Foto: 

cedida

10 dels millors instagramers del Camp de Tarragona

Llista dels 10 igers més talentosos, actius i populars del territori
Sílvia Sagalà
,
24/05/2016
Arts
El naixement dels smartphones ha revolucionat el sector de la fotografia. Ara podem portar tot el dia a sobre una càmera de petites dimensions preparada per immortalitzar qualsevol instant i, en qüestió de segons, penjar-la en una comunitat virtual mundial com Instagram. Un somni pels amants de la foto que també ha atrapat a persones que mai s'havien interessat per aquesta art visual. Es fa la captura, s'edita, i es publica al moment; l'èxit dependrà del teu talent i de la relació que mantinguis amb la resta de membres del grup.
Si passegeu pel carrer i observeu la gent que passa, ràpidament podreu detectar algun instagramer (també conegut com a iger), entre els traseünts. Generalment porten el mòbil a la mà -per si de cas passa alguna cosa-, es fixen en tot i, quan troben quelcom especial, disparen a raig. Després, continuen la seva marxa tot admirant la feina feta. Els igers desenvolupen un radar especial i no poden passejar pel carrer o anar de viatge sense veure fotografies per arreu on passen. Al Camp de Tarragona ja fa temps que va arribar aquest fenomen, i ara alguns usuaris ja s'han fet un lloc en la xarxa social i esdevenen tot un referent. Des del portal Surtdecasa.cat Camp de Tarragona hem parlat amb alguns dels membres més populars del territori i amb els gestors de la Comunitat Oficial d'Instagramers del Camp de Tarragona, IgersTGN, perquè ens ajudin a confeccionar la llista dels 10 instagramers imprescindibles. Tot i així, si creus que ens n'hem deixat algun, pots fer-nos arribar els teus suggeriments a campdetarragona@surtdecasa.cat, i, qui sap, potser podem fer un segon volum...
 

@nazaret 

490 publicacions / 145k seguidors / 211 seguint
La Nazaret, nascuda a Valls, es defineix com una "aficionada i apassionada de la fotografia mòbil". Tot va començar quan l'any 2011 es va comprar l'iPhone 3S i es va descarregar l'app d'Instagram. Al principi feia fotografies tímidament i des d'aleshores no ha parat de disparar. El que més li agrada és viatjar i fotografiar la natura, Tarragona ciutat i les seves platges, el Delta i Siurana. Diu que gairebé sempre va amb el mòbil a la mà perquè "mai se sap quan pot aparèixer l'instant esperat". Al llarg dels anys ha descobert la seva debilitat per la llum i la foscor, per això "el meu estil de fotografia es defineix principalment en el blanc i negre". Un altre element que la caracteritza és el factor humà, "sempre intento que hi surti alguna persona, com més petita millor".
 
 
 

@juanjofuster

2.697 publicacions / 71k seguidors / 1.329 seguint
Natura, cultura, menjar i viatges. Aquests són els quatre pilars d'un dels igers de referència del Camp de Tarragona. Nascut a Flix, establert a Tarragona des de fa 20 anys, treballa a Reus, i Cambrils és un dels indrets que més fotografia. Juanjo Fuster va enganxar-se a Instagram en un moment en el qual estava baix d'autoestima per "mostrar la bellesa del que m'envoltava i alhora ser-ne conscient jo mateix". Les seves fotografies tenen una mitjana de 2.500 likes i no és pas casualitat. Utilitza aquesta xarxa social per fer comunitat, és constant en les publicacions i interactua sovint amb els seus seguidors; persones que amb el temps "s'han convertit en part del meu dia a dia". A través de les seves instantànies ensenya el que fa i els llocs que visita, i també li agrada personalitzar les fotografies amb objectes per donar-li un caire més personal. A banda, gestiona: @joefuga, @azzulette, @tgnblack i @juanjo_labs.
 
 
 

@valleklau

433 publicacions / 54,7k seguidors / 425 seguint
La Valle fa tres anys que va fer el salt a Instagram. Amb el temps ha anat aprenent molt, el seu perfil ha evolucionat i és una de les igers més seguides del territori. Explica que totes les seves fotografies estan fetes i editades des del mòbil i que gaudeix immortalitzant "entorns naturals amb personetes com a protagonistes, captar la bellesa, la llum, les formes, l'arquitectura, els detalls i l'harmonia d'allò que l'envolta". Diu que li encanta reconèixer el segell personal de cada usuari i que li agrada pensar que "passa el mateix amb les seves mobilgrafies". És membre de la comunitat d'@ig_catalonia, creada per un grup d'amics i instagramers: @josepuri @pepaluna71, @roser_n, @monicatorne, @lluiscostag i @ingocat, "galeries molt recomanables", assenyala.
 
 
 

@livetgn 

1.669 publicacions / 35k seguidors / 691 seguint
David de la Cruz porta gairebé 4 anys penjant diàriament imatges a Instagram. Ho fotografia tot: façanes, reflexos, paisatges, el mar, la muntanya, les flors.... Diu que intenta cuidar molt la il·luminació i la claredat de les fotos; i, sempre, en la mesura del possible, "humanitzar-les amb la gent que passa o amb persones que col·loco expressament". A diferència d'altres instagramers, a ell no li havia cridat mai l'atenció això de fer fotografies, així que n'ha anat aprenent gràcies a aquesta xarxa social. Ha descobert que la clau és "immortalitzar el que realment t'agrada". Explica que "si vols triomfar a Instagram, has d'interactuar amb la gent i ser molt agraït amb els teus seguidors".
 
 
 

@montseferre 

1.170 publicacions / 26,1k seguidors / 601 seguint
"Sóc una persona dinàmica, inquieta i creativa, el meu cap no para i per això hi ha tanta diversitat a la meva galeria d'Instagram". Fotògrafa de professió, Montse Ferré se sent com peix a l'aigua en aquesta xarxa social. Diu que no es considera una instagramer 100% perquè no segueix sempre un mateix patró. El que sí que té clar és que "sempre disparo amb el cor". L'energia de la Montse fa que no en tingui prou amb un sol perfil a Instagram, així que també gestiona @munnanat, @la-muntseta, @estudi_montseferre, @caminapeus, @instaart_videos i @clikcat. Quan li pregunten quin és el seu instagramer preferit, somriu i contesta: "series capaç d'escollir una sola cançó? Jo no!".
 
 

 

@davidtarragona

1.807 publicacions / 23,9k seguidors / 840 seguint
Pel David, Instagram és un joc, una manera d'ocupar el seu temps d'oci. "Hi ha persones que s'entretenen a Twitter, d'altres juguen al Tetris o al Candy Crush i jo em diverteixo fent i editant fotografies", apunta. Ja fa quatre anys que va endinsar-se en aquesta xarxa social i ara ha contagiat la seva passió a la seva família amb qui comparteix l'afició. El cert és que el seu estil ha anat variant al llarg dels anys, va començar amb una fixació per les portes i ara se sent molt còmode amb l'street photo. Diu que li agrada immortalitzar tot el que veu "ja sigui Tarragona, la Costa Brava, Montblanc, Cambrils o els viatges a l'estranger". El que més gaudeix, però, són les trobades que fan amb altres instagramers del Camp de Tarragona perquè "em permet conèixer gent amb qui compartim l'afició, establir amistats, intercanviar trucs...". No té unes hores fixes al dia destinades a Instagram, "senzillament aprofito cada moment que puc, ho faig perquè m'agrada i m'ho passo bé, no busco res més".
 
 
 

@perepulido 

213 publicacions / 10,7k seguidors / 477 seguint
La galeria del Pere és d'allò més variada, "utilitzo Instagram per expressar el que sento en cada moment, per veure les fotografies que fan els altres membres de la comunitat i aprendre d'ells". Li agrada fotografiar sortides i postes de sol, les platges, els racons de Tarragona, l'arquitectura i la natura. A vegades també surt a les seves fotografies posant d'esquena o a contrallum. La constància i la interacció amb els altres són el secret "perquè un perfil funcioni". Una de les coses que més li agrada d'aquesta eina és que li permet "arribar a molts llocs i conèixer a gent de tot el món".
 
 
 

@rosamarigabriel

2.280 publicacions / 8.593 seguidors / 958 seguint
"M'agrada gaudir de cada foto que penjo, darrere de cada una hi ha una història, una emoció o una anècdota". La Rosa va descobrir Instagram fa quatre anys després d'un ensurt de salut. De seguida se'n va enamorar, i assegura que ha estat "una espècie de teràpia que només m'ha donat satisfaccions". Les seves fotografies preferides són les sortides de sol, especialment si les capta a través del balcó del Mediterrani de Tarragona, una instantània que la caracteritza i per la que "em reconeixen molts companys de la comunitat d'igers". Les seves sortides matinals ja han donat els seus fruits: està fent gira pels centres cívics tarragonins amb una exposició itinerant. Comparteix l'afició amb la seva filla @crisroca87 i sovint aprofiten l'excusa per fer sortides juntes. També participa, sempre que pot, a les trobades amb altres instagramers: "és un aprenentatge continu amb gent que té les mateixes inquietuds que jo".
 
 
 

@vitex

1.574 publicacions / 7.447 seguidors / 422 seguint
Al tarragoní Víctor Murillo sempre li ha agradat fer fotografies, el problema és que això de portar sempre una càmera al damunt li feia mandra. L'aparició dels smartphones va canviar-ho tot. "Ara tinc una càmera sempre a punt per disparar!", diu orgullós. Les seves publicacions no sempre segueixen un mateix estil, li agrada la natura i els camps oberts, però també qualsevol cosa que es pugui trobar pel carrer com una finestra o un tros de paret. "L'únic que tenen totes les meves fotos en comú és que hi ha d'haver algú o quelcom viu". Explica que a Instagram hi ha infinitat de talent i que, per ell, els millors comptes del Camp de Tarragona són @livetgn i @juanjofuster. No s'oblida tampoc de @aanguera i @rosacomes, els community managers d'@igerstgn.
 
 
 

@IgersTGN

1.092 publicacions / 11,2k seguidors / 7.309 seguint
Si vols estar al dia de les pròximes trobades d'igers previstes al territori, dels concursos que es van fent a Instagram i de les novetats d'aquesta xarxa al Camp de Tarragona, has de seguir la comunitat oficial d'Instagramers a Tarragona que gestionen @aangueraroig i @rosacomes. A més, sovint organitzen tallers perquè els apassionats d'aquesta eina puguin interactuar, aprendre i compartir experiències. Però la cosa no acaba aquí, la comunitat ha impulsat @IgersMap "el primer mapa del món fet per i per a instagramers" on es troben enllaçats molts dels perfils dels igers més actius del Camp de Tarragona.
 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar