Fires i festes
,
2014
Fins el 20 de setembre
diversos espais
Constantí

Actes per la Diada

Els actes de la Diada Nacional de Catalunya tornaran a centrar l’activitat dels propers dies a Constantí amb tot un seguit de propostes lúdiques i culturals que començaran aquest cap de setmana i s’allargaran fins el dissabte 20 de setembre.
 
Durant el proper cap de setmana el Pavelló Poliesportiu acollirà la celebració de la Concentració Nacional de Drift-RC, en la que serà la cinquena edició d’aquesta trobada a Constantí. L’esdeveniment proposa una exhibició de cotxes teledirigits amb vehicles a radiocontrol a escala 1/10, i reunirà prop de 40 representants provinents de Catalunya i d’altres punts de l’estat espanyol, en una modalitat que cada vegada compta amb més seguidors arreu del món.
 
També aquest diumenge dia 7 el Grup de Teatre Emfapatir de Constantí presentarà la seva darrera obra “La Jaula de las Locas” al Pavelló Poliesportiu municipal.
 
Els actes de la Diada inclouen també la presentació de la Miscel•lània "Estudis de Constantí" que cada any per aquestes dates publica el Centre d’Estudis de Constantí, i que aquest any arriba al seu número 30. La presentació, que es farà a la Biblioteca Municipal, anirà a càrrec de l’ historiador Jaume Borràs Galceran.
 
L’acte central tindrà lloc el dijous dia 10 a partir de les 7 de la tarda, amb la tradicional ofrena floral i institucional al monument de Rafel Casanova, a l’Avinguda 11 de setembre, amb l’Ofrena Floral per part de les autoritats i la lectura del Manifest que aquest any anirà a càrrec del Grup de Dames i Vells de Constantí. L’acte institucional tindrà continuïtat amb la tradicional Ballada de sardanes, al davant de l’Ajuntament, i amb l’acompanyament musical de la Cobla la Principal de Tarragona.
 
La música també serà protagonista el dissabte 13 de setembre amb un recital d’Havaneres que el grup Sopa de Peix oferirà a la Plaça de l’Església.
 
La programació es completa amb la tradicional Caminada Popular, que aquest any planteja una ruta pels Indrets de la Guerra dels Segadors (1640-1659) amb un recorregut per les restes que es conserven de la Guerra dels Segadors (torres i panys de la muralla, baluard, escales del Morrot, etc.) i explicació del conflicte des dels mateixos escenaris on va tenir lloc (plaça del Castell, muntanya de les Forques, etc.). La ruta, que es farà el dissabte dia 20, comptarà amb els comentaris dels guies Carles Alcoy i Ricard Escarré.
 
Durant tot el mes de setembre també es pot visitar a la Biblioteca Municipal l’exposició “Fotògrafes pioneres a Catalunya”, que rescata l’obra desconeguda de les primeres generacions de fotògrafes a Catalunya. S’hi estableix la genealogia de gairebé un segle de fotògrafes pioneres i s’hi exposa l’obra inèdita de 12 dones fotògrafes, feta des de mitjans segle XIX fins al començament dels anys 1960.
  • imatge de control 1per1