Llibres
,
2024

Presentació del llibre 'El món d'avui'

Presentació del llibre 'El món d'avui. De la guerra freda als reptes de la interdependència global' d'Antoni Segura Mas, president del CIDOB. Presentació a càrrec de la historiadora Montserrat Duch i l'autor.

> L'esdeveniment també s'emetrà en directe a través del canal de YouTube Centre de Lectura de Reus.

Sinopsi: 

L'any 1945 un món devastat per dues guerres mundials emprenia una recuperació marcada per la rivalitat entre els Estats Units i la Unió Soviètica, les dues grans potències que durant quatre dècades es van disputar el poder. Era l'època de la guerra freda, que va iniciar un nou ordre internacional i una etapa de canvis transcendentals.

A les darreres dècades del segle XX, amb els processos de descolonització, la implosió de la Unió Soviètica i la revolució tecnològica en les comunicacions, el fenomen de la globalització va assolir un abast planetari. Des d'aleshores, el món ha basculat cada vegada més cap a l'Orient i la potència emergent xinesa ha qüestionat progressivament el sistema liberal i l'hegemonia estatunidenca.

Les guerres, els nous i vells conflictes i el terrorisme internacional han convertit la terra en un lloc més insegur, i el capitalisme financer desbocat ha esdevingut l'eix d'un sistema depredador que amenaça la supervivència de l'espècie, tal com posen de manifest l'augment de les desigualtats i la crisi mediambiental.

A partir de la crònica de la història més recent, 'El món d'avui' ofereix les claus per entendre el passat a fi de no repetir-ne els errors i trobar noves vies per superar els reptes complexos que té la humanitat al segle XXI.

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Centre de Lectura

Més informació: 

  • imatge de control 1per1