Fires i festes
,
2014
Del 14 al 19 d'agost
diversos espais
Tarragona

Festa Major de Sant Magí 2014

A continuació us deixem tot el programa de la Festa Major de Sant Magí de Tarragona:

ACTES PREVIS

Dissabte 2 d’agost
21.30 h santuari de Sant Magí de la Brufaganya, Sant Magí Lluny, Pontils. III Nits Musicals a la Brufaganya. Concert amb Ignasi Terraza Trio.
Entrada: 12€. Informació i reserves: www.brufaganya.cat i amicssantmagi@tinet.cat.
Organitza Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufa- ganya i el seu entorn

Divendres 8 d’agost
24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. Festa Hits 80 amb DJ Ecléctico.
Organitza: El Cau

Dissabte 9 d’agost
20.30 h plaça de la Font. Sortida de la 3a Cursa Nocturna del Seguici. Cursa urbana de 5 quilòmetres oberta a tothom, amb classificació específica per als membres del Seguici Popular tarragoní.
Organitzen: Athletic Events, Club Athletic Track i Mulassa de Tarragona

24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. Partytunes Festa Techno House (CIENWATIOS).
Organitza: El Cau

Dilluns 11 d’agost
9 h pistes de tennis del Club Gimnàstic de Tarra- gona. De l’11 al 17 d’agost, Open Tennis - Circuit Juvenil d’Estiu.
Organitza: Club Gimnàstic de Tarragona - Tennis

Dimarts 12 d’agost
19 h Museu Bíblic Tarraconense, sala d’exposicions temporals, carrer de les Coques, 1. Inauguració de l’exposició “Aqua Sacra: càntirs i tradició. II edició”. L’any 2010 la ciutat va poder gaudir d’una primera mostra d’aquesta magnífica exposició a l’entorn d’aquest objecte tan ín- timament lligat a la nostra festa de l’aigua, Sant Magí. En aquesta ocasió, la família Galià Iglesias ens mostra peces inèdites i curioses que ens endinsaran al Sant Magí més tarragoní.
Organitza: família Galià Iglesias
Col·laboren: Museu Bíblic Tarraconense, Confraria de Sant Magí i Ajuntament de Tarragona

19.30 h local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, carrer Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

19.45 h Portal del Carro. Ballada del Ball Pla de Sant Magí. Un any més, en finalitzar la missa de la novena dedicada al copatró de la ciutat, l’Esbart Dansaire de Tarragona ballarà el Ball Pla de Sant Magí, i posteriorment es convidarà els tarragonins a la ballada oberta.
Organitza: Confraria de Sant Magí Màrtir
Col·labora: Esbart Dansaire de Tarragona

20.30 h Xabola dels Xiquets del Serrallo, carrer Nou de Santa Tecla, 9. Assaig a la fresca.
Organitza: Xiquets del Serrallo

22 h local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, carrer Cós del Bou, 23. Assaig general de castells.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Dimecres 13 d’agost
19 h local social dels Xiquets de Tarragona, carrer Santa Anna, 1. Visita guiada al local social dels Xiquets de Tarragona a càrrec de Josep Maria Sabaté i Jordi Suriñach Un recorregut pels tres-cents anys d’història d’aquest emblemàtic edifici que en els darrers quaranta anys ha estat i és el local social de la colla castellera degana de la nostra ciutat.
Organitza: Xiquets de Tarragona

19.30 h Museum Cafè, carrer Sant Llorenç, 5. Inauguració de l’exposició “El Seguici Popular de Tarragona”. Acrílics de Mauro García Chavarria.
Organitza: Museum Cafè Patrocina Promociones José Luis

20.30 h local social dels Xiquets de Tarragona, carrer Santa Anna, 1. Assaig especial de festa major obert a la ciutat.
Organitza: Xiquets de Tarragona

24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. Festa Rumbera amb DJ OJT.
Organitza: El Cau

SANT MAGÍ 2014
Dijous 14 d’agost

17 h plaça del Rei. Inauguració de l’espai que acollirà la Sindriada 2014, tres dies plens d’entreteniment per a grans i petits en una nova ubicació. Comencem amb energia, en format tarda, amb els incombustibles Party Tunes. La millor manera de començar aquest Sant Magí especialment remullat!
Col·laboren: establiments de la plaça del Rei
Organitza: La Pipel Entertainment

17.15 h plaça del Rei. Arrencada de la Watermelon Pool. Disparem el tret de sortida a 12 hores d’en- treteniment aquàtic. Qui es vol refrescar? Qui vol ser refrescat? Preu de la partida: 1€. Es recomana portar roba de bany.
Novetat 2014: ¿Vols llançar a la piscina els TTV (Tarragonins de Tota la Vida) que conformen l’star system tarragoní 2014? Entra a www.noticiestarragona.cat, descobreix qui són i decideix qui es llançarà pel trampolí i com aniran vestits.
Col·laboren: Mercamoda, Tarraco Paintball i Notícies- Tarragona
Organitza: La Pipel Entertainment

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Mercat d’artesania. Hi trobareu artesans que ens mos- tren les seves creacions perquè pugueu conèixer i comprar les seves obres.
Organitza: iMAGInada

17.30 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller de jocs, tot un seguit d’activitats a l’entorn del joc. Diversió assegurada!
Organitza: iMAGInada
Col·labora: AEIG Alverna

18 h Camp de Mart. La iMAGInada. Espectacles de carrer. En aquesta 6a edició volem apostar pels artistes de carrer, per tal de transformar l’espai durant aquests quatre dies i omplir-lo d’expressió en la seva forma més lliure.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. La iMAGInada. Taller. Introducció al muntatge i funcionament d’una Sound System.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. La Imaginada. Taller Turntablism. El turntablism és un dels quatre pilars bà- sics de la cultura del hip-hop. Consisteix en crear ritmes i melodies a través de la manipulació del vinil. L’objectiu del taller és que els participants puguin adquirir els coneixements bàsics per introduir-se de la millor manera a l’art del turntablism i l’scratch o bé perfeccionar la seva tècnica.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Fòrum de La iMAGInada.
- Projecte de La iMAGInada. 
- Festes de barri des de la perspectiva veïnal: Toni Peco, president de la FAVT.
- Cultura Popular, una visió comunitària: Xavier Artal, president de Bidó Nou Barris.
Organitza: iMAGInada

18.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Berenar popular. Vine a tastar un berenar de comerç just a preus populars.
Organitza: iMAGInada
Col·labora: Cooperació Tarragona

18.30 h a la plaça principal del Centre Comercial Parc Central. 5a Trobada de Magins i Magines de Tarragona. Si et dius Magí o Magina i ets de Tarragona, vine al berenar amb sorpresa que et tenim preparat.
Apunta-t’hi trucant al 977 228 797 o enviant un correu electrònic a atencionalcliente@ccparc- central.com.
Organitza: Subcomunitat de Propietaris C. C. Parc Central

19.30 h sala de conferències del Port de Tarragona. Presentació del llibre Toca Perón!!! Els parlaments del Ball de Dames i Vells de Tarragona (1981-2013), de Pere Navarro (coord.), Àngela Gallofré, Adrià Targa i Montserrat Teuler. Un recorregut detallat pels més de trenta anys de parlaments després de la recuperació del ball el 1981. La presentació de l’acte anirà a càrrec d’Agnès Busquets.
Organitza: Ball de Dames i Vells
Col·labora: Port de Tarragona

20.30 h local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, carrer Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

20.30 h Xabola dels Xiquets del Serrallo, carrer Nou de Santa Tecla, 9. Assaig a la fresca.
Organitza: Xiquets del Serrallo

21 h plaça Natzarens. Sopar popular i ball de gralles amb Els Quatrevents. Sopar a la fresca al cor de la Part Alta, per acabar amb els ritmes més ballables, amb la gralla i el timbal com a protagonistes.
Venda de tiquets els dies 5 i 7 d’agost, de 19.30 a 21 h, al local social de l’entitat (c/ Roger de Llúria, 14, baixos). Preu: 8 €.
Organitza: Ball de Diables de Tarragona

21 h Camp de Mart. Acte inaugural de La iMA-GInada, amb Marciano Chaparrete i Tornavís Teatre. El tret de sortida estarà ple de sorpreses! Al mateix temps, un exèrcit d’artistes pintaran el mural gegant que decorarà l’espai durant tots aquests dies.
Recordeu que podeu veure tota la programació actualitzada a www.laimaginada.cat.
Organitza: iMAGInada

21 h Camp de Mart. La iMAGInada. Sopars casolans. Diferents propostes gastronòmiques de les associacions de veïns de la ciutat. El preu inclou beguda i postres. Venda de tiquets a la barra.
Preu: 6 €.
Col·labora: Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona

21 h Portal del Roser. Obre la porta. Enigma nocturn. Una porta és una peça mòbil, generalment plana, de fusta, ferro, vidre o d’una altra matèria sòlida, que, adaptada a una obertura, la tanca o permet passar-hi quan és accionada manual- ment o automàticament. Doncs això, una porta...
Més informació i inscripcions a www.tarragona- jove.org. És imprescindible haver fet la inscripció prèviament (gratuïta). Activitat a partir de 14 anys.
Organitza: Conselleria de Joventut

21.30 h plaça del Fòrum. Concert amb The F.E.O.S.
Organitza: Associació de Comerciants de la Plaça del Fòrum

22 h local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, carrer Cós del Bou, 23. Assaig general de castells.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

22 h local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial. En acabar, canya i tapa per a tots els participants.
Organitza: Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

22 h plaça de la Font. Dansa catalana amb l’Esbart Santa Tecla de Tarragona. D’aquí i d’arreu. L’Esbart Santa Tecla ens presenta un espectacle que ens farà viatjar a través de la dansa per la geografia dels Països Catalans. Un espectacle fresc, viu i intens. Dansa a la fresca d’una nit d’estiu.

22.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Circumbilics Circus. Espectacle de clown amb la Cia. Circumbilics, que presenten el seu xou d’humor, circ i clown. Tot gira al voltant d’un armari: acrobàcies, equilibris, malabars i música, en un espectacle tan absurd com arriscat.
Organitza: iMAGInada Cia. 

23.30 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Concert d’Oski Jah & Cool Natty Band. Aquest artista de reconeguda trajectòria, cantant de la banda Zulú 9.30, encetarà els con- certs amb els seus temes en solitari. L’acompan- yarà aquesta banda tarragonina de reggae que l’any passat ja va participar a l’Escenari Cabaret.
Organitza: iMAGInada

24 h plaça del Rei. El Concert de la Watermelon Pool amb la Sra. Tomasa. Gaudeix i contagia’t del seu “Corazón, Bombo y Son”. Ritmes llatinoamericans, timba, salsa i guaguancó, mesclats amb reggae, funk i rap, que donen color a les diferents i més actuals tendències electròniques (drum’n’bass, dubstep, house...).
Col·laboren: establiments de la plaça del Rei
Organitza: La Pipel Entertainment

24 h parc de Saavedra. Saavedra Nits. DJ Gilabert (Tarragona). Estrenem les nits al Saavedra amb el DJ casteller amb més ritme de la ciutat, que servirà una sessió amb clàssics indie.
Organitza: Ekinoci

24 h passeig de les Palmeres. Els millors ritmes dance & house comercial de l’estiu: Sant Magí Summer Party VI, amb els DJ Xavi Huguet, Aaron Coello i Ricky RF.
Organitza: Fun Party Group
Patrocinen: Estrella Damm, Monster Energy Drink, Coca-Cola i Santa Teresa
Col·labora: El Informador de Tarragona

24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. D’una cova de la Brufaganya a la Cova del Trinquet Vell. De Sant Magí a Sant Souvenir 2014. De la primera es porten bótes d’aigua a Tarragona, i a la segona s’hi exhibeix la millor música. Sant Magí va fer vida a la primera cova. A la del Trin- quet Vell, quin sant hi ha fet vida? Cap! Davant d’aquesta mancança, fem un concurs per idear un nou sant, Sant Souvenir. Amb el lideratge d’O.A.U., cercarem els millors hits i videoclips d’estiu per trobar aquest nou referent. Més in- formació del concurs a www.elcau.net.
Organitza: El Cau

1.30 h plaça del Rei. DJ OGT, el rei i creador de l’agrorumba, ens farà rumbejar per tancar per aquest dia la Watermelon Pool. Col·laboren establiments de la plaça del Rei
Organitza: La Pipel Entertainment

1.30 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Mafalda en concert. Un grup de música combativa nascut el 2010 que fusiona ska, reggae, funk i hardcore, que fa, com ells ho anomenen, reggaecore. Vénen de València a presentar el seu nou disc, Nos deben una vida.
Organitza: iMAGInada

3 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. DJs.
Organitza: iMAGInada

Divendres 15 d’agost
8.30 h des de l’estàtua dels despullats. 3a Sortida en Vespa a Sant Magí de la Brufaganya. Uns quants valerosos tarragonins es van proposar fa dos anys el repte de fer el mateix viatge de l’aigua miraculosa amb aquestes populars mo- tos. Enguany hi tornen. Imprescindible portar la Vespa, sigui quina sigui!
Informació i inscripcions: 657 354 710 / 610 433 040
Organitza: Whatsapp Club Vespeta

10 h platja del Miracle, a la zona més propera a la punta del Miracle, fins a les 13 h V Travessa d’Andròmines de Sant Magí. Només es necessita construir alguna andròmina flotant que permeti endinsar-se al mar i ganes de passar-ho bé.
Informació i inscripcions a www.androminestarragona.com i travessa@androminestarragona. com.
Organitzen: Associació d’Antics i Amics de l’Alverna

11 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Inflable casteller. Matí carregat d’energia per a tota la família. No deixeu perdre l’oportunitat de gaudir del divertit inflable dels Xiquets.
Col·labora: Colla Xiquets de Tarragona
Organitza: iMAGInada

11 h Camp de Mart. Fòrum de La iMAGInada. Creixem en família!
- 11 h, Taller de ioga en família: Andrea Vidal.
- 12.30 h, Taller d’expressió creativa en família: Mar Herrero.
Organitza: iMAGInada

11 h Rambla Nova, entre el carrer Roger de Llúria i el Balcó del Mediterrani, fins a la 1 h de la ma- tinada. Els Sabors de Sant Magí, la gran mostra gastronòmica de Sant Magí. Les propostes més clàssiques i tradicionals en format de tapa o plat. Sabors d’arreu per gaudir a la festa d’aquí.
Organitza: Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona

11 h platja de l’Arrabassada. 55è Concurs Popular de Castells i Escultures de Sorra. El concurs ja ha esdevingut un clàssic de l’estiu tarragoní. L’aigua i l’arena de la Mediterrània, al servei de la ima- ginació. Inscripcions: 1 hora abans del comença- ment del concurs. Categories: fins a 14 anys, a partir de 15 anys i equips de 2 a 4 persones.
Organitza: Club Maginet

11.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Mercat d’artesania. Hi trobareu artesans que ens mos- tren les seves creacions perquè pugueu conèixer i comprar les seves obres.
Organitza: iMAGInada

11.30 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller d’instruments de música.
Organitza: iMAGInada

12 h plaça del Rei. El Vermut de la Sindriada. Vermut o sindrieta? DJ Mueblebar y Los Posavasos ens faran fer un salt musical en el temps, por- tant-nos la millor música des dels anys 60. Veniu vestits d’allò més ie-ie! Croquetes gratis per cada consumició, gentilesa d’Arcrop i Ca l’Òscar.
Col·labora: Raffa Gelati
Organitza: La Pipel Entertainment

12 h passeig de les Palmeres. Tarragona Baila Zumba.
Organitza: Gymexpress Tarragona

12.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Vermut electrònic.
Organitza:iMAGInada

13.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Dinar popular.
Organitza: iMAGInada

17 h plaça del Rei. Concurs de Botifarra. Inscriu-te amb la teva parella al Casal Sageta de Foc (c. de la Nau, 11), abans del 14 d’agost. Vine, juga i gaudeix de la vetllada. Preu de la inscripció per parella 2€.
Organitza: Casal Sageta de Foc
Col·labora: La Pipel Entertainment

17 h plaça del Rei. La Guerra de l’Aigua. Porta pistoles, globus o el que vulguis, tot s’hi val per remullar el contrincant. Podeu fer equips de dues o quatre persones. Inscripcions al Casal Sageta de Foc (c. de la Nau, 11), fins al mateix dissabte.
La inscripció és gratuïta.
Organitza: Casal Sageta de Foc
Col·labora: La Pipel Entertainment

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Graffiti. Durant tota la tarda, es crearà una pintura mu- ral conjunta entre diversos artistes. S’exposarà durant tota La iMAGInada i serà subhastada el diumenge 17.
Organitza: iMAGInada

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Mercat d’artesania. Hi trobareu artesans que ens mos- tren les seves creacions perquè pugueu conèixer i comprar les seves obres.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Espectacles de carrer. Com cada tarda, La iMAGInada s’omple d’artistes de carrer vinguts d’arreu per presentar-nos els seus espectacles.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Fòrum de La iMAGInada.
- Educació i intel·ligència emocional
- Educació lliure: David Sánchez
- Experiència familiar des de l’escola no insti-tucionalitzada: Carmen Olaya
- Treballem la resiliència: Jordi Navarro
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Tarda Jove de La iMAGInada. Activitats per a joves.
Col·labora: Tarragona Jove
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller. Manualitats amb capsules de cafè. Ens divertim reciclant!

18.30 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Berenar popular. Vine a tastar un berenar de comerç just a preus populars.
Col·labora: Cooperació Tarragona
Organitza: iMAGInada

20 h Xabola dels Xiquets del Serrallo, carrer Nou de Santa Tecla, 9. Assaig a la fresca.
Organitza: Xiquets del Serrallo

20 h Mala*Bar, carrer Enrajolat. Minifest amb DJ HP (rumba), Malavenidos (rock, reggae, rum- ba) i José el Xatarra (rumba canalla).
Organitza: Mala*Bar

20 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Concert de swing amb Tgn Swing Deli- ght Occasional Trio i dansa lindy hop a la plaça amb l’Associació TGNswing. Aquest ball, que té els orígens als anys 20, és una mostra explosiva de moviment que s’apropa més a volar que a ballar. En aquesta ocasió, la música en directe serà a càrrec del trio format per Jorge Varela (Hammond), Fernando García-Ramos (bateria) i Xavi de la Salud (trompeta).
Organitza: iMAGInada

20 h davant de l’antiga Tabacalera/Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, fins a les 4 h 15è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona Tabacalera 2014. Aquest espai ha esdevingut en els darrers anys la referència musical més lliga- da a l’Associació de Músics de Tarragona, i d’un temps ençà ha iniciat el camí de projectar-se com a espai de referència musical a la ciutat. Quinze edicions en són moltes, però el Festival segueix tenint la frescor i el favor ciutadà dels seus moments inicials.
Tui Higgins & Xavier Monge, “Cecilia Revisited”, Et-CO*, Euler, El Oso, La Banda Municipal del Polo Norte, Harrison Ford Fiesta, 9 Son.
Consulteu horaris a www. musicstgn.com.
Organitzen: Fira de Música al carrer de Vila-seca, Damm, AiE, Rock & Classics i Fundació SGAE
Amb el suport de Generalitat de Catalunya, Departa- ment de Cultura
Col·laboren: Festival de Música de Carrer Vila-seca, Damm, AiE, Rock & Classics i Fundació SGAE

21 h Camp de Mart. La iMAGInada. Sopars casolans. Diferents propostes gastronòmiques de les associacions de veïns de la ciutat. El preu inclou beguda i postres. Venda de tiquets a la barra. Preu 6€.
Col·labora: Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona
Organitza: iMAGInada

21.30 h local de la Colla Jove Xiquets de Tarra- gona, carrer Cós del Bou, 23. Assaig general de castells.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

22 h Camp de Mart. La iMAGInada. Projecció d’obres plàstiques contemporànies d’artistes locals. Més informació a www.laimaginada.cat.
Organitza: iMAGInada

22 h Teatre Auditori del Camp de Mart. Ballet Nacional de Rússia. Fundat fa més de trenta anys, ha aconseguit èxits en els més selectes i prestigiosos escenaris de Rússia i de la resta del món que l’han fet mereixedor de més de cent premis i mencions honorífiques en els cinc continents.
Venda d’entrades a les taquilles del Teatre Metro- pol (Rambla Nova, 46) i les 24 h a www.festival- destiudetarragona.cat.
Preu de 23 a 38€.

22 h Moll de Costa, Museu del Port. Passejant amb Apodaca. Visita teatralitzada i viatge en golondrina. L’enginyer Ruiz de Apodaca ens explicarà com es va construir el port al segle XVIII.
Aforament limitat. Activitat gratuïta. Activitat en llengua castellana.
Cal reserva prèvia a www.porttarragona.cat/ca/ activitats.
Organitza: Museu del Port de Tarragona

22.30 h plaça de la Pagesia, vora l’Antic Escorxador. Dansa. Esbart Santa Tecla: Les Contalles de Sant Magí. La vida del copatró de Tarragona, presentada a través de set quadres escènics: Arribada a la Brufaganya, La dona endimoniada, La presó i l’alliberament del Portal del Carro, El miracle de la cova, Martiri i mort de Sant Magí, Devoció a Tarragona i Contrapàs final.
Organitza: Esbart Santa Tecla

22.30 h Cercavila de La iMAGInada amb la comparsa La Celeste. Aquesta associació d’uru- guaians ens farà ballar pels carrers de Tarragona a ritme de candomble. Que ressonin els timbals per tota la ciutat!
Itinerari: Camp de Mart, Portal del Roser, pl. del Pallol, Cavallers, baixada de la Misericòrdia, pl. dels Sedassos, Sant Domènec, Salinas, Rere Sant Domènec, Rambla Vella, Via de l’Imperi i Camp de Mart.
Organitza: iMAGInada

23 h Casa del Vermut, plaça del Rei. Festa cubana amb el Son de la Loma.
Organitza: Casa del Vermut

23 h parc de l’Amfiteatre, espai Les Granotes. Crazy Town (electro acústic fusion).
Organitza: Les Granotes

23.45 h Sala de Festes 24, carrer Major, 24. Concert amb The Soul Man Quartet. Les millors ver- sions de soul, funky i rock & roll.
Organitza: Sala de Festes 24

24 h parc de Saavedra. Saavedra Nits. Disc- jonkey (Montblanc). Una sessió explosiva de hit rere hit, del soul al funk, als 80, disco... Discjonkey ha passejat els seus vinils per sales com el Groove, la Zero i moltes més.
Organitza: Ekinoci

24 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Cabaret amb la Cia. Hechizeros del Aire. Jove companyia de circ & performance que presenta quatre números d’expressió corporal, dansa i aeris: Des de l’interior, Los cinco elementos, De Fem Liberation i Amor Volàtil.
Organitza: iMAGInada

24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. D’una cova de la Brufaganya a la Cova del Trinquet Vell. De Sant Magí a Sant Souvenir 2014. De la primera es porten bótes d’aigua a Tarragona, i a la segona s’hi exhibeix la millor música. Sant d’artesania. Hi trobareu artesans que ens mos- Magí va fer vida a la primera cova. A la del Trin- quet Vell, quin sant hi ha fet vida? Cap! Davant d’aquesta mancança, fem un concurs per idear un nou sant, Sant Souvenir. Amb el lideratge d’O.A.U., cercarem els millors hits i videoclips d’estiu per trobar aquest nou referent. Més in- formació del concurs a www.elcau.net.
Organitza: El Cau

1 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Concert de Cultrum, una banda natural, orgànica, d’arrel, però a la vegada molt animal i reivindicativa. Les seves principals influències es troben a la música negra, sobretot el reggae, tot i que també tenen influències del soul, de l’ska i de diversos sons llatins. Ja fa un any que giren amb el seu primer disc, Viu, somriu, somia.
Organitza: iMAGInada

2.30 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Dijeila: mestissatge & rumba. Va néixer amb el propòsit de fer una mica més feliç la gent. Visca la rumba, el flamenc, el mestissat- ge, l’ska i la festa major!
Organitza: iMAGInada

Dissabte 16 d’agost
10 h carreró de Sant Magí. L’Enramada. Un any més, veïns i moixiganguers guarneixen amb garlandes de flors, branques i fulles el carreró dedicat a sant Magí.
Organitza: Moixiganga de Tarragona

10.30 h plaça del Rei. Festa infantil per a tota la canalla de la ciutat. Tirolina, rocòdrom, inflables, escuma: t’ho perdràs? No et deixis el banyador i la tovallola!
Organitza: Xiquets de Tarragona

11 h Rambla Nova, entre el carrer Roger de Llúria i el Balcó del Mediterrani, fins a la 1 h de la ma- tinada. Els Sabors de Sant Magí, la gran mostra gastronòmica de Sant Magí. Les propostes més clàssiques i tradicionals en format de tapa o plat. Sabors d’arreu per gaudir a la festa d’aquí.
Organitza: Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona

11 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Manua- litats i jocs. Arriba el moment dels més petits i petites de la casa, un espai ple de d’alegria, diversió, emoció i sorpreses.
Col·labora: AEIG Xaloc
Organitza: iMAGInada

11 h Camp de Mart. Fòrum de La iMAGInada. Benestar en moviment.
- Taller pràctic d’introducció al txi-kung. Mar Herrero.
Organitza: iMAGInada

11 h Camp de Mart. La iMAGInada. Sound system amb La Risspect Krew. Tot un clàssic a La iMAGInada i a la ciutat. Música jamaicana de la A a la Z.
Organitza: iMAGInada

11.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Mercat d'artesania. Hi trobareu artesans que ens mostren les seves creacions perquè pugueu conèixer i comprar les seves obres.
Organitza: iMAGInada

11.30 h plaça dels Sedassos. Vermut estiuenc amb l’Agrupament Escolta i Guia Alverna. A rit- me dels punxadiscos Franki Nero & Pallareti, un recorregut per les diferents èpoques del reggae, la rumba, el flamenc, el pop i l’ska.
Organitza: Agrupament Escolta i Guia Alverna

12.30 h platja Llarga. Regata de Sant Magí per a les categories de patí sènior, patí júnior i ca- tamarà.
Organitza: Club de Vela Platja Llarga

17 h plaça del Rei. La Ruixadeta, la tradicional Re- mullada de Sant Magí, a mida dels més menuts de la casa. Porteu tovallola i banyador! Adults, absteniu-vos-en. La batucada Tympanum mar- carà el ritme de l’aigua. A la mateixa hora, inici de la Sindriada Familiar, repartiment dels talls de síndria. Els beneficis aniran destinats a Creu Roja Joventut. Preu de la tallada: 1€.
Col·laboren: La Indústria de la Goma i Botiga de Salut
Organitzen: La Pipel Entertainment i Creu Roja Joventut

17.30 h plaça Verdaguer. Tallers amb la Víbria Infantil de Tarragona. Adreçats a nens entre 3 i 13 anys. T’ho perdràs?
Organitza: Botiga de Salut Xarxa Tecla
Col·labora: Víbria de Tarragona

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Graffiti. Durant tota la tarda, es crearà una pintura mu- ral conjunta entre diversos artistes. S’exposarà durant tota La iMAGInada i serà subhastada el diumenge 17.
Organitza: iMAGInada

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Mercat d’artesania. Hi trobareu artesans que ens mos- tren les seves creacions perquè pugueu conèixer i comprar les seves obres.
Organitza: iMAGInada

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Battle 2vs2 hip-hop all styles. Campionat de hip-hop d’estil freestyle (improvisació) on les parelles podran ballar qualsevol estil de la cultura hip-hop (loc- king, popping, bboying, krumping, ragga...) i tres jurats experimentats decidiran qui passa a la ronda següent. Una modalitat de competició que no et deixarà indiferent.
Coorganitza: Associació MoveOn

18 h geladeria Llaollao, Rambla Nova, 16. Presentació del iogurt festiu de Sant Magí. El dia de Sant Magí s’ofereix gratuïtament als qui s’acredi- tin com a Magins i Magines.
Organitzen: Llaollao i Mulassa de Tarragona

18 h passeig de les Palmeres. Berenar electrònic i concurs de hot dogs. Si creus que ets capaç de menjar una quantitat important d’aquest típic entrepà nord-americà, inscriu-t’hi! Més informa- ció a www.chargrossos.org.
Organitza: Chargrossos de Tarragona

18 h Camp de Mart. La iMAGInada. Espectacles de carrer. Podeu trobar tota la programació actualitzada a www.laimaginada.cat.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Fòrum de La iMAGInada. Teràpies naturals, medicina no agressiva.
- Tastet de ioga. Claudia Winter-Rivera.
- Tastet de reflexoteràpia podal. Núria Vellvé.
- Plantes naturals per curar. Alimentació natural per prevenir. Lola Roma de la Dolça Revolució.

18 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Tarda de visualització i sensibilització de les persones amb discapacitat.
- 18 h, Contacontes: Hi havia una vegada...
Col·labora: Mestral Cocemfe Tarragona
- 18 h, Taller “Llengua de signes”.
Col·labora: ASOTARCO
- 18 h, Taller “L’univers dels sords”. Col·labora ASOTARCO i Servei Municipal de la Discapacitat.
- 18.30 h, Taller “Iguals en la diferència”.
Col·labora: Mestral Cocemfe Tarragona

18.30 h local social dels Xiquets de Tarragona, carrer Santa Anna, 8. Els Xiquets de Tarragona al Concurs. De la mà de Jordi Suriñach (casteller i periodista) i Àngel Conesa (casteller i cronista), ens endinsarem a les participacions al Concurs de les antigues colles Vella i Nova i de l’actual colla dels Xiquets de Tarragona. Han estat vint-i- quatre Concursos ininterromputs de participació castellera tarragonina. El motiu s’ho val!
Organitza: Xiquets de Tarragona

18.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Berenar popular. Vine a tastar un berenar de comerç just a preus populars.
Col·labora: Cooperació Tarragona
Organitza: iMAGInada

19 h vestíbul del Teatre Tarragona. Presentació del puzle núm. 9 de les Festes, enguany dedicat al Ball de Diables. L’esperat puzle de les Festes fa la seva aparició pública. Després de la presentació, la Rat Cebrian ens explicarà el conte dedicat als nostres Diables, propagadors d’espurnes i versots a les nostres festes.
Organitzen: Grallers Els Quatre Garrofers
Col·laboren: Repsol, Òptica Universitària i Traginers del Vendrell

19 h Museum Cafè, carrer Sant Llorenç, 5. Presentació de la cervesa Rosita Bomba. Cervesa que necessita ser servida en copa ampla i amb gel i llimona. Nous sabors de proximitat s’acosten a la festa.
Organitza: Associació d’Amics del Cercabirra, Cervesa Rosita i Museum Cafè

19.30 h des del Portal del Roser. Passacarrers casteller. L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues dels Castells (ACTAC) us convida a participar d’una experiència purament castelle- ra i festiva. Porteu una camisa qualsevol i faixa, si en teniu. Sigueu castellers per un dia sense pertànyer a cap colla i busqueu el vostre lloc al castell. Una activitat oberta a la participació de tots els tarragonins amants dels castells.
Itinerari: Portal del Roser, pl. del Pallol, Cavallers, Major, Abat, pl. de Dames i Vells, carreró de Sant Magí, pl. de les Cols, Merceria, pl. del Fòrum, Sant Llorenç, pl. de la Pagesia i Portal del Carro.
Organitza: ACTAC

20 h plaça dels Natzarens. Concert amb els Rumbes Canya. Autèntica rumba catalana de la Part Alta en estat pur.
Organitza: Rumbes Canya

20.30 h Moll de Costa. Art Magí Dansa. Mostra de danses tradicionals al carrer. Aforament limitat. Reserves a artiflamenc@ hotmail.com.
Organitza: Associació Cultural Art i Flamenc

21 h Camp de Mart. La iMAGInada. Sopars de Món. Tindrem la possibilitat de tastar coses molt llunyanes molt a prop nostre! Menjar de diferents parts del món sense moure’t de la ciutat. El preu inclou beguda i postres. Venda de tiquets a la barra. Preu 6 €.
Organitza: iMAGInada

22 h Tarraco Arena Plaça. Melendi en concert. Amb motiu dels seus deu exitosos anys de gires per l’Estat i Llatinoamèrica, l’asturià tor- na aquest 2014 amb un nou espectacle molt especial, la seva Gira 10 Aniversario, amb una brillant posada en escena al servei del seu millor repertori.
Venda d’entrades a les taquilles del Teatre Metropol (Rambla Nova, 46) i les 24 hores a www. festivaldestiudetarragona.cat.
Preu 26/30€.

22 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMA- GInada. Cabaret amb la Cia. Hechizeros del aire. Jove companyia de circ & performance que presenta quatre números d’expressió corporal, dan- sa i aeris: Des de l’interior, Los cinco elementos, De Fem Liberation i Amor Volàtil.
Organitza: iMAGInada

22.30 h Pub Highland, Rambla Vella, 9. Monòlegs i música amb Paco en la Luna. Venda d’entrades a la mateixa sala.
Organitza: Pub Highland

23 h parc de l’Amfiteatre, espai Les Granotes. Alter Edgar (afrolatin, soul, funk, reggae i elec- trònic grooves).
Organitza: Les Granotes

23 h carrer Sant Llorenç. Parrillada Electrònica amb Superpandas DJs. Una nova edició d’aques- ta proposta exitosa.
Organitzen: Museum Cafè, Lluna Nova i Prosonic

23 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMA- GInada. Espectacle de màgia I si no hi hagués truc?, amb McRoig. Quan un músic compon una simfonia, li preguntem com s’ho ha fet? I al poeta al crear un sonet? Doncs per què als mags sempre els preguntem on és el truc? I si no n’hi hagués? I si realment tinguessin uns poders màgics? No et perdis l’espectacle i, d’una vegada per totes, obtindràs la resposta.
Organitza: iMAGInada

23 h des del pla de la Seu. La Convidada a la Sindriada. Enguany simbòlica cercavila musical del trasllat de la Sindriada dels peus de la Catedral a la plaça del Rei, amb l’acompanyament del grup de percussió Batukats del Bolet.
Recorregut: pla de la Seu, escales, pl. de les Cols, Merceria, pl. del Fòrum, Santa Anna i pl. del Rei.
Col·labora: Raffa Gelati
Organitzen: La Pipel Entertainment i Creu Roja Joventut

23.30 h plaça del Rei. La Sindriada. Inici del repartiment del fruit més festiu, mediterrani i tarragoní: tothom a menjar síndria! Enguany la Sindriada coopera amb Creu Roja Joventut desti- nant-hi els beneficis. Que no en quedi ni un tall!
Preu de la tallada 1€.
Col·labora: Botiga de Salut
Organitzen: La Pipel Entertainment i Creu Roja Joventut

23.45 h Sala de Festes 24, carrer Major, 24. Festa de l’aigua de Tarragona.
Organitza: Sala de Festes 24

24 h plaça del Rei. El concert de la Sindriada amb els Rumba Tarumba, grup que es va formar amb l’objectiu bàsic de passar-ho bé i amb l’obsessió de fer ballar la gent. Rumba catalana, síndria i ventilador!
Col·laboren: establiments de la plaça del Rei
Organitza: La Pipel Entertainment

24 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Showcase de Baino di Lion per presen- tar el seu nou disc.
Organitza: iMAGInada

24 h parc de Saavedra. Saavedra Nits. DJ Lupe. Amant de la música negra, l’ska clàssic, els hits dels 60 i els 80, el rock & roll, la rumba i fins i tot el mambo o el swing, col·lecció d’estils que garanteixen una nit moguda.
Organitza: Ekinoci

24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. D’una cova de la Brufaganya a la Cova del Trinquet Vell. De Sant Magí a Sant Souvenir 2014. De la prime- ra es porten bótes d’aigua a Tarragona, i a la se- gona s’hi exhibeix la millor música. Sant Magí va fer vida a la primera cova. A la del Trinquet Vell, quin sant hi ha fet vida? Cap! Davant d’aquesta mancança, fem un concurs per idear un nou sant, Sant Souvenir. Amb el lideratge d’O.A.U., cercarem els millors hits i videoclips d’estiu per trobar aquest nou referent. Més informació del concurs a www.elcau.net.
Organitza: El Cau

0.30 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Concert amb Fetitxe 13.
Organitza: iMAGInada

1.30 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. Payer Five DJ. Soul, hip-hop, funky i tota la música negra serà la banda sonora d’aquesta tercera nit d’iMAGInada.
Organitza: iMAGInada

2 h plaça del Rei. Per tancar aquesta nit tan refrescant i per tercer any consecutiu, la mú- sica més divertida i desvergonyida a càrrec de Cris&Petes Punxadiscos.
Col·laboren: establiments de la plaça del Rei, Creu Roja Joventut i som.nit
Organitza: La Pipel Entertainment

Diumenge 17 d’agost
Amb les primeres clarors del dia, des de Sant Magí Lluny, el santuari de la Brufaganya. L’arrencada dels portants de l’aigua cap a Tarragona, enguany celebrant vint anys de la recuperació de la baixada, amb els seus carros i cavalls, passant per Santa Perpètua de Gaià, Querol, el Pont d’Armentera, Santes Creus, Vi- la-rodona i Bràfim.

10 h Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. Trobada d’intercanvi de plaques de cava.
Organitza: Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona

10.30 h carrer Cós del Bou. III Concurs d’Estirada de Corda de Sant Magí. Aquest joc universal, del qual es tenen notícies des de l’antic Egipte, Grè- cia i Roma i que té una gran tradició en les cul- tures mediterrànies, necessita importants dosis d’estratègia, destresa i força. T’hi apuntes? Hi ha molts premis en joc. Informació i inscripcions a www.collajove.cat.
Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove
Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

11 h Rambla Nova, entre el carrer Roger de Llúria i el Balcó del Mediterrani, fins a la 1 h de la ma- tinada. Els Sabors de Sant Magí, la gran mostra gastronòmica de Sant Magí. Les propostes més clàssiques i tradicionals en format de tapa o plat. Sabors d’arreu per gaudir a la festa d’aquí.
Organitza: Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona

12 h plaça de la Font. Musclada Solidària. Pots menjar els millors musclos de la costa, i a més ho faràs per una bona causa.
Organitzen: ASEMIT i Associació Síndrome de Down

12.30 h platja Llarga. Regata de Sant Magí per a les categories de patí sènior, patí júnior i ca- tamarà.
Organitza: Club de Vela Platja Llarga

12.30 h carrer Cós del Bou. Vermut electrònic amb The Party Tunes. Després d’estirar la corda cal refer-se a ritme de la millor música vermutera. Ampli servei de bar.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona
Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

17 h Camp de Mart. Fòrum de La iMAGInada. Sobirania energètica i sobirania alimentària
- A... paga la llum! La factura a examen. Porta la teva factura a examen! Enginyeria Sense Fronteres.
- Horts Urbans i Agricultura ecològica. Joan Vives, de l’Hort de la Sínia.
- Espècies invasores al nostre territori. Txiqui López, de Mare Terra - Fundació Mediterrània.
Organitza: iMAGInada

17 h Rambla Nova, davant de la Font del Cen- tenari. Plantada de Gegants i Nanos. Els més grans i els més petits protagonistes de la cultura popular del nostre país s’han posat d’acord per participar en aquesta gran trobada tarragonina.
Organitzen: Colla Gegantera del Passeig Torroja, Associació Gitana Jove de Tarragona i Club Maginet
Patrocinen: Repsol i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

17.30 h Rambla Nova, davant de la Font del Cen- tenari. Trobada de Gegants i Nanos. Els gegants i nanos participants comencen el seu recorregut per aquest històric recorregut.
Itinerari: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, baixada Misericòrdia, Major, pl. de les Cols, Mer- ceria, Pare Iglésias i pla de la Seu.
Organitzen: Colla Gegantera del Passeig Torroja, Associació Gitana Jove de Tarragona i Club Maginet
Patrocinen: Repsol i Departament de Cultura de la Gene- ralitat de Catalunya
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Graffiti. Durant tota la tarda, es crearà una pintura mural conjunta entre diversos artistes.
Organitza: iMAGInada

17.30 h Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller. Ombres xineses i presentació de l’obra Hu- jiahuwei.
Col·labora: Aula de Xinès i Associació de Dones Xineses de Catalunya
Organitza: iMAGInada

17.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Mercat d’artesania. Hi trobareu artesans que ens mos- tren les seves creacions perquè pugueu conèixer i comprar les seves obres.
Organitza: iMAGInada

18 h Camp de Mart. Espectacles de carrer. La iMAGInada s’omple d’artistes de carrer vinguts d’arreu per presentar-nos els seus espectacles. Podeu trobar tota la programació actualitzada a www.laimaginada.cat.
Organitza: iMAGInada

18 h Rambla Nova, entre els carrers Adrià i Roger de Llúria. Classe i exhibició de ball country.
Organitza: Grup de Ball Country Crazy Boots

18 h Antiga Audiència, plaça del Pallol, 3. Pro- jecció i cinefòrum de la pel·lícula Ventre blanc, del director Jordi Lara. Una curiositat cinemato- gràfica basada en la vida de les persones que porten els capgrossos de la Família Cap de Llúpia de Vic. Aquesta projecció s’emmarca en els actes commemoratius dels cinquanta anys dels Nanos Nous de la nostra ciutat.
Accés lliure limitat a la capacitat de la sala.
Organitza: Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona

18.30 h Camp de Mart. La iMAGInada. Berenar popular. Vine a tastar un berenar de comerç just a preus populars.
Col·labora: Cooperació Tarragona Organitza iMAGInada

19 h pla de la Seu. Ballada conjunta dels Gegants i Nanos. Després de completar el recorregut, tots plegats a ballar en aquest mític espai tarragoní. Som-hi, tothom a ballar!
Organitzen: Colla Gegantera del Passeig Torroja, Associació Gitana Jove de Tarragona i Club Maginet
Patrocinen: Repsol i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

19 h Rambla Nova, davant de la Font del Centenari. Mostra de Balls de Gitanes. El nostre Ball de Gitanes celebra aquest 2014 els trenta anys de la seva recuperació. Per celebrar-ho, ens ofereixen aquesta ocasió única de gaudir d’una mostra dels principals balls de gitanes a la Catalunya Nova. Hi participen els balls de gitanes de l’Ar- boç, Reus, Sitges, Valls, Vilanova i Tarragona.
Itinerari: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, baixada Misericòrdia, Major i pl. de les Cols.
Organitza: Ball de Gitanes de Tarragona
Patrocina: Diputació de Tarragona
Col·labora: Ajuntament de Tarragona 

19 h parc de l’Amfiteatre, espai Les Granotes. Zien Años en concert.
Organitza: Les Granotes

20 h plaça de la Font. XXV Festival de Sant Magí de l’Ateneu de Tarragona. Festival musical amb l’actuació d’artistes, cantants i grups de socis.
Organitza: Ateneu de Tarragona

20 h Camp de Mart. La iMAGInada. Remullada de Colors amb RumbAirlines (DJ OGT & DJ Panko). Electronic world music & rumba’n’bass.
Organitza: iMAGInada

20 h plaça de les Cols. Lluïment i parlaments de la Mostra de Balls de Gitanes. Hi participen els balls de gitanes de l’Arboç, Reus, Sitges, Valls, Vilanova i Tarragona.
Organitza: Ball de Gitanes de Tarragona
Patrocina: Diputació de Tarragona
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

20 h La Taverna del Circ, baixada Pescateria. American Vintage Party, concert de blues a càrrec de Pig Fat i Little Víctor.
Organitza: La Taverna del Circ

20.30 h local social dels Xiquets de Tarragona, carrer Santa Anna, 1. Assaig especial de festa major obert a la ciutat.
Organitza: Xiquets de Tarragona

21 h Camp de Mart. La iMAGInada. Sopars de Món. Tindrem la possibilitat de tastar coses molt llunyanes molt a prop nostre! Menjar de diferents parts del món sense moure’t de la ciutat. El preu inclou beguda i postres. Venda de tiquets a la barra. Preu 6€.
Organitza iMAGInada

22 h Camp de Mart. La iMAGInada. Projecció d’obres plàstiques contemporànies d’artistes locals.
Organitza: iMAGInada

22 h Teatre Auditori del Camp de Mart. La Fuerza del Destino. Presentat pels artistes del musical espanyol amb més èxit de tots els temps, Hoy no me puedo levantar: un elenc de setze artistes, entre ballarins, músics i cantants, que fan un re- corregut per les cançons de Mecano utilitzant un viatge en metro com a fil conductor.
Venda d’entrades a les taquilles del Teatre Metropol (Rambla Nova, 46) i les 24 h a www.festivaldestiudetarragona.cat.
Preu de 25 a 35€.

23 h Cercavila de La iMAGInada amb la Xaranga La Capona. Itinerari: Camp de Mart, Portal del Roser, pl. del Pallol, Cavallers, baixada de la Misericòrdia, pl. dels Sedassos, Sant Domènec, Salinas, Rere Sant Domènec, Rambla Vella, Via de l’Imperi i Camp de Mart.
Organitza: iMAGInada

24 h Camp de Mart. Subhasta de les obres de l’exposició permanent de La iMAGInada.
Organitza: iMAGInada

24 h Camp de Mart. Escenari Cabaret de La iMAGInada. RumbAirlines (DJ OGT & DJ Panko). Electronic world music & rumba’n’bass. DJ OGT & DJ Panko (component d’Ojos de Brujo) s’uneixen el 2013 després de compartir les seves inquietuds en l’escena mestissa i de global bass de Barce- lona. Tots dos són uns dels grans divulgadors del mestissatge per sales i festivals de les grans capitals europees. Una sessió pensada perquè el públic balli sense parar repassant els sons glo- bals de cada continent.
Organitza: iMAGInada

24 h parc de Saavedra. Saavedra Nits. Ganjanights. DJs emblemàtics de l’escena ska, 2tone i reggae de la nostra ciutat que passegen els seus vinils durant tot l’any per les sales de Tarragona, Barcelona i diferents festivals afins a l’estil jamaicà. Prometen una nit ballable 100%.
Organitza: Ekinoci  

Dilluns 18 d’agost. L’arribada de l’aigua i les revetlles
Amb les primeres clarors del dia, des de Bràfim, passant per Nulles, l’Argilaga, el Catllar i els Pallaresos. Segueix el camí dels portants de l’aigua, carros i cavalls cap a Tarragona.

10 h Parc Ecohistòric del Pont del Diable. Viu el Pont del Diable / El Camí de l’Aigua. Un viatge a través dels referents aquàtics del Camp de Tarragona. El Francolí, el Gaià i l’aqüeducte de les Ferreres. Activitat familiar. Més informació a www.pontdeldiabletarragona.cat.
Organitza: Limonium

11 h Rambla Nova, entre el carrer Roger de Llúria i el Balcó del Mediterrani, fins a la 1 h de la ma- tinada. Els Sabors de Sant Magí, la gran mostra gastronòmica de Sant Magí. Les propostes més clàssiques i tradicionals en format de tapa o plat. Sabors d’arreu per gaudir a la festa d’aquí. Organitza: Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona

13 h plaça de la Font. Ballada de danses tradicio- nals d’aquí i d’allà. L’Esbart Dansaire de Tarra- gona i el Kindervolkstanzgruppe de Klagenfurt (Caríntia, Àustria) ens oferiran les seves millors danses en format de vermut mediterrani.
Organitza: Esbart Dansaire de Tarragona

18 h Antiga Audiència, plaça del Pallol, 3. Concert de música tradicional catalana a càrrec de Cor Gregal i la Coral Nova Alguer. Accés lliure limitat a l’aforament de l’espai.
Organitza: Cor Gregal

18 h carretera de Santes Creus, Rovira i Virgili, Rambla Nova, Sant Agustí i Portalet. L’Entrada aTarragona de l’aigua de Sant Magí en els carros enramats.

19 h plaça de la Font. L’Arribada de l’aigua de la Brufaganya, amb els portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls. Sorolls, olors i sensacions d’altres temps, al servei del darrer esforç tot arribant a la plaça més tarragonina.

19.15 h des de la plaça de la Font. La Pujada cap al Portal del Carro, amb el Seguici de Sant Magí, integrat pel penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i carrossa enramada del sant. Itinerari: Cós del Bou, baixada de la Pescateria, la Nau, Major, pl. de les Cols, Merceria, Pare Iglésias, les Coques i Arc de Sant Llorenç / Portal del Carro.

19.30 h aproximadament, baixada de la Pesca- teria. La Pujada de carros i cavalleries, al ritme de la Banda Unió Musical de Tarragona, que s’incorpora al Seguici a la plaça de l’Esperidió.

20 h carrers de les Coques i Arc de Sant Llorenç. Salutació a l’aigua per les colles castelleres. Tot seguit, al Portal del Carro, repartiment de l’aigua, les mides i els càntirs de la festa. I després, retorn del Seguici cap a la plaça de la Font.

20.30 h aproximadament, plaça de la Font. Ball de gegants: gegantons Negritos, Gegants Mo- ros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, amb la banda de música i balls de bastons.

21.30 h plaça de les Cols. Projecció del documental 20 anys del primer castell de 9 del segle XX a la plaça de les Cols. Ara fa vint anys d’una actua- ció que de ben segur va marcar el brillant futur del panorama casteller tarragoní. Ara és temps de recordar-ho.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona / 35 anys.

23 h Sala de Festes 24, carrer Major, 24. Festa de la Sindrieta.
Organitza: Sala de Festes 24

23.30 h plaça del Rei. La Revetlla Remullada amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i DJ REMu- lla’t, una magnífica combinació d’aigua i bona música. Tothom a gaudir de la nit més fresca amb els tradicionals efectes aquàtics ruixadors del Carro, la Síndria, la Petxina Pelegrina i el Càntir.
Col·laboren: Fomento de Construcciones y Contratas, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Portants de l’Aigua de Sant Magí

23.30 h plaça de la Font. Revetlla amb les orquestres La Banda Puig i The Covers Band. La nit més ballable de Sant Magí, a la plaça ineludible en ocasions com aquesta.

24 h parc de Saavedra. Saavedra Nits. Dijeila (Tarragona). Per acabar Sant Magí amb la millor rumba, world music i música fusió.
Organitza: Ekinoci

24 h Sala El Cau, carrer Trinquet Vell, 2. Festa dels 80 i 90 amb DJ RAYO.
Organitza: El Cau

Dimarts 19 d’agost. Diada de Sant Magí
5 h església del Portal del Carro. La Missa primera. Altres celebracions religioses, cada hora fins a les 10 h Totes aquestes misses són organitzades per l’administració de la capella del sant.

7 h des de la plaça de la Font. Toc conjunt de matinades, anunciades per tres coets de tro, amb els grallers, els timbalers i els músics que hi vulguin intervenir.

10 h Museu Arqueològic de Tarragona. Jornada de portes obertes.
Organitza: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

10 h zona del Mare Internum (entre les platges del Miracle i l’Arrabassada). Sant Magí del Mar. Ofrena floral a Sant Magí i enfonsament del sant a la cova.
Organitza: Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona

10 h La Picateca, av. Catalunya, 23. Esmorzar de Sant Magí. Espardenya d’embotit i got de vi: 1€.
Organitza: La Picateca

11 h Rambla Nova, entre el carrer Roger de Llúria i el Balcó del Mediterrani, fins a les 24 h Els Sa- bors de Sant Magí, la gran mostra gastronòmica de Sant Magí. Les propostes més clàssiques i tradicionals en format de tapa o plat. Sabors d’arreu per gaudir a la festa d’aquí.
Organitza: Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona

11 h església del Portal del Carro. Missa cantada.

11.45 h ermita de Sant Magí, Portal del Carro. Ofrena floral a Sant Magí i cant dels goigs.
Organitza: Societat Coral L’Àncora de Tarragona

12 h plaça de les Cols. Castells, torres i pilars, amb els Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit per sorteig. L’actuació consta de tres rondes, però la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer dues tandes més, mantenint l’ordre sortejat, i en la darrera ha d’aixecar construccions superiors a les ja bas- tides. Els pilars tanquen l’exhibició. En finalitzar, toc de vermut amb els grallers i els timbalers de les colles.

19 h des de la plaça de la Font cap al Portal del Carro. L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, anunciada pels tres coets de tro. Hi par- ticipen el penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, colles castelleres i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb la corporació municipal, escortada per la Guàrdia Urbana de gran gala.
Itinerari: Misericòrdia, Major, pl. de les Cols, Merceria, Pare Iglésias, les Coques, Sant Pau i pla de Palau.

19.30 h des del Portal del Carro. La Professó de Sant Magí, en la qual els integrants del Seguici precedeixen la creu processional acompanyada per dos cirials, els infants representant la perse- cució i martiri de sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els Ministrers de la Ciutat de Tarragona que acompanyen la imatge del sant —seguint compassadament el so dels ta- bals— i el clergat. Itinerari: Arc de Sant Llorenç, l’Ensenyança, Sant Pau, pla de Palau, Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Major, la Nau, Pilat, pl. del Rei, la Por- tella, Granada, Sant Antoni, Descalços, pl. de la Pagesia i Arc de Sant Llorenç.

21 h Rambla Nova, davant del monument a la Sardana. Tradicional ballada de sardanes de Sant Magí, amb la Cobla Reus Jove.
Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

21 h aproximadament. L’Entrada de Sant Magí a la capella del Portal del Carro, i amb el potent, tossut i persistent acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia Igual de Canyelles (Garraf), que culminarà quan la petita imatge s’endinsi pel Portal del Carro. Tot seguit, un cop el sant hagi entrat, des de la plaça de la Pagesia, pujada dels pilars caminant de les colles castelleres per ordre d’antiguitat.

21.15 h des del Portal del Carro fins a la plaça de la Font. Tornada del Seguici de Sant Magí.

21.30 h aproximadament, plaça de la Font. Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí, que clourà aquest Sant Magí 2014.

I DESPRÉS DE SANT MAGÍ...
El dissabte 23 d’agost al carrer Cós del Bou, plaça de l’Esperidió i baixada de la Pescateria, tindrà lloc la 4a Festa Gitana de Tarragona. Durant tota la jornada es desenvoluparan els actes següents:
- 10 h esmorzar de germanor.
- 10.30 h campionat de botifarra. Inscripcions al local social de l’Associació Cultural Gitana de Tarragona.
- 13.30 h vermut popular amb l’acompanya- ment musical dels Rumba.
- 18 h gimcana infantil. Curses de sacs, el joc del mocador, la corda...
- 20 h concurs de karaoke.
- 22 h sopar popular acompanyat dels Compás de Rumba.
- 23 h festa de la Rumba Catalana.
Organitza: Associació Gitana de Tarragona

  • imatge de control 1per1