Foto: 

cedida

Recomanacions literàries a Ponent

Alguns dels llibres que has de tenir en compte aquest 23 d'abril
Arnau Pla
,
20/04/2016
Llibres
La literatura és la base de tota cultura. Els catalans hem unit dues coses tant boniques com l’amor i la passió pels llibres en la diada del nostre patró Sant Jordi. Aprofitant que la tenim a tocar, Surtdecasa us proposa 5 llibres d’autors de les terres de Ponent perque els regaleu als vostres enamorats o gaudiu de la diada i el plaer de llegir un bon llibre. Aquestes són les nostres 5 propostes.

1. L’Aniversari (Imma Monsó – Grup 62) La veterana escriptora de lleidatana Imma Monsó, ens porta la seva darrera novel·la que desperta una aire d’intriga i suspens: Una parella entrada en els quaranta anys xerra mentre circula dins d'un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el "regal" sorpresa que li vol oferir l'ha esta treballant i preparant durant molt de temps, en un intent desesperat per sorprendre-la i resultar imprevisible als seus ulls. Tot i que estan ben avinguts, ella no sembla gaire enamorada. Paral·lelament, dues criatures surten a jugar pel bosc. Quina relació tenen amb la parella? Com i quan s'encreuaran les seves vides?

 

  • imatge de control 1per1

2. Amb X de sexe (Marta Alòs i David Marín – Pagès editors)
‘Amb X de sexe’ és un projecte en el qual s’han unit una lleidatana de naixement, Marta Alòs, i un adoptat de la Noguera, David Marín, per escriure sobre erotisme. El llibre consta de catorze relats eròtics on la sensualitat vessa i s’escampa pàgina rere pàgina, acompanyada de carícies, d’humor, luxúria, sorpresa, perversió, màgia i tendresa: un noi lascivament enamorat de l’empleada de la sabateria, una sessió artística amb un pinzell ben especial, converses de llit d’un matrimoni on res no és el que sembla, plaers solitaris i plaers compartits són alguns dels relats.

 

3. Em tallaré les trenes (Marialba Revés – Pagès editors)
La tercera de les recomanacions és per la primera novel·la presentada al públic ‘Em tallaré les trenes’ de la lleidatana Marialba Revés. La novel·la ambientada en la postguerra, narra la història d’ una jove noia traïda que camina cap a l’adultesa amb passes incertes i ajudada només pels seus valors heretats dels consells de la mare. Allunyada per força de la seva família, patirà la humiliació del desamor i la incompetència dels que s’aprofiten de la seva bondat.

 

4. La primavera que ve (Francesc Pascual – Pagès editors)
L’escriptor del Pla d’Urgell, nascut a Castellnou de Seana, presenta la seva darrera obra ‘La primavera que ve’. Una novel·la que narra el relat de vuit dones a la conquesta de la igualtat de sexe en el treball, amb les seves dificultats, els seus dubtes, i el preu que n’han de pagar per arribar al cim.

 

5. Jardí francès: de Villon a Rimbaud (Pere Rovira - Pagès editors)
La darrera de les propostes és un recull de poesia. Poemes de vint-i-cinc autors francesos traduïts al català pel lleidatà Pere Rovira. Poemes traduïts essent sempre fidel a la poesia que és el que compta: en la traducció d’un poema només hi ha poesia si el resultat també és un poema.

A

També et pot interessar