Música
,
2016
Diumenge 10 de juliol, 20 h
Auditori de la Diputació
Tarragona

Quartet Casals

Concert inclòs dins el 16è Festival Internacional de Música de Tarragona.

Quartet Casals són:
Vera Martínez-Mehner, violí
Abel Tomàs, violí
Jonathan Brown, viola
Arnau Tomàs, violoncel

"A quartet for the new millennium if I ever heard one" . Aquestes paraules van aparèixer publicades al "Strad Magazine" poc després de la creació del Quartet, que va ser l’any 1997 a la "Escuela Superior de Música Reina Sofía".

Guanyador dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i d’Hamburg (concurs Brahms), el Quartet Casals ha esdevingut un dels quartets de corda més importants de la seva generació, convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món. Ha actuat de manera assídua a les sales Wigmore Hall, Carnegie Hall, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique de Paris, Schubertiade Schwarzenberg, Concertgebouw d’Amsterdam i Philarmonie de Berlín.

El Quartet també ha realitzat una important producció discogràfica amb “Harmonia Mundi”, fent enregistraments des d’autors del període clàssic fins a música del segle XX. Les critiques internacionals destaquen, d’entre moltes altres qualitats, el gran registre de sonoritats del grup. Després de guanyar el prestigiós guardó de la fundació “Borletti-Buitoni” de Londres, el Quartet va començar a utilitzar arcs del període barroc-clàssic per als compositors que van des de Purcell fins a Schubert, aportant així al grup una nova dimensió acústica que remarca encara més els seus diferents llenguatges estilístics. El Quartet ha rebut una profunda influència de compositors vius de la nostra època com György Kurtag i ha realitzat estrenes mundials de compositors espanyols notables de l’actualitat.

En reconeixement a la seva posició de primer quartet espanyol amb una important carrera internacional, el grup ha guanyat premis com el Premi Nacional de la Música i el Premi Ciutat de Barcelona. I també ha estat convidat per la Casa Reial a acompanyar els Reis d’Espanya en visites diplomàtiques a l’estranger i a tocar amb els Stradivari de la col·lecció del Palau Reial a Madrid.

Després del seu èxit interpretant els 15 quartets de F.Schubert arreu d´Europa en motiu del seu 15è aniversari en la passada temporada, el Quartet està gravant, amb el segell Neu Records, en directe, durant la tardor del 2013, els 5 concerts del cicle en format BluRay a l´Auditori de Barcelona, on el grup és resident des del 2006.

Els concerts del Quartet Casals han estat retransmesos per televisió i ràdio de forma regular, tant a Europa com als Estats Units. El grup té una temporada pròpia de concerts a L’Auditori de Barcelona, a més de donar classes a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

La venda d’entrades es farà a l’Auditori Diputació (c. Pere Martell, 2) entre setmana de 10 a 20h i una hora abans de cada concert.

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1