FES Museu Terra

Foto: 

Cedida
Meritxell Margarit ens proposa una petita aventura en família

Els 5 imprescindibles del FES al Museu Terra

La sisena edició constarà d'una jornada destinada a professionals de l’educació, el 18 d’octubre, i una nova jornada familiar, el 19 d’octubre
Surtdecasa
,
08/10/2024
Família
A l’octubre el Museu Terra de la Fundació Carulla es converteix en el punt de trobada de totes aquelles persones que volen construir un futur més sostenible. El Festival d’Educació per la Sostenibilitat [FES] arriba a la sisena edició amb una nova jornada destinada a professionals de l’educació (18 d’octubre) i una nova jornada familiar (19 d’octubre) amb una programació de caire ludicofestiu que compta amb tallers, espectacles i altres activitats. Al llarg del dissabte s’organitzaran sis tallers, que aniran a càrrec de Còdol Educació, destinats a la reflexió sobre l’aigua, l’ús i l’abús de materials com el plàstic o la vida rural. El [FES] familiar comptarà amb prop d’una quinzena de propostes culturals com jocs, tallers, espectacles de dansa o un concert. Un seguit d’activitats dissenyades per a un públic familiar amb ganes d’impulsar petits canvis per fer del planeta un lloc més sostenible ambiental, social, econòmica i culturalment. Us detallem algunes de les activitats més destacades.

1. Concert del grup Dàmaris Gelabert
La família de la Dàmaris és una família de músics convençuda que la música ens acompanya sempre i ens ajuda a créixer. Durant el confinament van oferir 5 concerts en directe des de casa seva, animant i fent costat als infants i les famílies. Els seus directes per streaming des del seu canal de YouTube van tenir més de 450.000 visualitzacions! Ara, ofereixen aquest concert per aforaments reduïts amb els temes més coneguts de la Dàmaris Gelabert i, com sempre, també amb algunes sorpreses!

2. L'espectacle de dansa 'Desferra'
A càrrec de la Companyia Miquel Barcelona, l'espectacle mostra com totes les conseqüències de les males pràctiques de les generacions anteriors són la terra fèrtil per generar un context nou. Aquests futurs possibles només poden venir donats per l’empoderament i revolució d’aquestes veus noves sobre un món disruptiu amb la inèrcia actual.

 

La Caputxeta Verda | Foto: Cedida
3. L’espectacle teatral 'La Caputxeta Verda'
No, aquest no és el conte clàssic de la Caputxeta vermella i tampoc s’hi assembla gaire. Però els protagonistes sí que són els mateixos: una nena i un llop. Un espectacle que ens parla del respecte i la protecció envers els animals. Una reinterpretació del conte clàssic perfecta per a nens i nenes que volen canviar el món. A càrrec de Creixent amb Art.

4. Passejada familiar a càrrec de Meritxell Margarit
Aquesta passejada familiar ens proposa obrir els ulls i aprendre a mirar d’una manera diferent tot allò que ens envolta. Què hi ha darrere d’un arbre? Què ens amaga una planta? Tenen vida les pedres? I què ens inspira tot això? Un conte? Un joc? Un poema? Una petita aventura que té la descoberta i el gaudi del nostre entorn com a objectiu principal. Els participants en aquesta activitat heu de portar un quadern, llapis, llapis de color i una lupa.

5. Tinkering de Just4Kids
Els assistents podran experimentar i inventar amb materials i eines ben diverses per fomentar la innovació. El tinkering consisteix en experimentar, explorar i inventar de forma pràctica amb materials i eines reals, de forma no directiva i desestructurada, aprenent tant dels encerts com dels errors. Dins el procés d’experimentació i exploració es troba el potencial d’innovar.

Més informació: 

A

També et pot interessar