La Fira Medieval transforma La Selva

Aquest cap de setmana La Selva del Camp recula fins l'edat mitjana per viure la Fira Medieval
Surtdecasa Camp
,
24/10/2013
Fires i festes

De fira a La Selva del Camp ja fa molts anys que se'n celebra, però enguany tot just fa una dècada que aquest esdeveniment va patir un canvi i va acabar sent el que és ara, la Fira Medieval. Durant els dies 25, 26 i 27 el nucli del poble s'omplirà d'estands amb productes de la terra, gastronomia i activitats per transformar i ambientar els carrers i places en l'edat medieval, i viure unes jornades d'espectacles, música i tradicions que transportaran en el temps a tot aquell que s'hi acosti.

Tot i que el gruix d'activitats es concentra durant dissabte i diumenge, el divendres 25 hi ha la presentació del llibre 'Aspectes polítics i processos electorals a la Selva del Camp durant el Sexenni Democràtic', de Joan Vernet i Borràs al Castell de Paborde. L'endemà, dissabte 26, el tret de sortida a la Fira Medieval es donarà des de la Casa de la Vila, on a partir de les 12h. s'hi concentraran les autoritats i entitats participants. Tots plegats podran gaudir de la Cercavila medieval a càrrec de Donimus Tecum que donarà per inaugurada aquesta edició del 2013.

Cap a 12:45h. del migdia, tant petits com grans teniu una cita obligada a la plaça de les Pletes, on la companyia Circ Los representarà el seu 'Cabarè Paròdia'. Un show en format cabaret on els seus artistes us delectaran amb un seguit de tècniques i acrobacies circenses. Ah, i si us perdeu aquesta primera sessió, recordeu que a les 17:30h. n'hi haurà una altra. A més a més, durant tot el cap de setmana, els visitants de la Fira Medieval us anireu trobant amb la Cercavila i les rondalles de Lo Sacaire del Llobregat, que us captivarà amb el seu sac de gemecs i les seves històries.

A les 19h., al Castell de La Selva, el músic Antoni Rossell (veu i mandora) oferirà el concert 'El Camí de Santiago. La música del pelegrí'. Mentre que per tancar el dia tenim 3 propostes per a totes les edats: a les 21:30h. hi haurà sopar, espectacle i ball de Fira a l'Ateneu; a les 22h. a la Defensa Agrària es representa l'espectacle 'Arsènic i puntes de coixí' a càrrec del grup de Teatre Moixera (obra que es tornarà a representar l'endemà, diumenge, a les 19h.); mentre que pels més joves hi haurà Festa Selvatek amb música non stop des de mitjanit i durant 6 hores.

El diumenge al matí es presenta molt esportiu, ja que a partir de les 10h. arrenca la 9a Cronopujada a peu al Puig d'Encama, i també la XV Cross escolar al camp de futbol municipal. Al migdia (12h.) es durà a terme la Ruta literària Puig i Ferreter, amb sortida des del Castell i recorrent els llocs més emblemàtics de La Selva lligats a la seva figura.

En paral·lel hi haurà concerts de música medievals en diversos punts del poble a càrrec del Cor de noies de l'Escola Municipal de Música. I per concloure els actes, a la 13h. del migdia arrencarà la Cercavila des de la plaça del Portal d'Avall fins a la plaça de les Pletes, amb les actuacions dels Nanos i del grup de Grallers del ball de Diables de la Selva.

Trobareu tota la programació completa aquí.

--

Fira 2013
Dies 26 i 27 d'octubre
La Selva del Camp

A

També et pot interessar