Quan el vi i la cervesa es fusionen

01/06/2015
vinumpriorat.com
Foto:
Benvolguts,
 
D’entrada, permeteu-me que em disculpi per no haver escrit en mesos. Això no vol dir, però, que no hagi fet els deures. He seguit cercant noves cerveses en fires i mostres per tal de parlar-vos-en aquí, al Plaer escumós. I bé, ja que s’acosta el caloret, que diria aquella, avui us parlaré d’una troballa fresca, suau i delicada que vaig descobrir fa unes setmanes a Falset.
 

Vinaters que fan cervesa

I sí, ja és prou curiós que vagis a la capital del Priorat a beure’t una (o dues, o tres, o quinze, tal i com vaig poder comprovar que feien alguns) copeta de vi i acabis fent una cerveseta que venien allà, en un raconet, quasi d’amagat, a la Fira que se celebra anualment en aquesta localitat. El millor del cas, però, és que els seus creadors són, de fet, professionals del sector vitivinícola que s’estimen la birra, i que aquest amor els va dur a elaborar la Zythum.
 
L’objectiu, segons he pogut saber, era el de crear un beuratge que també agradés als apassionats del vi. Així ha estat com a partir de la selecció de diverses llevadores de vi per fermentar malta i després de moltes combinacions de maltes i llúpols van trobar la fórmula que ha donat lloc a la Zythum. I creieu-me, a mi m’ha convençut del tot. 
 

Fresca i floral

Està feta a partir de dues fermentacions. La primera, amb flor de vinya i, la segona, amb mel i most de raïm. El resultat? Una cervesa suau, de delicadíssima aroma i gust equilibrat, fresc i amb caràcter. Acompanyeu-la amb embotits o amb aperitius salats, que hi maridarà d’allò més bé. I no patiu, que és de baixa graduació (3,5%). Preneu-la ben freda, això sí, que com a paleale és el que demana. 
 
De vegades, no sé per quins set sous, els qui són més de vi rebutgen la cervesa i a la inversa. Què coi, gent. El plaer és gaudir de tot, en tot moment. El gran encert de la Zythum és, precisament, que mescla amb gràcia l’essència d’aquestes dues begudes. Per què hem d’escollir només una cosa, si en podem tenir dues? Doncs això. Salut, companys!
 
 
 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.