Música
,
2016
Diumenge 3 de juliol, 20 h
Auditori de la Diputació
Tarragona

Marta Mathéu i Jordi Soler

Concert inclòs dins el 16è Festival Internacional de Música de Tarragona.

Marta Mathéu

Neix a Tarragona. Ingressa al Conservatori Professional de la seva ciutat on cursa les expecialitats de piano, orgue i cant tot obtenint les màximes qualificacions.

Cursa el Gau Superior de Cant amb la catedràtica A.L.Chova en el Conservatori Superior de Música de València obtenint Matrícula d'Honor.

Ha rebut consells de M.Caballé, H.Obratsova, I.Penagos, N.Miricioiu, R.Expert, M.Zanetti, W.Rieger, entre d'altres.

Ha cantat en importants sales de concerts i teatres d'Europa i Amèrica i dirigida per directors com F.Biondi, E.Onofri, R.King, V.Pablo Pérez, A.Ros-Marbà, M.Corboz, Sir N.Marriner, I.Bolton, G.Neuhold i també en formacions de cambra i amb solistes com R.Vignoles, A.Guinovart, Trio Jess, entre altres.

Ha estat mereixedora de premis en concursos i festivals d'àmbit internacional destacant el segon premi en el Concurso Pemanente de JJMM, el premi del públic en el concurs M.Caballé i el segon premi, el premi Mozart, el premi al millor cantant espanyol i el premi del públic en el Concurs de Cant Francisco Viñas.

Té enregistraments discogràfics pels segells Klassicat, Brilliant, Naxos i Opus Arte.

Jordi Soler

Realitza els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Tarragona i en el Conservatori Superior de Música de Barcelona sota el mestratge de Núria Delclòs i Liliana Maffiotte en les especialitats de piano i música de cambra respectivament. Desitjant ampliar els seus horitzons, decideix instal·lar-se a París l’any 1991 per treballar el repertori de piano amb la pedagoga i concertista de reconeixement internacional Monique Deschaussées, amb qui ha realitzat l’aprofundiment de les obres de la literatura pianística. També ha rebut consells dels pianistes Alexander Yablonsky, Edith Fischer i Josep Colom.

Ha realitzat recitals de piano i de música de cambra per Catalunya, País Valencià, Andalusia, Galícia i França.

El seu interès pel repertori vocal l'ha dut a participar en diverses programacions musicals, ja sigui en format de recital per a veu i piano i com per a cor i piano. Ha participat en muntatges músico-teatrals, com  El camí del rierol”, basat en l’obra La bella molinerade Franz Schubert, sota la direcció de l’actor i dramaturg Feliu Formosa. L'any 2005 juntament amb la soprano tarragonina Marta Mathéu, enregistrà un CD (produït per OASI/Diputació de Tarragona) amb la integral per a veu i piano del compositor tarragoní Xavier Gols. Per tal d’aprofundir en la interpretació de la Mélodie Française, ha assistit als cursos que organitza l’ Académie Francis Poulenc a Tours (França) on ha treballat aquest repertori amb el baríton François Le Roux i els pianistes Jeff Cohen i Christian Ivaldi entre d’altres.

En l’actualitat és professor de piano i de repertori de cant al Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona

La venda d’entrades es farà a l’Auditori Diputació (c. Pere Martell, 2) entre setmana de 10 a 20h i una hora abans de cada concert.

 

  • imatge de control 1per1