Jump to navigation
Dies 11 i 12 de gener
Dissabte 8 de març
Cinquena edició de la Jornada tècnica EiG (Empreses Innovadores de la Garrofa) sota el títol 'Foment i millora del conreu del garrofer'.
Es tractaran temes com la importància econòmica d'aquest cultiu, la divulgació de les més recents tècniques de cultiu, els nous materials vegetals, la valoració mediambiental, la comercialització i les aplicacions potencials del seu fruit a la indústria alimentària.
També es podran degustar alguns productes alimentaris elaborats amb farina torrada de garrofa, com bescuits, magdalenes, xocolates, ensaïmades, etc..
PROGRAMA: 08:45h | Inscripcions i lliurament de la documentació
09:15h | Presentació de la jornada Josep Poble, president de la Diputació de Tarragona Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona
09:30h | Situació i millora del conreu del garrofer, amb especial referència a la recol·lecció mecanitzada Joan Tous, Empresas Innovadoras de la Garrofa (EiG)
10:00h | Noves tècniques de lluita per al control de Zeuzera pyrina en garrofer Anna Aymamí, tècnica de la secció d'Agricultura i Sanitat Vegetal del DARP a Tarragona
10:20h | Garrofer: espècie de potencial interès en la reforestació i prevenció d'incendis en zones prelitorals de Tarragona Francesc Primé, Diputació de Tarragona
10:45h | Finançament de les inversions en el sector agrari Josep Martínez, responsable Agrobank a la Territorial Catalunya de CaixaBank
11:10h | Pausa Degustació de productes elaborats amb garrofa
12:00h | Polpa de garrofa: obtenció d'edulcorants naturals i saludables Rafael Salom, ADM - Wild Valencia, SAU
12:30h | Comercialització del garrofí i aplicacions de la seva farina (LBG) Josep M. Puig, Productos Giró
12:50h | Valoració de la garrofa en la gastronomia de qualitat Fran López, xef amb Estrella Michelin del restaurant Villa Retiro de Xerta Jordi Guillem, restaurant Lo Mam, Terra i Taula
13:50h | Cloenda de la jornada Imma Costa, diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputaciód de Tarragona
14:00h | Fi de la jornada i dinar-tast amb petites degustacions amb garrofa
16:00 a 18:00h | Visita plantacions de garrofers a la zona de Mont-roig del Camp. Exposició de màquines de recollida mecanitzada
18:30 a 20:30h | Visita turística per la ciutat, organitzada per l'Ajuntament de Tarragona
Inscripcions: La jornada és gratuïta, prèvia inscripció a: Formulari | Telèfon 977 250 450 | ibolos@gencat.cat Telèfon 977 719 807 (EiG) | coordinadora.eig@garrofa.org *El dinar és gratuït, però cal indicar-ho al fer la inscripció
Més informació: Web Empresas Innovadoras de la Garrofa (EiG)