Llibres
,
2014
Dijous 4 de setembre, 20h
Ajuntament de Tarragona
Tarragona

Presentació d''El pilar caminant' de Joan Boronat

«Assegut a les escales de la Catedral, mentre se succeeixen les rondes de castells prèvies al pilar caminant, intento convèncer un matrimoni holandès que encara no marxi, que el millor del dia i de les Festes de Santa Tecla està per arribar. Els explico que, en acabar les dues rondes de castells, les quatre colles tarragonines, per ordre d’antiguitat, aixecaran un pilar de quatre que, amb un canvi de música magistral, començarà a caminar, pujarà els dinou esglaons de les escales on ens trobem, els baixarà, recorrerà tot el carrer Major i encararà la plaça de la Font fins arribar a l’Ajuntament, on l’enxaneta serà hissat fins al balcó amb una faixa per rebre els aplaudiments d’una plaça de la Font plena a vessar. Sembla que els he transmès el meu entusiasme, sobretot quan els explico que enlloc gaudiran d’un espectacle com aquest, cent per cent tarragoní».

Aquesta experiència i moltes més són relatades amb coneixement i emoció per l’autor en aquest llibre sobre una festa única al país. Entre tantes obres de divulgació castellera, es feia necessari la publicació de El pilar caminant. Un fet diferencial tarragoní (Silva Editorial, 2014), volum on es recullen pàgines viscudes, dades, fites, noms propis i imatges que són ja història, una història més que centenària però que es renova cada any.

Intervindran: Josep Fèlix Ballesteros (alcalde de Tarragona), Ana Santos (directora de Silva Editorial) i els quatre caps de colla tarragonins: Roger Peiró (Xiquets de Tarragona), Carles Ribas (Colla Jove Xiquets de Tarragona), Isaac Herrera (Xiquets del Serrallo) i Jordi Gaya (Colla Castellera de St. Pere i St. Pau).

  • imatge de control 1per1