Arts
,
2016
Del 14 de juliol al 28 d'agost
Museu d'Art Modern de Tarragona
Tarragona

Exposició 'Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona'

Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona
La consolidació  1951-1975

Parlar de dones artistes és parlar de desconeixement, de recerca, de reivindicació.
Aquesta mostra ens apropa a la creació artística de dones artistes de les comarques de Tarragona nascudes entre 1951 i 1975. Dones que, per la generació a la qual pertanyen, han tingut moltes més possibilitats d'accedir al món de l'art que en temps anteriors.
Els canvis socials, els nous costums, es fan palesos en els perfils de les nostres creadores: la major part que integra aquest grup ha tingut una sòlida formació acadèmica; un bon nombre ha desenvolupat una trajectòria com a docents de disciplines artístiques en escoles i instituts, i algunes s'han significat com a activistes socials i polítiques. Totes han treballat, però, amb un objectiu comú: apropar l'art contemporani als nens, als joves i a la societat en general. I, per aconseguir-ho, el seu camp d'acció s'ha ampliat de manera notable, i comptem amb pintores, escultores, ceramistes, gravadores, esmaltistes, videocreadores, artistes conceptuals, creadores d'instal·lacions, etc. A més, les noves tecnologies i les xarxes socials els han donat una major visibilitat.
Així, doncs, avui dia, malgrat els recels i les traves que encara subsisteixen en la societat actual vers les dones, la situació ha canviat considerablement i podem dir que, en el camp artístic, les oportunitats i les dificultats són gairebé les mateixes per a tots els creadors.

Aquesta exposició, doncs, el que vol mostrar i donar a conèixer és el valor i la significació de la tasca desenvolupada per les artistes que hi exposen. Dones artistes, creadores d'obres realitzades amb tot tipus de tècniques i materials, que s'inclouen en l'ampli espectre que caracteritza l'art actual.

Antonio Salcedo Miliani 
Autor del llibre Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona. 
La consolidació, 1951-1975
Comissari de l'exposició

  • imatge de control 1per1