Llibre

Foto: 

Cedida
Llibre i roses

Les 5 recomanacions per Sant Jordi de les Terres de l'Ebre

Surtdecasa us proposa algunes novetats resseguint el talent dels escriptors de les nostres terres
Surtdecasa Ebre
,
17/04/2017
Llibres
S’aproxima la diada de Sant Jordi, un dels dies més bonics de l’any i que, faci el temps que faci, convida a sortir al carrer a passejar-se entre llibres i roses. A Surtdecasa us proposem cinc títols d’autors ebrencs per si, entre la vostra tria, voleu gaudir de la bona literatura que també es cuina al nostre territori.

Llibre 'Negre estalzí' de Francesca Aliern‘Negre estalzí’, de Francesca Aliern (Editorial Cossetània, 2017)

És l’època de la postguerra. Un carreter es troba amb un xiquet d’ulls negres quan va a fer intercanvi de cítrics amb les comarques veïnes de muntanya. Quan l’home decideix fer-se càrrec del noi, es trobarà amb les reticències de la seua dona. Però l’amistat que creixerà entre ell i el xiquet perdurarà en el temps i superarà qualsevol dificultat que s’interposi en el camí. Darrera novel·la de la prolífica escriptora xertolina que es presenta com un cant a la vida, a la humanitat i a l’amor.

 

  • imatge de control 1per1

Llibre 'La vida darrere de l'aparador' de Jesús M. Tibau‘La vida darrere de l’aparador’, de Jesús Maria Tibau (Onada Edicions, 2017)

“Un exercici per aprendre a gaudir de l’espectacle de la vida”. L’escriptor proposa en aquest llibre un recull de sensacions i de records viscuts en primera persona en quinze comerços de Tortosa. Farmàcies, ferreteries, botigues de llaminadures, etc., són els escenaris d’aquestes memòries que evoquen gestos, converses, clients i botiguers d’una altra època.

 

 

 

Llibre 'Tots els colors del vent' de Marta Tena‘Tots els colors del vent’, de Marta Tena (Onada Edicions, 2017)

L’escriptora Marta Tena homenatja en aquest llibre el seu poble, la Sénia. En les pàgines de la seva tercera novel·la hi descobrim la història dels joves Alberto i Marina, que es retroben de manera casual trenta anys després de conèixer-se intentant retrobar sentiments enterrats en els primers anys de joventut. Són històries que es dibuixen a través de diferents èpoques i que en condueixen a una de sola: “la dels odis que s’hereten i que impossibiliten la felicitat”.

 

 

Llibre 'Cendra' de Sílvia Mayans‘Cendra’, de Sílvia Mayans (Pagès Editors, 2016)

Sílvia Mayans compagina la poesia amb la novel·la negra. En aquest cas, segueix la història d’Elíades Bel que va encetar a ‘Cap llàgrima sobre la tomba’. Emmarcada en la Transició, el personatge intenta resoldre alguns misteris que podrien estar relacionats: un terrible incendi, un assassinat i una trama de corrupció que el portaran de viatge per diferents indrets de les nostres terres. A la vegada, haurà de descobrir els secrets d’una família dispersada després de la guerra civil que algú vol trobar per interessos insospitats.

 

 

Llibre 'El gripau Estanislau... i altres poemes'‘El gripau Estanislau ...i altres poemes’, de Montse Boldú amb il·lustracions de Clara Codina i Susana Bacardí (Onada Educació, 2017)

No ens hem oblidat dels més petits de la casa en aquesta petita mostra de propostes. L’educadora tortosina Montserrat Boldú presenta aquest recull de quinze poemes d’animals amb la intenció d’apropar el llenguatge poètic als infants d’una manera lúdica. Les pàgines estan il·lustrades d’una manera molt original i carregada de sorpreses, ja que combinen la papiroflèxia, la pintura i la fotografia que confereixen al llibre un atractiu molt especial i atraient pels més joves.

A

També et pot interessar