,
23/08/2013
Cervesa
Foto:
Daffodil

L'amarga morellana

Sempre que m’és possible m’escapo a Morella. Des del Camp de Tarragona tot just un parell d’hores en cotxe ens separen d’una vila encantadora, protegida per una muralla i coronada pel seu robust castell. Part de la meva família prové d’un petit poble a tocar, Catí, i és per això que qualsevol excusa és bona per tornar a terres castellonenques. 
 

Una bona troballa

Morella és famosa per la seva gastronomia (tasteu la sopa de bunyolets i, de postres, els flaons), sí, però el millor és que a cada nova visita pot sorprendre’t. La setmana passada hi vaig descobrir una cervesa artesanal. De Morella n’havia tastat dolços, vins, embotits, mel i formatges, però mai abans una birra típica. 
 
I va ser passejant sense rumb, simplement per passar l’estona, que allà, en un carreró amagat i estret, i sota una finíssima pluja, la vaig trobar exposada a l’aparador d’una petita bodega. Cervesa artesanal morellana, l’han batejada. D’acord, no s’hi han trencat el cap, però el cas és que ha estat una deliciosa troballa. 
 

Conté arròs i mel

Es tracta d’una ale (és a dir, d’alta fermentació) de caràcter britànic, tal i com s’explica a la seva etiqueta (en valencià, per cert). Tot i ser una rossa, el seu color és més aviat marró, gairebé torrat. L’aroma és intensa i delicada, però la seva principal qualitat és la seva amargor. Si us agrada la cervesa amb cos, amb força i prou escuma, aquesta és la vostra. Per acabar-ho de rematar, a més, conté arròs i mel. 
 
L’any passat, Morella va organitzar per primer cop una festa cervesera de marcat accent germànic. Si enguany la repeteixen, i esperem que sí, potser tindreu una magnífica oportunitat per degustar la Cervesa artesanal morellana o qualsevol de les birres del Maestrat. Si es confirma la cita en tornarem a parlar.
 
 
Foto: Envàs de la Cervesa artesanal morellana (Daffodil).
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.