Llegir

Foto: 

Cedida

Les 5 recomanacions per Sant Jordi del Camp de Tarragona

Algunes novetats editorials d'enguany confeccionades per autors del territori
Surtdecasa Camp
,
18/04/2017
Llibres
Ja no queda res perquè arribi Sant Jordi i segur que molts de vosaltres encara no teniu clar quin llibre voleu regalar, doncs tranquils, perquè us volem posar les coses fàcils i us suggerim unes quantes propostes. N'hi ha per a tots els gustos i, el millor de tot, tots estan escrits per autors de casa nostra! Apa, a llegir, comparar i triar; i sorprendre a aquells que estimes amb un llibre de Km 0.

Llibre 'Un regal per al Führer. Cada dia era l'últim' 'Un regal per al Führer. Cada dia era l’últim' de Francesc Valls-Calçada (Arola Editors)

Un adolescent, fill d’una família jueva que l’any 1492 va fugir de Tarragona, és designat guardià de l’anell del rei Salomó. El Tercer Reich comença la Solució Final a Grècia i ha de fugir d’un oficial nazi de la Brigada Reichsleiter Rosenberg, dedicada a l’espoli d’obres d’art. En temps estranys, cada dia és l’últim. La flama d’un incipient amor dins del gueto de Tessalònica l’ajudarà a sobreviure.

Darrera novel·la de l’autor tarragoní, que barreja els sentiments i vivències d’un jove en el context del Tercer Reich.

 

Llibre 'Burdelatura''Burdelatura' de diversos autors coordinats per Ferran Gerhard (Silva / la Banya / Lliura Editio)

Treure tabús sobre la prostitució i entrar en aquest món a través de narracions originals. Aquest és l’eix sobre el qual orbiten les narracions que presenta aquest volum de contes, una proposta que presenta enfocaments diferents sobre aquest univers, vistos des de l’òptica dels autors tarragonins.

Participen en el llibre: Mateu Alemany (Kàputx), Ferran Gerhard, Carlos Villarrubia, Tomàs Carot, Juan González Soto, Yolanda Tarrés, Carlos Izquiedo, Xavier Esteve/Cesc Garau, Xavi Chamorro, Amador Sandaño, Magda Guillén, Sebastià Poy, Otten Waelder, Teresa Domingo, Josep Anton Sierra, Oriol Margalef, Man, David Serra i Enrique Bilbao.

 

Llibre 'L'ungla i la carn' d'Isabel Salvat'L’ungla i la carn' d'Isabel Salvat (Cossetània)

El territori d’aquests contes és un poble. Un poble travessat per una carretera que mena a Mascabrers, on, en un canyís, han trobat un noi mig colgat de terra, sense un testicle i estrangulat. L’any 1861, al mateix lloc, van fer malbé una noia i la van tirar a un pou. Entre un assassinat i l’altre han passat molts anys i moltes altres vides.

En aquest primer llibre de ficció de l’escriptora natural de Vilaplana, les narracions es passegen per tots aquests anys i en sec es detura. Els vint-i- nou contes del llibre, en què aquestes vides es troben i es perden, estan arrelats dins el mateix lloc, dins la infància, una ferida oberta, una esgarrapada al cor.

 

Llibre 'Lletres' de Lluís Gavaldà'Lletres' de Lluís Gavaldà (Bridge)

'Lletres' és un recull de gairebé quaranta lletres de cançons d'Els Pets signades per Lluís Gavaldà, però despullades d'allò per al qual van ser, aparentment, creades: la música. És un posar negre sobre blanc el text inicial. El que havia de ser cantat. I també és un exercici personal per recrear els moments en què van néixer. En què van sortir. En què es van mostrar esquerpes. És un viatge emotiu als moments i les persones que van fer que les Lletres de les cançons fossin les que fossin.

 

Llibre 'Tot està connectat' d'Anna-Priscila Magriñà'Tot està connectat' d'Anna-Priscila Magriñà (Angle)

D’on ve l’expressió «síndrome d’Estocolm»? Des de quan diem «carpe diem»? Per què parlem de "prínceps blaus"? Va existir un Shreck de veritat? Qui es va inventar el terme cel·lulitis i amb quin objectiu? Sherlock Holmes va arribar a dir alguna vegada «Elemental, estimat Watson»? Per què representem el cor amb el seu pictograma?

L’autora reusenca Anna-Priscila Magriñà ha investigat l’origen dels fets i ha sabut enllaçar un tema amb un altre per construir històries extraordinàries i divertides. A més, enmig del camí ha desmuntat més d’una llegenda urbana i alguna teoria absurda.

  

A

També et pot interessar