Música
,
2016
Divendres 3 de juny, 21:30 h
Auditori Josep Carreras
Vila-seca

Orquestra de l’Auditori Josep Carreras 'Cor Simfònic Femení'

El Cor Simfònic Femení de Catalunya és una proposta que reuneix a tres cors femenins (El Cor de Noies de l’Orfeó Català, el Cor Aglepta i el Cor Femení Voxalba), les Noies del cor de l’Auditori Josep Carreras i cantaires de tota Catalunya per tal de comptar amb un cor de veus femenines que pugui afrontar obres simfòniques o a capella que requereixin una gran massa coral.

L’existència de cors femenins de molt bon nivell a Catalunya fa possible que, en un projecte comú, es pugui interpretar aquest tipus de repertori amb garanties de qualitat. Així doncs, a partir d’un cor d’unes 80 veus femenines, juntament amb l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras, podrem gaudir d’obres com les Folk Songs for the Four Seasons del compositor anglès Ralph Vaughan Williams. Una de les poques obres que dóna tot el protagonisme al cor: tot i la seva llarga durada (45 minuts) no compta amb cap número solista, donant tota la responsabilitat interpretativa al cor femení. Es tracta d’una peça que requereix una gran orquestra i que per tant, lluirà especialment al ser interpretada amb cor femení simfònic. La creació expressa d’aquest Cor Simfònic de Catalunya, únic a dia d’avui, permetrà interpretar obres simfòniques tan particulars com aquestes, amb tot l’esplendor que els compositors les van concebre.

Artistes: Cor de noies de l’Orfeó Català, Dir. Buia Reixach. Dones del Cor de l’AJC, Dir. Xavier Pastrana. Cor Aglepta, Dir. Oriol Castanyer. Cor Femení Voxalba, Dir. Elisenda Carrasco. Orquestra de l’AJC. Xavier Pastrana, director.

Preu: 20 euros.

 

  • imatge de control 1per1