AGENDA
Arts
2016
Del 14 al 17 de juliol
  • Reus
diferents espais

Festival Al3Mura Pier Paolo Pasolini

El festival Al3Mura neix l’any 2010 de la mà del Movimento Culturale Spiragli que té la seva seu a la ciutat d’Altamura, a la regió de la Basilicata. L’esdeveniment, que dura tres dies té sempre un element cultural vehiculant, s’ha celebrat sempre a terres italianes i per primer cop ampliar les fronteres i viatja fins a Catalunya, fins a Tarragona.
 
Durant quatre jornades, les ciutats de Reus i Tarragona viuran a fons diversos actes que tindran com a protagonista, la majoria d’ells, la figura del cineasta italià Pier Paolo Pasolini. Diversos espais per acollir diverses disciplines culturals: la conferencia inaugural, una exposició de dibuixos, lectures de poesia, presentacions de llibres, concerts de diferents estils musicals, projeccions de documentals, xerrades obertes a la participació i altres activitats.
 
Hi ha, i cal destacar-ho, un element important: la riquesa patrimonial de les dues ciutats escollides, Reus en l’àmbit del seu modernisme i Tarragona pel seu valuós llegat romà, fa més que possible la possibilitat de projectar la cultura clàssica – i també la més moderna – a tot el món, acollint esdeveniments internacionals com aquest.
 
Dijous 14 de juliol
19 h. Exposició. Inauguració de 'Comizi d'amore', coordinada per Miquel Villalba. Centre de Lectura de Reus. 
20:30 h Lltres di(vi)nes. Música i poesia amb Juan López Carrillo (poeta) i Gerard Marsal (músic). Centre d'Art Cal Massó de Reus.
 
Divendres 15 de juliol
19:00 h Acte inaugural. Conferència 'Pier Paolo Pasolini: La ragione di un sogno', a càrrec de Román Reyes. Antiga Audiència de Tarragona.
20:00 h Documental. Projecció de 'La ragione di un sogno' en VO i xerrada amb SIlvio Parelo. Antiga Audiència de Tarragona.
21:30 h Concert. Pau Vallvé. Entrada: 5 euros. El Seminari de Tarragona.
 
Dissabte 16 de juliol
16:30 h Documental. Projecció de 'Pasolini, un viaggio in Italia' de Xavier Juncosa. VO subtitulat en castellà. Edifici Port de Tarragona.
18:30 h Xerrada. Conversa oberta amb el director Xavier Juncosa, i els experts Román Reyes i Silvio Parrello. Edifici Port de Tarragona.
21:15 h Concert. Bikimel. Entrada: 5 euros. El Seminari de Tarragona. Tots els diners recaptats en aquest concert seran destinats al Menjador Social de Bonavista.
 
Diumenge 17 de juliol
12:30 h Concert extraordinari del pianista italià Daklen Difato. Teatre El Magatzem de Tarragona.
16:00 h Poesia. Presentació dels llibres de poesia de Bartolomeo Smaldone i Giovanni Amoruso / Música. Gerard Marsal. Cafè La Cantonada de Tarragona.
18:30 h lletres de casa. presentació de llibres de diversos autors locals coordinada per l'editor Manolo Rivera. Antiga Audiència de Tarragona.
19:30 h Lliurament del VI Premi de Poesia Spiragli. Antiga Audiència de Tarragona.
20.30 h Lletres Di(vi)nes. poesia breu de barra i birres amb els poetes. Bar Kino i Bar Sha de Tarragona.
 

Et pot interessar

Festival Terrer Priorat - 2019
Del 22 de setembre al 14 de desembre
Falset, La Morera de Montsant, Porrera, Capçanes, la Torre de Fontaubella, Marçà, Ulldemolins, Arbolí, Siurana, Gratallops, Torroja del Priorat
Exposició 'Terra' de Jordi Capafons Ossó
Del 13 de setembre al 26 d'octubre
Reus
Dies 18 i 19 de setembre
Tarragona
Visites comentades al Teatre Romà
Dies 21 i 22 de setembre
Tarragona
La Terrasseta de Santa Tecla, 2019
Del 13 al 24 de setembre
Tarragona
Javiera Mena
Divendres 20 de setembre, 22:30h
Tarragona
Festival Accents, Logo, 2019
Del 5 d'octubre al 20 de desembre
Mont-roig del Camp, Reus, Riudoms, Cambrils
4t Maridatge musical - L'Aldea 2019
Dissabte 28 de setembre, 20h
L'Aldea