Música
,
2016
Dimarts 5 de juliol, 20 h
Auditori de la Diputació
Tarragona

Rivka Golani i Miguel Ángel Dionis

Concert inclòs dins el 16è Festival Internacional de Música de Tarragona.

Rivka Golani, viola

És reconeguda com una de les més grans violistes dels nostres dies. Les seves contribucions per al desenvolupament de la tècnica de la viola, li han donat un lloc rellevant en la història de l’instrument i ha estat la base d’inspiració, no només d’altres intèrprets, sinó que també a molts compositors que han estat motivats per la seva tècnica per escriure especialment per a viola. Més de dues-centes obres han estat escrites per a ella de les quals són concerts per a viola i orquestra, un rècord no aconseguit per cap altre violista de la història.

Rivka Golani amb la seva tècnica i la seva presència a l’escenari ha tingut grans crítiques per part de músics de rellevància internacional. La seva habilitat junt amb la seva sensibilitat i passió, ja sigui en enregistraments o be en recitals, denota la seva originalitat a les interpretacions.

Rivka Golani ha actuat com a solista amb la BBC Symphony, BBC Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Royal Concertgebouw, Israel Philharmonic, Tokio Metropolitan Orchestra, Montreal Symphony entre d’altres. El seu carisma a l’escenari afegeix excitació a les seves actuacions, i la seva reputació com a mestre li ha porta a tenir alumnes arreu del món les seves Master classes.

James North del Fanfare Magazine: ”...arriba a un nivell d’interpretació que cap altre intèrpret de l’instrument  pot assolir...” El Financial Times  a Anglaterra va dir recentment després d’una actuació: ”...Rivka Golani és al capdavant de la tècnica violística d’avui dia, fred i calent en la seva interpretació, calidoscopi en color i electrificant en els atacs rítmics...”. El Boston Herald és més efusiu: “...intensa presència física a l’escenari...amb moments de gran risc sense problemes per la seva segura tècnica.

Un nova edició de la seva interpretació de les sis suites de Johan Sebastian Bach, la Bach-Kodaly “Fantasia Cromàtica” i  la “Chaconne” en un 3 CD (CBC Records- MVCD 1141-3) ha estat treta al mercat recentment.

Rivka toca un instrument del reconegut lutier Otto Erdesz. És directora artística del Fort Maclaud Music Festival, Alberta, Canada. Recentment ha estat nomenada Embaixadora de Música Canadenca pel Canadian Music Centre.

Miguel Ángel Dionis, piano

Neix en Santa Cruz de Tenerife. Comença els seus estudis de piano en el Conservatori d’aquesta ciutat, amb la professora Juana Peñalver, per a passar posteriorment a la classe de Concepción Hernández, amb qui finalitza els estudis de grau mitjà. Becat pel Govern Autonòmic de Canaries, es trasllada al Conservatori Superior de Música de Barcelona i estudia sota la direcció de Miquel Farré, obtenint les mes altes qualificacions.

Ha realitzat cursos com a alumne actiu amb els professors Guillermo González, Josep Colom, Miquel Farré, Àngel Soler, Claude Helffer, James Avery, Jorge Pepi, Dimitri Bashkirov i Edith Fisher.

Ha obtingut el Primer Premi en el XI Concurs Nacional de piano Joan Massià, el segon premi en el XXIV Concurs de Joves Intèrprets de Catalunya, el primer en el Concurs de piano Círculo XII de Enero, el segon premi de solistes de la Generalitat, i el Primer Premi en el XXV Concurs de Joves intèrprets de Catalunya.

Amplia els seus estudis en el Centre Internacional d’estudis Musicals de Barcelona amb Edith Fisher.

La venda d’entrades es farà a l’Auditori Diputació (c. Pere Martell, 2) entre setmana de 10 a 20h i una hora abans de cada concert.

 

  • imatge de control 1per1