Música
,
2014
Divendres 18 de juliol a les 22h
Cafè Metropol
Tarragona

Duquende

Duquende és avui dia un dels cantaors més valorats. És, sens dubte, un artista tocat per la genialitat, que als 8 anys Camarón de la Isla va convidar-lo a debutar als escenaris, acompanyant-lo ell mateix a la guitarra.

Duquende va començar una brillant carrera el 1992, la qual l’ha portat a actuar als teatres i auditoris espanyols més importants, així com a escenaris d’arreu del món, com ara Estats Units, Dinamarca, França, Alemanya i Bèlgica, entre d’altres, destacant la seva participació al WOMEX 2011 a Copenhaguen. Amb Duquende han col·laborat grans guitarristes del flamenco actual com Juan Habichuela, Tomatito, Juan Manuel Cañizares, Moraíto Chico, Vicente Amigo, José Carlos Gómez, Alfredo Lago i Chicuelo, entre d’altres. A més, va ser el cantaor de la formació de Paco de Lucía.

'Rompecabezas' (Universal, 2012), produït per Pepe de Lucía, és l’últim treball d’una discografia que inclou nou discs. Duquende suma una llarga llista de col·laboracions, com ara la participació a l’espectacle Camarón, 'La Leyenda del Tiempo', 30 años después, dirigit per Chicuelo; la interpretació del tema 'Soy Gitano' amb la Banda de la Guardia Civil als XV Premis de la Música; i de 'Mi Gitana' i 'La Nana del Caballo Grande' al concert d’homenatge a Leonard Cohen en motiu del Premi Príncep d’Astúries.

“En Barcelona tenéis un monstruo, Duquende, que posee la magia del cante, inspiración y técnica”, Paco de Lucía.

L’acompanyaran:
- José Andrés Cortés - Guitarra
- José Santiago 'José de Mode' - Percussió

1 Copa: 15€
Sopar: 25€
Reserves a lacuriosa.sc@gmail.com