Fires i festes
,
2024
Dissabte 24 de febrer
Plaça Corsini
Tarragona

Festa de l'any nou xinès a Tarragona

Festa de l'any nou xinès a Tarragona, una jornada per gaudir de diverses propostes com la Fira Cultural amb objectes tradicionals, degustació de te xinès, tallers o jocs tradicionals, i espectacles com la Dansa del Drac, demostració de Kungfu o balls moderns asiàtics, entre altres.

Les celebracions de l'Any Nou xinès tenen un al·licient especial aquest 2024, ja que, per primera vegada des de l'any 1964, estarà regit pel símbol del drac de fusta.

En la tradició xinesa, cada any està representat per un dels 12 diferents animals que apareixen en el zodíac xinès (rata, bou, tigre, conill, drac, serp, cavall, cabra, mico, gall, gos i porc) i aquests animals s'acompanyen d'un dels cinc elements fonamentals de l'univers (metall, fusta, aigua, foc i terra).

L'any del drac de fusta comença el 10 de febrer amb la sortida de la segona lluna després de l'hivern boreal. Des de llavors, i durant quinze dies fins a la següent lluna plena, milions de persones celebraran al costat dels seus familiars l'arribada d'un nou any lunar tant a la Xina com en altres parts del món, com a Tarragona.

Programa: 

Consulta'l aquí (enllaç)

Organitza: 

 

Associació Xinesa de la Província de Tarragona, Aula de Xinès de Tarragona, URV - Centro de Estudios Hispánicos, Asociación de Estudiantes e Investigadores Chinos de Tarragona

Col·labora: 

Ajuntament de Tarragona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1