,
10/09/2013
Cervesa

La bona estrella

La vaig descobrir ara farà dos estius. En Gustavo, que llavors era un company de feina i ara és un amic, me’n va parlar. “Em penso que et començo a conèixer i sé que aquesta cervesa t’agradarà”, em va dir. Quin misteri. Em va explicar que l’havia descoberta per casualitat, al supermercat. No l’havia vista mai abans exposada als prestatges, i pel que sembla feien una oferta de llançament a la qual es va rendir. Un envàs de 25 quintos a un preu únic, es veu. La birra en qüestió era l’Estrella Galicia, per cert. 
 
Em va costar trobar-la. Anava al Suma, al Carrefour, al Consum i al Mercadona i no hi era. Res de res. De fet, vaig arribar a desistir (encara avui no la venen enlloc, la veritat) i seguia, com sempre, tirant de cervesa belga. Fins que un càlid vespre d’agost, l’atzar va voler que tot tombant per la Part alta de Tarragona m’acabés aturant en un bar on la servien. Sempre pregunto quines marques tenen, i quan em van dir que hi havia Estrella Galicia se’m va escapar un “per fi!”. I sí, gent. Em va agradar. Molt. En Gustavo l’havia clavada.
 

Una cervesa familiar

A la seva terra, l’Estrella Galicia és tot un símbol i, fins fa poc, un secret molt ben guardat. Fora de les seves fronteres, no era precisament coneguda. Ara, però, ha iniciat un procés d’expansió que ja li està donant bons resultats. De fet, ha estat assenyalada com la millor cervesa espanyola a la prestigiosa New York International Beer competition d’enguany. D’aquesta manera, la birra creada pels Hijos de Rivera ha entrat per la porta gran al mercat americà, on el consum de cervesa és altíssim. 
 
L’Estrella Galicia rep ara elogis és per la seva qualitat i assaboreix el dolç èxit. I ho està fent malgrat la delirant campanya promocional que hem vist als mitjans, en què una colla d’homenots balla a ritme de Raphael (ep, un respecte, que és un mite) per celebrar que la cervesa gallega és “escandalosament” bona. Se sol dir que un dels objectius de la publicitat és que recordis el producte anunciat i que en parlis. Ho han aconseguit. Recordo i recordaré sempre aquest anunci. Més que res perquè ja m’ha provocat alguns malsons nocturns. 
 
Molta atenció al calb que imita la puntada voladora d’en David Bisbal. 
 

 

Les qualitats d'una rossa gallega

Si us agrada la cervesa amarga (però no massa), aquesta és la vostra. Amb més cos que les Mahou, Cruzcampo i Damm de torn, l’Estrella Galicia destaca per la seva torrada malta i pel seu excel·lent gust. De totes les varietats us recomano l’Especial, una Pilsen de 5,4% de graduació que no està gens malament de preu (la mitjana, 1’10 euros). Beveu-vos-la ben fresqueta i acompanyeu-la d’una tapeta de marisc. Jo sóc més d’olives, però què coi, si m’hi posen unes gambetes no m’enfadaré pas.
 
El lloc web d’Estrella Galicia ofereix una curiosa aplicació en què un buscador us permet trobar els bars de la vostra zona en què hi serveixen la seva cervesa. A Reus en tenen al carrer de la Mar i, a Tarragona, a la Plaça del Fòrum. Per part meva, sé que sempre la podré anar a cercar al frigorífic d’en Gustavo. Me l’imagino prenent-se’n una mentre jeu a la piscina. N’hi ha que en saben, de viure. 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.