Arts
,
2015
Del 6 al 28 de febrer
Centre d'Estudis Riudomencs
Riudoms

Roda d'Art

Durant el mes de febrer, la Roda d'Art arriba novament a Riudoms, amb els artistes Marta Balañà, Orion Leim, Salvador Anton i Marcel Socias. 

L'any 1986 es va inaugurar la I Roda d'Art, amb la idea d'exposar obres d'artistes del Camp de Tarragona i de crear un circuit per tal de poder-ne conèixer les obres. Gairebé trenta anys més tard, arran de la II Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, Conca de Barberà i Priorat, se'n recupera l'essència. La Roda d'Art passarà per les poblacions d'Altafulla, Alcover, Valls, Tarragona, Riudoms, Vila-rodona, la Canonja i Torredembarra.

Marta Balañà - Nascuda a Barcelona, actualment resideix a Altafulla, on té el seu estudi de pintura. Artista autodidacta, amb 13 anys de dedicació al món de les arts plàstiques. Partícep de nombroses exposicions de pintura des de l'any 98. Es defineix com expressionista colorista.

Orion Leim - Escriptor de graffiti autodidacta, actiu des de 1998, podem trobar les seves obres per la zona de Tarragona, Reus, Barcelona i rodalies, Saragossa, melilla, Vigo i diverses localitats d'Alemanya. Partícep de diverses exposicions, projectes i crews (grups de graffiti). Actualment es dedica a les arts plàstiques i a la decoració artística.

Salvador Anton - Artsista que des de fa 15 anys que treballa com a professor i educador a Barcelona, és mestre de Bàkit. Il·lustrador i col·laborador al diari Avui, entre d'altres publicacions. Va cursar els seus estudis artístics a l'escola Massana, a l'escola de Disseny Tèxtil i a la facultat de Belles Arts. Ha fet nombroses exposicions tant individuals com col·lectives. 

Marcel Socias - Actualement viu a Tarragona i té el taller a Altafulla. Va estudiar a l'Escola d'Art de Tarragona i al Cercle artístic de Sant Lluc, Barcelona. Ha participat en diverses exposicions de pintura, escultura i gravat. Té vàries escultures a la via pública a Tarragona, Reus, la Riera de Gaià, Madrid, Santa Perpètua de la Moguda, la Pobla de Montornès i Altafulla.

Les entitats que impulsen aquesta nova etapa són el Centre d'Estudis d'Altafulla, el Centre d'Estudis Alcoverencs, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Centre d'Estudis del Gaià, el Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i el Centre d'Estudis Sinibald de Mas.

  • imatge de control 1per1