Menjar i beure
,
2014
Dissabte 13 de desembre, 10h
Pati de Valls
Valls

Jornada gastronòmica del Calçot de Valls

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls, és una iniciativa fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Valls amb el Consell Comarcal de l'Alt Camp, l'IGP Calçot de Valls, la Cooperativa de Valls, la DO de Tarragona i 17 cellers i restauradors de Valls i de la comarca de l'Alt Camp, amb l'objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia que se'n deriva.

L'arrencada del primer calçot la protagonitzarà l'exjugador de FC Barcelona (1986-1990), Robert Fernàndez “Robert”, que també serà distingit amb el títol d'”Amic de l'Autèntica Calçotada” en un acte a la Sala de Plens de l'ajuntament, a les 11 hores. Robert assistirà a l'acte acompanyat del Sr. Jordi Durà Mena, vicepresident de l'Àrea Social del FC Barcelona. La cerimònia a la Sala de Plens es complementarà amb la presentació del llibret “Gastronomia del Calçot de Valls”, una guia dels restaurants i altres establiments on es poden degustar les especialitzats vallenques que s'elaboren a partir d'aquesta preuada ceba dolça.

A continuació, al Pati, a les 11.30 hores, un showcooking mostrarà la preparació d'una especialitat culinària a base de calçot. Concretament, el xef Ivan Cabral del restaurant Masia Bou, cuinarà davant dels assistents un plat a base de faisà farcit de calçots i gelatina de vermut Yzaguirre. Al mateix emplaçament, a les carpes situades al Pati, des de les 10 del matí, els amants de la bona gastronomia podran degustar 6 especialitats a base de calçot en les parades de diversos restauradors de Valls i l'Alt Camp.

Els interessats podran gaudir de tastets a 2 euros i degustacions de vins i caves a 1 euro que s'han preparat per a l'ocasió. Els assistents podran triar entre un seguit de tastets molt elaborats i d'alta qualitat: niu de poti-poti de calçot i pizza de calçot, del restaurant Planeta Kasteller; coca de recapte de calçot i tempura de calçot amb salsa, del restaurant Masia del Pla; bomba de calçot, del restaurant Luga i llonganissa de conill de bosc amb calçot sobre crostó de pa de calçot, del restaurant Masia Bou.

  • imatge de control 1per1