Música
,
2016
Divendres 15 de juliol, 22 h
Espai Jove La Palmera
Tarragona

Pau Riba + Don Simon y Telefunken

En Pau Riba, descalç de peus, xops els cabells, i amb la guitarra entre mans, surt sol. Però sol no és poc, perquè el sol, com déu, és u i tri -sol com l'1, sol musical, sol celestial—, i el raig de refilets que trina en Pau, trenats amb els seu toc únic de la guitarra, us escalfaran per dintre i us faran tocar el cel. I, ja enlairats pel cel, us endinsareu en l’univers de versos que, entre cançó i cançó, completen aquest espectacle on el lleó Pau fa plenitud solar.

En paraules d’Enric Casasses "Pau Riba té una manera trobadoresca i molt seva de tocar la pera a les paraules, d'inventar senyals, de trobar entremesclaments dements de mots pròxims o remots. Si Pau Riba ha saquejat i sacsejat la fonètica del rock, la del folk, la de la cançó (tradicional i no), la de la poesia pura i la de la prosa, és perquè li interessa la fonètica de l'amor, i per això el preocupa la fonètica del nostre destí, del viure i del morir, del néixer i del créixer i del tenir fills. I fonètica ho dic en sentit ampli, des del més simple ah! fins als trencacolls més emocionants del significar. Pau Riba no és provocador pel sol gust de provocar, que també, sinó sobretot perquè diu i fa el que li sembla que ha de fer i, inevitablement, sovint, tren previsions dels organitzadors, rebenta la bombolla del públic i desperta amb calfreds el sopor dels mons polític-o-culturals, que malgrat tot no tenen cura i de seguida tornen a fer pell morta, perquè els interessa més la insensibilitat." Enric Casasses.

Els Don Simon i Telefunken ens transporten en el temps per recuperar la imaginació i el món dels somnis tal com ho fèiem, potser, en la nostra infantesa. Es caracteritzen per barrejar instruments de rock amb joguines que podríem trobar nosaltres mateixos a qualsevol botiga. Ja tenen quatre discos editats i han col·laborat amb Albert Pla, Pascal Comelade, Pau Riba i Enric Casasses.
D’ells mateixos diuen el següent “Don Simon i Telefunken bla, bla, bla, bla, bla, la, la, la, la, la, ja, ja, ja, ja, ja!!!!”

Preu: gratuït

  • imatge de control 1per1