Surtdecasa Camp
,
24/10/2014
Espectacles

Petita videoguia del Festival COS de Reus

Els 5 espectacles del 17è Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus que no et pots perdre
Yllana

Foto: 

Cedida
Festivals com el COS són d'aquells que ens agraden als que fem el Surtdecasa perquè donen l'oportunitat de veure companyies de tot tipus. Algunes de primer nivell europeu o internacional -com Théatre du Mouvement o Side Show-, d'altres de consolidades a nivell català i estatal -com Vol Ras o Yllana en aquest cas-, i també del territori -com ara La Gata Borda-. El millor, com sempre en aquests casos, és agafar el llibret del festival i deixar-se emportar, però per facilitar-vos la tria aquí us deixem vídeos de 5 propostes que us volem destacar al costat dels textos que trobareu al programa de mà.

‘Side Show’ de Wonders

Divendres 24 d’octubre, 21h / Teatre Bartrina / 70 minuts / 10 euros
 
“Entre l’encant dels sentits i el somniar despert, se’ns invita a un món en què tot és un desafiament a les aparences, a les perspectives habituals i a les lleis de la gravetat. Qui és aquest home que de sobte, balla al sostre? Qui són aquests éssers de papers que caminen cap a nosaltres amb pas decidit?. La companyia Side- Show edifica un univers al cor d’un bosc inventat on tot empeny i es barreja: les arts del circ es troben amb les arts plàstiques per aguditzar la nostra mirada. “Wonders” són aquestes petites meravelles que es mostren quan un es posa a observar la realitat d’una altra manera. Quin és el sentit de les coses. I si per una vegada es tingués la carta al revés?. Per guiar-nos la companyia ens ofereix una clau “Tingues cura del que somnies.. perquè això podria succeir”. En marxa cap allò que és insòlit i desconegut… “
 

 

‘M’agraden les fruites seques’ de La Gata Borda

Dissabte 25 d’octubre, 17h / Plaça Evarist Fàbregas / 50 minuts / Gratuït
 
“M’agraden les fruites seques és la novena producció de la companyia de teatre reusenca La Gata Borda i és la tercera incursió en el món de la Comèdia de l’Art. Aquesta obra, de creació col·lectiva, dóna la seva peculiar versió d’una part de la història del nostre país. El Rei Alfons el Magnànim, ja convertit en un Pantalone, mata a la seva dona, la Reina Maria, ofegant-la en gintònic. Pantalone no actua sol, ho fa acompanyat de la clon de la seva dona que, un cop morta, li suplantarà la identitat. Amb un inici propi de thriller renaixentista comença l’acció: el fantasma de la reina morta s’apareix a la seva filla Moritz demanant-li venjança. Ella, que no ha matat mai ni una mosca, demana ajuda del Capitano i els seus companys de viatge. Per la seva banda, Pantalone, la reina clon i la bruixa intenten esborrar la memòria de Moritz... I a tot això, els criats què fan? Doncs s’ho miren, riuen i participen d’aquesta trepidant i esbojarrada comèdia”.
 

 

‘Gagfather’ de Yllana

Dissabte 25 d’octubre, 22h / Teatre Bartrina / 90 minuts / 15 euros
 
“Quatre gànsters omplen de terror la ciutat. Un policia tip de la corrupció del sistema recluta a un selecte grup d'esbojarrats polis para parar-los-hi els peus. El bé contra el mal, o tot el contrari? Amb aquesta premisa arranca el nou espectacle d’Yllana, un homenatge al "cinema negre", ple de delirants situacions d’humor negre, inventiva teatral i el codi gestual marca de la companyia. Un divertidíssim viatge a los baixos fons i als més baixos instints, no exempte de crítica reflexió sobre el bé i el mal”.
 

 

Mai Rojas y los Escultores del Aire ‘La Leyenda del Fauno & El Viaje’

Dissabte 25 d’octubre, 22:30h / Bravium Teatre / 45 minuts / 5 euros
 
“Un pintor és seduït per la idea de crear un quadre tan viu que agafi forma i comenci a caminar. Fantasia i realitat es barregen en aquesta simfonia visual en dos moviments. Un viatge surrealista a través de la imaginació, els somnis i els records d’un artista. Històries que es fonen en una particular suite de línies i formes pintades en l’espai buit, vives en la pell d’un Fauno i un Viatger”.
 

 

‘Da Capo’ de Vol Ras

Diumenge 26 d’octubre, 18h / Teatre Bartrina / 70 minuts / 18, 16, 10 euros
 
“Què passa darrere els decorats? Dos tècnics d'escena viuen al seu aire un concert, la seva preparació, els accidents, les seves inquietuds i les il•lusions, els conflictes de relació, la seva fantasia, la rebel·lió dels objectes, el servei de la funció... tot un món. Un recorregut amb imaginació per un món sonor des del silenci a la música, sense paraules i amb humor. Continuarà l'espectacle demà? Pot ser que un imprevist els deixi penjats i els nostres protagonistes hagin d'empescar-se una solució. Potser han de tornar a començar "Da Capo". Una obra inspirada en Familie Flöz, en Federico Fellini, en John Cage i en la vida mateixa del teatre i dels músics. Una obra que no ens deixarà indiferents”.
 

--
Del 23 al 26 d'octubre
Diversos espais, Reus

També et pot interessar