pura possible.

Preu: 

15€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Diana Baker: piano
Dani Espasa: clave

Organitza: 

Ajuntament de Vila-seca

Més informació: 

  • imatge de control 1per1