Festes Sant Pere Cambrils

Foto: 

Surtdecasa
La festa de Cambrils passa al mar

Els 5 imperdibles de les festes de Sant Pere de Cambrils

Del 23 de juny a l’1 de juliol se celebra la Festa Major local amb activitats al mar, foc, música i àpats populars
Surtdecasa Camp
,
21/06/2018
Fires i festes
El mar sempre és el protagonista de les festes a Cambrils. Del 23 de juny a l’1 de juliol Cambrils celebrarà la Festa Major de Sant Pere, amb més d'una setmana on la música, la tradició marinera i el foc seran els grans protagonistes. Tot amb bona gastronomia i regust mariner. Et seleccionem les 5 activitats més especials.

1.  Revetlla de Sant Joan
Les festes de Sant Pere sempre proposen una revetlla diferent vora el mar. Després de rebre la flama del Canigó, la nit del 23 de juny hi haurà una nit de festa amb l’Orquestra Europa que compleix 40 anys oferint la millor música en directe. Un ampli repertori per a les millors nits de ball! Per a qui tingui ganes de ballar tot tipus d’estils i on el jovent podrà gaudir dels temes pop-rock de sempre i de la música més actual, per fer d’aquesta Nit de Sant Joan una nit memorable. Tot això ben prop de la platja i amb servei de bar a càrrec dels Xiquets de Cambrils!

2. Regates populars de llaguts
I si dèiem que el mar està present a les festes de Sant Pere, una de les activitats més aclamades és la regata popular de llaguts. Al llarg del litoral hi havia petites drassanes a les platges on treballaven mestres d'aixa per construir aquestes barques que s'heretaven de pares a fills. En aquest cas, una vintena de tripulacions es disputen la victòria en diferents categories, a més d'una tripulació convidada i una de categoria infantil o cadet. 

3. Festa de l'ormeig tradicional
Enguany Cambrils acollirà la tretzena edició de la Festa de l’Ormeig, que tindrà lloc el dissabte 30 de juny. Aquesta festa de recreació té com objectiu principal presentar i valorar l’ofici del pescador i la seva família, a través de les tècniques i els treballs a la mar o en terra directament relacionats. Per portar-les a terme es compta amb la col·laboració de diverses institucions i també de persones a títol individual que van vestides amb la roba que evoca aquell moment històric. A les 16h, del port de Cambrils, sortirà el pailebot Santa Eulàlia posant rumb per llevant per navegar davant de la platja del Regueral.  Més tard, es recrearà l'arribada de les barques del vi als bastiments de cabotatge tal i com es feia abans de la construcció del port de Cambrils. I després, tirada de l’artet fet i armat a Cambrils. Tot seguit, estesa de l’art a la platja i a continuació subhasta de peix a l’antiga, a càrrec de La Teca Teatre. Si has de triar un acte de totes les festes, et recomanem aquest!

4. Trobada de bèsties de foc
Dissabte 30 de juny a la nit, a les 22h, pel passeig Marítim correrà la Cercavila del Foc amb un seguit de bèsties de foc arribades de moltes poblacions veïnes per participar d'aquest seguici. A partir de les 23h, a la plaça Mn. Joan Batalla, hi haurà el concurs d'enceses on cada colla demostrarà la seva capacitat estètica amb el foc. El recorregut de la Cercavila del Foc s'iniciarà al passeig Miramar, carrer Ferran Sorts i acabament i encesa final a la plaça Mossèn Joan Batalla.

5.  Per als més petits
Les festes de Sant Pere també tenen un espai per als més petits. El dimarts 26 de juny a la tarda i al passeig de les Palmeres, s'ha programat una tarda infantil amb escuma amb la companyia Xip Xap, els més divertits de mar enllà i també de terra endins. Amb ells, els més petits ballaran, riuran i viuran un viatge inoblidable. Els infants podran viure una gran aventura amb 'Els corsaris de l'escuma', pujant al vaixell pirata i jugant amb l'aigua, el confeti i les bales de canó. Dijous 28 de juny, també a la tarda, a la plaça Mn. Joan Batalla, cucanyes tradicionals per a tota la família, dinamitzades de forma original i divertida per Petit Oci.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar