Foto: 

Xavi Gil

Parking Shakespeare, més alegres que mai

Un any més -i ja en són vuit- la companyia Parking Shakespeare s'instal·la al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona per oferir una comèdia del bard anglès
Aloma Vilamala
,
21/07/2016
Espectacles
En un resort d'estiu, les alegres casades de Windsor posen a caldo Falstaff, un panxacontent rodanxó que es creu un seductor i que acabarà sent objecte de totes les burles. Carles Gilabert, Mireia Cirera i Pep Garcia-Pasqual són tres actors manresans que fan passar volant una hora i mitja d’embolics, equívocs i bromes pesades. Fins al 31 de juliol, cada dia excepte els dimecres al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona. I gratis!

La companyia Parking Shakespeare torna al parc per vuitè any consecutiu, oferint una obra de qualitat, a 180º, amb els mínims elements escènics. Cada any es posen sota la batuta d'un director diferent, i en aquesta ocasió han comptat amb Marc Rosich, que afirma en el text de presentació de la peça que 'Les alegres casades de Windsor', tot i ser una comèdia desconeguda, és una de les seves preferides de l’autor. Es tracta d'un spin-off, que la reina Isabel va demanar per allargar la història d’un dels personatges d'’Enric IV’, que acaba sent l’ase dels cops de les bromes de les casades de Windsor.

La iniciativa té un marcat accent manresà, amb tres actors de la capital del Bages: Mireia Cirera, que encarna la Mestressa Pressa i s'endú el gat a l'aigua amb els seus embolics lingüístics, anant sempre a "corre-truita" i embolicant la troca. Carles Gilabert és el gelós senyor Ford, que es disfressa per veure si la seva dona li és fidel. Però el tret li surt per la culata: ella (Ester Cort), rebotada, fa un monòleg sobre el paper de la dona que no és original de l'obra que esdevé un dels moments clau del muntatge. Gràcies, Marc Rosich, per incloure’l en aquesta adaptació per tal que les noies siguin més feministes que en el text original! Finalment, Pep Garcia-Pascual encarna el Mestre Curt, el sapastre nebot del Jutge Ras que intenta conquerir sense gaire èxit la filla del matrimoni Page. Garcia-Pascual és també el director artístic de la companyia des dels seus inicis.

  • imatge de control 1per1

Teatre sota els til·lers en una proposta única en la seva espècie. És remarcable també que, tot i tractar-se d’una companyia professional, la proposta és gratuïta. Però ep! per tal de fer-la sostenible al final de l'obra es demana la col·laboració dels espectadors. No marxeu abans d’hora.

El muntatge de Parking Shakespeare ja s’ha convertit en un clàssic de cada estiu. Però a la companyia només li queden dues comèdies de Shakespeare sense representar... Què passarà un cop les hagin fet totes?

Més informació: 

Les alegres casades de Windsor

On: Parc dels Til·lers (Parc de l’Estació del Nord de Barcelona)

Quan: del 14 al 31 de juliol de 2016 a les 19h (de dilluns a diumenge excepte els dimecres)

Entrada gratuïta

www.parkingshakespeare.com

A

També et pot interessar