Arts
,
2016
Divendres 18 de novembre, 19:30h
Auditori CaixaForum
Tarragona

Cinema 'Aloys'

Tots els divendres del mes de novembre el festival REC omplirà CaixaForum de cinema gràcies al cicle Across The Line. Aquest és un projecte conjunt de sis països europeus (Estònia, Espanya, Àustria, Itàlia, Portugal i França) que s’estrena i es lidera des de Tarragona en mans del Festival Internacional de Cinema REC. Segons el Xavier Garcia Puerto, coordinador i un dels comissaris del projecte: “la idea principal és presentar pel·lícules que enganxen, però també retin a l’espectador sobrepassant fronteres, per portar el debat sobre la nou Europa cap a la societat i, d’aquesta manera, fer visibles i accessibles els nous creadors”. A partir d’aquest divendres, podem veure aquestes creacions d’autors joves europeus. 

Sinopsi

ALOYS
Suïssa, França // 2016 // 91’ // Director: Tobias Nölle 

Aloys és un investigador privat, que viu i treballa amb el seu pare. Mira la vida des de la distància, des de l’objectiu de la seva càmera, i des de l’obsessiu ordre de la impressionant col·lecció de cintes de vigilància que visiona cada dia. Però quan el seu pare mor, de sobte es troba sol i la vida al seu refugi comença a esvair-se. Després d’una nit de bogeria, descobreix que la seva càmera ha estat robada. Sobtadament, una dona misteriosa el truca, i inicia un xantatge que es convertirà en un pervers joc, el ‘telephone walking’.

Ella el porta per on vol, mentre Aloys fa servir la seva imaginació per connectar amb ella, abandonant el seu aïllat món, i a poc a poc es va enamorant d’aquella veu a l’altra banda del telèfon. Una bella i sorprenent faula sobre el que estem disposats a fer quan estem perduts i confosos, oberts a ser seduïts per cants de sirena. Una gran metàfora sobre els camins que està seguint el nostre continent i l’origen de certs moviments. Una pirueta fílmica, una fascinant i polièdrica pel·lícula que t’atrapa des del primer pla i guanya a cada visionat.

Preu: 4€, descompte del 50% per clients de La Caixa