AGENDA
Fires i festes
2016
Dissabte 11 de juny
  • Les Borges del Camp
diferents espais

5a Nit del Foc (Correfoc + Auxili + Ítaca Band + Dj OGT)

Aquest dissabte 11 de juny a Les Borges del Camp es celebrarà la V Nit del Foc, organitzada per la colla de diables del poble. Una festa que cada vegada ha anat agafant més importància i que ja és una festa de referència a tot Catalunya en el món dels diables, on participen colles d'arreu del principat. Aquesta festa, iniciativa de la colla de Diables de Les Borges del Camp, té la finalitat d’aconseguir intercanvis amb altres colles per tal de poder anar a cremar carretilles per Catalunya.
 
La festa es divideix en vàries parts, a la tarda hi haurà un correfoc infantil amb les colles de Valls, Reus, Sant Jaume dels Domenys, Almoster, Morell i Les Borges del Camp, acompanyats pel so dels timbalers. Al vespre nit, es durà a terme el correfoc major amb 15 colles, Grup de Diables de Maspujols, Diables Riudoms, Bruixots d’Alcover, Dimonis la Fatarella, Colla de diables de Montbrió, Colla de diables de La Múnia, Colla de Diables Voramar del Serrallo, Colla de diables de la Selva, colla de diables de Lleida, Colla de Diables d’Almoster, Ball de diables de Pratdip, Dimonis de Puigcerdà, Colla de diables d’Avià, Ball de diables de Valls i la Colla de Diables de Les Borges del Camp. El correfoc major es tancarà amb un espectacle final el qual va ser novetat a la tercera edició per la celebració dels 30 anys de la colla, després de l’èxit que va tenir, ens vam engrescar a mantenir-lo i ha acabat esdevenint una de les parts més importants de la festa. L’edició d’enguany anomenat "1716-2016 L'endemà de la derrota", serà la continuació de l'espectacle de la 4a edició dedicat al tricentenari de 1714. Vuit mil watts de so, llum, espectacle pirotècnic i actors als punts més assenyalats de la plaça es posaran al servei d'una de les enceses més espectaculars dels últims anys a Catalunya.
 
Per aquells que els hi faci por el foc podran gaudir de la música a partir de les 00h. a la pista de Cal Dasca amb el grup d'Ontinyent, Auxili, amb el seu nou CD Instant Cremant + el grup Itaca Band i tancarem la nit amb DJ OGT i DJ NOMADA (Alguer Miquel). Una festa on sempre ha triomfat el bon ambient i on esperem unes 1.500 persones. A Les Borges del Camp fa més d’un segle que es cremen carretilles interrompudament amb la tradició d’anar a buscar la Mare de Deu de la Riera cada 7 de setembre. Aquesta tradició va fer que el Govern al 2010 declares la Festa Major com a festa d’interès nacional i el seu ball de diables, element festiu patrimonial d’interès nacional. El 1982 es va fundar la colla de diables, la qual va aferrar-se als costums, mantenint el sarró i el vestit de diables fet de sac, dos punts que ens fan diferents a les altres colles. Actualment la colla consta d’un centenar de persones entre diables grans, diables infantils, timbalers i col·laboradors.

Et pot interessar

Oques Grasses
Dilluns 16 de setembre, 22h
Tarragona
X Fira dels Indians de Torredembarra, 2019
Dies 21 i 22 de setembre
Torredembarra
Exposició 'Fang i foc' a Torredembarra, 2019
Del 29 d'agost al 23 de setembre
Torredembarra
Teatre, Teló, Cortines
Del 6 al 22 de setembre
Reus
Jornada de debat 'Les arts, eines que transformen l’educació' - Morera de Montsant 2019
Dissabte 21 de setembre, 10:30h
La Morera de Montsant
BlueGrass Bar la Traviesa, Torredembarra
De l'1 al 29 de setembre
Torredembarra
Gastro Wine & Music a Salou, 2019
Diumenge 15 de setembre, 20h
Salou
Cicle de conferències 'La ciència del vi'
Del 13 de febrer a l'11 de desembre
Tarragona