2princesesbarbudes

Foto: 

Cedida
2princesesbarbudes presentaran 'Som i serem'

FiM: l'experimentació i la transgressió a l'abast del públic familiar

Vila-seca acollirà una selecció musical pel públic infantil que es podrà veure del 16 al 29 de maig
Surtdecasa
,
08/05/2024
Família
En moltes ocasions, l'experimentació i la transgressió no semblen a l'abast del públic familiar. Són dos adjectius que semblen més vinculats a un públic adult. Si més no, en els darrers anys els espectacles pel públic familiar han viscut una eclosió que els ha fet més ambiciosos, tant pel que fa al discurs com als formats musicals. En aquesta edició del FiM Vila-seca se segueix apostant pel suport a la creació, i també per la intel·ligència artificial, els instruments i les narratives inclusives tant pel que fa a assumptes de génere com a altres valors inclusius. "Volem que els espectacles pel públic familiar també puguin admetre segones lectures i dispositius artísticament interessants" explica Martí Marfà, director artístic del certamen que enguany compleix quatre anys des de la represa, i vint des que es va iniciar l'aventura. Marfà assegura que moltes de les propostes sorgeixen de l'aposta del festival pel suport a la creació i per tenir en compte aquest públic que cada cop és més exigent. La gestora cultural Violeta Amargant se suma a l'equip com assessora artística dels projectes musicals familiars i tots els públics de la FiM Vila-seca. Col·laborarà amb Marti Marfà i amb Marta Mei, assesora artística en música emergent, en la selecció musical que es podrà veure del 16 al 29 de maig de 2024 a la 20a FiM Vila-seca. Entre les propostes pel públic infantil hi trobem les següents línies de contingut:

1. Valors feministes i ecològics per les criatures
Entre les propostes amb un marcat accent feminista, hi trobem 2princesesbarbudes que presenten 'Som i serem', un nou espectacle dedicat als insectes en el que posen al capdavant la seva distintiva signatura estilística: melodiós pop interpretat amb instruments modestos i de joguina, acompanyat d’enginyoses lletres que conviden al divertiment i la divulgació de manera equànime. Ara també han incorporat delicats instruments electrònics antics amb l’objectiu de diversificar les sonoritats i explorar noves àrees musicals amb elegància i profunditat. Aquest espectacle, com apunten ells mateixos, no només promet ser divertit sinó també divulgatiu, amb un equilibri perfecte que ens acosta als principis de l’ecologisme, la cooperació i el feminisme.

 

  • imatge de control 1per1

La companyia basca Txalap.art presentarà 'Babes' | Foto: Cedida

2. Sonoritats pels més petits
Els nadons també podem gaudir de propostes delicades i pensades amb un fort component artístic. Entre la programació, hi trobem la companyia basca Txalap.art presenten 'Babes', on s’aventuren en un nou terreny amb una proposta escènica dirigida específicament a la primera infància. Thierry Biscary, reconegut cantant i percussionista, s’uneix als virtuosos txalapartaris d’Oreka TX per a donar vida a un espectacle íntim i captivador. Conscients de la capacitat dels nens per a absorbir cada detall, gest, so i moviment, 'Babes' crea un espectacle delicat i captivador, que conté sonoritats, materials i propostes que es convertiran en estímuls per a la imaginació i suggestions de joc per al públic més menut.

3. Innovació contemporània
La companyia Parcours neix amb voluntat de crear una proposta artística amb un marcat caràcter expressiu i innovador dins de l’àmbit de la música contemporània i la nova creació musical. 'Light Wall System' és un enginy tecnològic que transforma el moviment del cos en creacions sonores. L’experiment busca allunyar-se de la concepció preestablerta del geni creador i la seva relació amb l’obra d’art i posant en valor no només en l’excel·lència del resultat, sinó també el procés d’aprenentatge que emergeix a través de l’acte creatiu. Amb la curiositat, la intuïció i la imaginació com a pilars centrals, s’obre un espai per a la descoberta de noves formes d’interacció i comprensió de l’art. A la FiM la Light Wall System es presenta en format de taller interactiu per a tots els públics, on el públic podrà provar l’enginy i ser partícip de la creació musical in situ. Miquel Vich Vila i Helena Otero Correa han cursat estudis superiors de música a l’ESMUC, Antena de Talent de la FiM.

4. Experimentació musical
També hi ha altres artistes que han fet un treball per a l'ocasió, com per exemple, Ramon Prats, baterista amb una extensa trajectòria en jazz i música improvisada. Ell presenta 'Solot', una expressió artística en solitari. Més enllà de la tècnica, El Solot explora l’espai, el so de la sala i la interacció amb el públic, transformant la bateria en una paleta de colors sonors sense restriccions estilístiques. Aquesta dinàmica crea una atmósfera única, amb l’energia del públic essent un element vital. Ramon Prats redefineix a “Solot” la relació entre artista, música i audiència, oferint una experiència personal i col·lectiva que celebra la bellesa de l’art improvisat. A la FiM, l’espectacle Solot es presentarà en format càpsula, adaptat per a públics de totes les edats. I s’ubicarà en un espai singular, d’aforament molt reduït, on la proximitat entre artista i públic serà estreta i la creació sonora es podrà apreciar directament, sense mediació de la sonorització amplificada.

5. Bandes que aposten per un espectacle per infants
I una altra de les línies a tenir en compte són les bandes que han pensat un espectacle familiar. El concert de La Ludwig Band és una proposta suggerida per la FiM Vila-seca que ha comptat amb la complicitat de la Ludwig Band i l’Associació Cultural Indian Runners. Amb 6 discos a la seva butxaca, la banda decideix explorar un nou format amb un directe enfocat al públic familiar, destacant el seu costat teatral i divertit.

FiM Vila-seca, Fim, Vila-seca, 2024
Del 16 al 19 de maig
Vila-seca

Més informació: 

Web FIM Vila-seca
Facebook FIM Vila-seca
Instagram FIM Vila-seca

A

També et pot interessar