AGENDA
Arts
2016
Del 14 al 17 de juliol
  • Reus
diferents espais

Festival Al3Mura Pier Paolo Pasolini

El festival Al3Mura neix l’any 2010 de la mà del Movimento Culturale Spiragli que té la seva seu a la ciutat d’Altamura, a la regió de la Basilicata. L’esdeveniment, que dura tres dies té sempre un element cultural vehiculant, s’ha celebrat sempre a terres italianes i per primer cop ampliar les fronteres i viatja fins a Catalunya, fins a Tarragona.
 
Durant quatre jornades, les ciutats de Reus i Tarragona viuran a fons diversos actes que tindran com a protagonista, la majoria d’ells, la figura del cineasta italià Pier Paolo Pasolini. Diversos espais per acollir diverses disciplines culturals: la conferencia inaugural, una exposició de dibuixos, lectures de poesia, presentacions de llibres, concerts de diferents estils musicals, projeccions de documentals, xerrades obertes a la participació i altres activitats.
 
Hi ha, i cal destacar-ho, un element important: la riquesa patrimonial de les dues ciutats escollides, Reus en l’àmbit del seu modernisme i Tarragona pel seu valuós llegat romà, fa més que possible la possibilitat de projectar la cultura clàssica – i també la més moderna – a tot el món, acollint esdeveniments internacionals com aquest.
 
Dijous 14 de juliol
19 h. Exposició. Inauguració de 'Comizi d'amore', coordinada per Miquel Villalba. Centre de Lectura de Reus. 
20:30 h Lltres di(vi)nes. Música i poesia amb Juan López Carrillo (poeta) i Gerard Marsal (músic). Centre d'Art Cal Massó de Reus.
 
Divendres 15 de juliol
19:00 h Acte inaugural. Conferència 'Pier Paolo Pasolini: La ragione di un sogno', a càrrec de Román Reyes. Antiga Audiència de Tarragona.
20:00 h Documental. Projecció de 'La ragione di un sogno' en VO i xerrada amb SIlvio Parelo. Antiga Audiència de Tarragona.
21:30 h Concert. Pau Vallvé. Entrada: 5 euros. El Seminari de Tarragona.
 
Dissabte 16 de juliol
16:30 h Documental. Projecció de 'Pasolini, un viaggio in Italia' de Xavier Juncosa. VO subtitulat en castellà. Edifici Port de Tarragona.
18:30 h Xerrada. Conversa oberta amb el director Xavier Juncosa, i els experts Román Reyes i Silvio Parrello. Edifici Port de Tarragona.
21:15 h Concert. Bikimel. Entrada: 5 euros. El Seminari de Tarragona. Tots els diners recaptats en aquest concert seran destinats al Menjador Social de Bonavista.
 
Diumenge 17 de juliol
12:30 h Concert extraordinari del pianista italià Daklen Difato. Teatre El Magatzem de Tarragona.
16:00 h Poesia. Presentació dels llibres de poesia de Bartolomeo Smaldone i Giovanni Amoruso / Música. Gerard Marsal. Cafè La Cantonada de Tarragona.
18:30 h lletres de casa. presentació de llibres de diversos autors locals coordinada per l'editor Manolo Rivera. Antiga Audiència de Tarragona.
19:30 h Lliurament del VI Premi de Poesia Spiragli. Antiga Audiència de Tarragona.
20.30 h Lletres Di(vi)nes. poesia breu de barra i birres amb els poetes. Bar Kino i Bar Sha de Tarragona.
 

Et pot interessar

Teatre 'Cònsols de Roma' al Teatre Romà de Tàrraco
Dies 4 i 5 de juliol, 21:15h
Tarragona
FAR · Festival de les Arts de Reus, 2019
Del 30 de juny al 14 de juliol
Reus
Vins de la Ribera a la Plaça de l'Estrella - Móra d'Ebre 2019
Dies 5 i 6 de juliol, 19h
Móra d'Ebre
Claustre de la Mercè a Girona
Del 3 al 17 de juliol
Girona
Dissabte 29 de juny, 19:30h
Vilafranca del Penedès
18è Festival Internacional de Música FIM
Del 20 de juny al 6 de juliol
Tarragona
Concert de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae
Divendres 5 de juliol, 20h
Tarragona
Concert de Momo, homenatge a Queen
Divendres 26 de juliol, 22h
Cambrils