Música
,
2014
Del 5 al 13 de desembre
diversos espais
Reus

El Ressupó de Tardor 2014

 

Divendres 5 de desembre 

Coriolà
Pilée, 23h.
Entrada lliure
Com el mateix nom indica, 'El debut' és el primer disc de la banda maresmenca Coriolà, un dels grups joves revelació d'aquest 2014; amb una vintena de concerts i la consolidació de la seva proposta en directe que els ha portat a actuar a alguns dels festivals més prestigiosos del país. 'El debut' és un disc eclèctic, ple d’energia i alegria, que parla del mar, d ‘aeroports, de perfums d’orient, de mocadors que s’agiten amb el vent, de capes i espases, d’huracans i de ciutats llunyanes. Un disc format per dotze cançons i produït per Miqui Puig. Guanyadors del Premi Joventut del concurs Sona 9, d'ara fa dos anys, el grup neix el gener de 2011 quan en Carles perd la seva feina a una oficina del centre de Barcelona. Després d’haver aparcat la música durant anys, decideix ocupar els seus dies en canviar un present amarg mitjançant noves cançons. Torna al Maresme, al seu poble. Les cançons surten a borbollons després d’estar anys amagades. Així neix Coriolà,com a fugida del pes de l'hàbit quotidià. Com a renaixement després de la crisi.
 

Dijous 11 de desembre

Transistor Eye + Mazoni
Teatre Bartrina, 22h / 22:30h.
Preu: 8/10 €
El reusenc Transistor Eye serà l'encarregar d'obrir el concert de Mazoni. En aquest cas, aquest membre del grup The Transistor Arkestra, estrenarà un projecte més folk, que conviu amb l'experimentació i l'electrònica, les influències de la seva banda mare.

Mazoni és el projecte musical de l’empordanès Jaume Pla. Va fundar el seu primer grup als 13 anys i va anar acumulant projectes fins erigir-se en líder dels seminals Holland Park. Després d'un any viatjant per Europa, va abandonar la banda per centrar-se en Mazoni, el projecte amb què ha trobat la seva veu personal i també el reconeixement del públic, reafirmat amb discos com el més recent, Sacrifiquey la princesa. Jaume Pla també ha protagonitzat aventures com una gira de 31 dies consecutius, projectes com la Banda dels Lladres (amb Pau Riba) o Mazoni i les Mazoni i també les cançons de Paracetamol Music. A Reus presentarà 'Sacrifiqueu la princesa', el disc que ha significat un veritable gir electrònic en la proposta musical de Mazoni i que ha afegit ja nous clàssics al cançoner de la banda com 'Un petó per cada cicatriu', 'A.I.L.O.D.I.U.' o especialment el primer senzill 'La promesa'. Les entrades estaran molt aviat estaran a la venda a batabat (Reus), Shiva Music (Tarragona), a Revolver (Bcn) i online al web www.teatrebartrina.cat. 

Mazoni Dj's
Pilée (en acabar el concert del Teatre Bartrina)
Entrada lliure
Mazoni, darrere els plats??? Després del concert podeu comprovar-ho vosaltres mateixos al Pilée. Festa amb bona música del tot assegurada!

 

Divendres 12 de desembre

Sam Destral
Bar Campus, 23:30h.
Entrada lliure
Sam Destral oferirà la pre-estrena del seu nou disc al Ressupó “Reus serà la primera ciutat que acollirà la presentació del disc”, explica. Ell és un cantautor manresà de tints psicodèlics que fa un repàs dels camins i sensacions que suposa fer-se gran, a través d'unes líriques iròniques però molt personals. La peça titular serveix com a epíleg d'aquest viatge, retratant a través d'animals el panorama político-social del moment. 
 

Dissabte 13 de desembre

Xavieruga
Cal Massó, 13h.
Entrada lliure
Xavieruga ens presenta el disc “Ha estat un plaer” (La Produktiva 2014). Un àlbum amb grans lletres, poesia i paisatges, diversió, ironia i sensibilitat. El cantautor de Castellbisbal no viu a Mallorca, però les seves lletres estan impregnades de l'essència dels reivindicats Antònia Font. Les seves melodies pop contemporani atrapen, “Cada cançó és la suma de sensacions i miratges al.lucinants al costat de cròniques i paisatges humans que van desde la ribera del Tàmesi a l'armari traster en un tres i no res” (Últim fragment, crítica feta per Lluís Gendrau a iCat.cat).

Luis le Nuit
Pilée, 00h.
Entrada lliure
El festival es tancarà amb un ressupó de menjar blanc acompanyat per un dels djs referents de la nit barcelonina; Luis le nuit. Sessions ben afilades de guitarres i electro. Resident del Razzmatazz durant 7 anys, ha passejat els seus discos pels clubs i festivals més destacats de l'escena independent espanyola.

 

  • imatge de control 1per1