AGENDA
Arts
Jordi Olivé Salvadó
2014
Del 17 d'octubre al 12 de desembre
  • Tarragona
Escola d'Art i Disseny

Exposició de fotografies de Jordi Olivé Salvadó

L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona acull l'exposició "Selecció final... -El vent que passa II- fotografies de Jordi Olivé Salvadó", una mostra retrospectiva del desaparegut fotògraf d'Alforja que en el seu moment va ser produïda pel Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i comissariada pel fotògraf Josep M. Ribas Prous.
 
La inauguració de l'exposició tindrà lloc el divendres 17 d'octubre a les 17.00 h i es podrà veure fins el 12 de desembre a l'espai expositiu central de l'Escola.
L’obra de Jordi Olivé Salvadó, nascut a Alforja l'any 1929, es caracteritza per la recerca dels diferents aspectes de la vida quotidiana, atret per la senzillesa dels fets més intranscendents i dels petits detalls de les activitats dels seus veïns. La producció fotogràfica de l’autor és vital, sempre en el moment oportú, d’una rigorosa sobrietat, i gairebé mai no hi ha una segona presa per assegurar la captació de l’esdeveniment. Els seus enquadraments són precisos i denoten una meticulositat i precisió característiques. L’impacte testimonial de la seva fotografia, visió d’una època austera, se’ns transmet a cada pas, propiciant una entusiasta acceptació de l’espectador que participa dels fets descrits. La seva obra ha obtingut reconeixement d’abast estatal i internacional. La crítica situa la producció de Jordi Olivé a l’altura dels clàssics de la fotografia catalana de l’època.
Aquesta exposició mostra un treball de recerca patrimonial realitzat personalment per Josep Maria Ribas Prous, en nom i homenatge al moviment fotogràfic reusenc -Agrupació Fotogràfica de Reus- i als seus patrocinadors, Caixa Tarragona i Ajuntament de Reus.
.

Et pot interessar

Visites comentades al Teatre Romà
Dies 21 i 22 de setembre
Tarragona
9a Mostra de Cinema Etnogràfic - 2019
Del juny al desembre
Barcelona, Tremp, Vila-rodona, Puigcerdà, La Seu d'Urgell, Torroella de Montgrí, Palamós, Cervera, Esterri d'Àneu, Mas de Barberans, Sant Feliu de Guíxols, el Cogul, Sant Cugat Sesgarrigues, Reus, Ripoll, La Vall d'en Bas, Sant Vicenç de Torelló, Manlleu, Taradell, Roda de Ter
Taller familiar 'Vacances a Tàrraco' al MNAT, Tarragona
Tots els dimecres d'agost
Tarragona
Del 12 de juliol al 8 de setembre
Vilanova i la Geltrú
Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra, 2019
Del 24 d'agost al 5 de setembre
Torredembarra
Alfred Figueras
Del 29 d'agost al 27 d'octubre
Manresa
Espectacle 'Camí Reial' al Monestir de Santes Creus, Aiguamúrcia, 2019
Del 2 d'agost al 6 de setembre
Aiguamúrcia