llibres infantils

Foto: 

Surtdecasa

5 llibres infantils del Camp de Tarragona per regalar aquest Sant Jordi

Algunes novetats editorials d'aquest 2016 confeccionades per autors del territori
Sílvia Sagalà
,
18/04/2016
Llibres
Ja ha començat el compte enrere perquè arribi Sant Jordi i com que no volem que cap nen o nena es quedi sense el seu llibre, hem seleccionat cinc contes escrits, il·lustrats i publicats per autors i editorials del nostre territori. N'hi ha per a tots els gustos; relacionats amb la Festa Major, històries per aprendre anar a dormir d'hora, d'altres que tenen un personatge mític com el Patufet de protagonista, en anglès o, fins i tot, un que repassa clàssics de la literatura universal. Esperem que us agradi la tria i que, tant grans com petits, gaudiu de la lectura!
Nous volums sobre el Patufet, Roger Roig i Hugo Prades

1. Nous volums sobre el Patufet, Roger Roig i Hugo Prades

S'han convertit en tot un clàssic de Sant Jordi. El filòleg Roger Roig i l'il·lustrador Hugo Prades tornen a la càrrega amb tres llibres que tenen el patufet com a protagonista. La principal novetat és 'La caragolada', una historieta amb la qual volen acostar a la canalla la tradició d'anar a buscar caragols. També han començat una nova línia d'aniversaris titulada 'Per molts anys', en què personalitzen els contes oferint més de 20 noms de nen i 20 de nena per triar. A més, repeteixen amb una nova edició per pintar de 'Patufet, on ets?', de la qual l'any passat ja en van vendre 4.000 exemplars!

Editorial: Cossètania EdicionsPreu: 4,90 euros / 5,90 euros

 

Nova col·lecció sobre els Gegants de Reus, diversos autors

2. Nova col·lecció sobre els Gegants de Reus, diversos autors

Si el teu fill o filla és d'aquells que es torna boig amb elements del seguici de la Festa Major de Reus, aquests són els teus llibres, 5 propostes que tenen els gegants com a protagonistes! A 'Els Gegants i la Festa Major', l'autora i il·lustradora Conxi Baraut ens presenta una història d'aventures. Un dels seus s'ha perdut i els companys l'hauran de buscar per tots els racons de la ciutat. Podeu escollir si preferiu la versió catalana o l'anglesa. Baraut també porta aquests elements del seguici d'excursió a 'Els gegants van de pícnic'. Per la seva banda, Anna Mas publica tres contes molt divertits en els que aprendrem d'on vénen els gegants Indis, Vitxets o Japonesos, la seva història i alguna curiositat més.

Preu: 8,90 euros / 9,95 euros

 

'L'Àngel de la son', Fina Grau i Alba Domingo

3. 'L'Àngel de la son', Fina Grau i Alba Domingo

Anar a dormir d'hora no agrada als vailets però si no descansen prou, l'endemà no rendeixen. Fina Grau i Alba Domingo s'han atrevit amb un conte que us pot ajudar: 'L'Àngel de la son'. El personatge principal és un nen que no pot dormir i per això cada dia fa més mala fila. El seu pare recorrerà camins i muntanyes buscant per tot arreu la solució i comptarà amb l'ajuda d'un escalador, una ermitana i una noia que toca el violoncel.

Editorial: Arola EditorsPreu: 14 euros

 

'A diferent sock on each foot', Joan Calçotets

4. 'A diferent sock on each foot', Joan Calçotets

La lectura també pot ser una molt bona eina per aprendre noves llengües. Per això l'editorial 'Piscina, un petit oceà' aposta aquest Sant Jordi per la traducció a l'anglès d'un conte publicat l'any 2015 que va rebre el Premi Crítica Serra d'Or infantil. Matthew Tree ha estat l'encarregat de revisar 'Un mitjó diferent a cada peu', un llibre en què trobem dues narracions que s'acaben convertint en una de sola. A la primera coneixerem una noia lliure, original i divertida. A la segona, en canvi, un noi gris, equànime i avorrit. Però a mig camí (com per capritx de la vida...) es troben, es miren i potser, en lloc d'un final, trobem l'inici d'una dolça història d'amor.

Editorial: Piscina, un petit oceàPreu: 16 euros

 

'Formigues a l'aspiradora', Joan Camises

5. 'Formigues a l'aspiradora', Joan Camises

Després de l'èxit de 'Formigues a la cuina' arriba 'Formigues a l'aspiradora', un llibre en el qual el riudecanyenc Joan Camises ens proposa seguir acompanyant la protagonista en una nova aventura on, a més de retrobar a les seves amigues, farà un viatge pels grans clàssics de la literatura universal!

Editorial: Piscina, un petit oceàPreu: 16 euros

A

També et pot interessar