Música
,
2016
Dijous 7 de juliol, 22 h
Plaça Santiago Russinyol
Tarragona

Roba Estesa

Concert inclòs dins el 16è Festival Internacional de Música de Tarragona.

QUI SOM?

Roba Estesa naixem l’estiu de 2011 a les comarques del Camp de Tarragona, inicialment amb el nom d’Ai, Carai!. Entre cerca i recerca d’un estil personal la nostra música es mou des de la cúmbia fins al folk passant per les tradicionals catalanes i cançó d’autor; un estil que ens agrada anomenar “folk calentó”.

Fruit de l’amistat, l’any 2011, van començar a sorgir els primers temes a guitarra i veus quan, més endavant, es van  afegir al grup el baix i la viola. Aquesta va ser substituïda i reforçada amb la incorporació de la Clàudia amb el violí a finals del 2013. També és en aquest any quan es canvia el nom per Roba Estesa i es publica la primera maqueta Roba Estesa.

Durant aquests 4 anys d’experiència hem trepitjat escenaris com la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca (06/06/2015), el Festival Acústica de Figueres per la Semifinal del Sona9 (29/08/2015), el FesTOUR a Cambrils (10/09/2015), el Festival La Flama de Sabadell (19/12/2015) o La Lali Jove a les festes de Santa Eulàlia pel festival Tradicionàrius (12/02/2016).

L’any 2015 és un any ple d’emocions, concursos i guardons. Som Guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània(http://www.concurssons.cat), quedem en 3ª posició a la final del Concurs Reussona (Roba Estesa obté el tercer premi del concurs musical Reussona (Revista Cambrils)) i som seleccionades en el Concurs Sona9, arribant fins les semifinals (Els directes del Sona9 a l’Acústica)

Al maig de 2016 traiem el nostre primer disc Descalces, enregistrat a Bucbonera Studio (Caldes de Montbui).

Naltros som l’Alba Magriñà (bateria i percussions), l’Anna Sardà (baix, violoncel i veus), la Clara Colom (acordió diatònic i veus), la Clàudia García-Albea (violí i veus), la Gemma Polo (veus) i la Neus Pagès (guitarres i veus).

QUÈ FEM?

Roba Estesa és un projecte musical que té com a un dels seus objectius l’actualització de cançons tradicionals del nostre territori aportant-ne una nova visió tant de la lletra com de la música. D’aquesta manera ens servim d’instruments i veus per compartir els valors d’aquesta herència que tenim . Parlem de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat… en definitiva, parlem d’un sentiment i és així com volem que arribi a la gent.

I doncs, què és el folkcalentó? És un gènere musical que serveix de mitjà per transmetre l’essència de Roba Estesa. De fet, l’essència de la nostra tradició: el foc, les fogueres i els fogons. Sigui a casa, al carrer o al llit el foc és símbol de festa i de lluita, i sempre va acompanyat de cançons. Així doncs, definim el folkcalentó com el nostre estil, ja que tots els temes tenen aquesta escalfor que tant caracteritza la nostra música.

La venda d’entrades es farà a l’Auditori Diputació (c. Pere Martell, 2) entre setmana de 10 a 20h i una hora abans de cada concert.

 

  • imatge de control 1per1