Teatre Metropol, Tarragona
Teatre Metropol
Rambla Nova, 46
43004 - Tarragona
  • 977 244 795

Més informació

La casa Mercè Mirall, un habitatge bastit per Josep Font l'any 1863, era la seu del Patronat Obrer, que tenia la seva entrada per carrer Armanyà, 11.

L'any 1908, l'entitat va decidir construir un teatre al jardí de la casa, situat a l'interior de l'illa, i va encarregar l'obra a Josep M. Jujol, que aleshores començava la seva carrera com a arquitecte independent després d'haver col·laborat amb Gaudí. Jujol va fer un projecte molt imaginatiu, i segons sembla es va inspirar en les ones del mar i en la figura d'un vaixell batent-se contra elles.

Durant la Guerra Civil, a l'edifici hi van caure dues bombes que el van deixar molt malmès. Posteriorment va patir diverses modificacions en ser transformat en cinema i va perdre tota la seva essència de joia modernista. A finals dels anys vuitanta, el Metropol es va clausurar definitivament a causa de les deficients condicions de seguretat.

L'any 1991 l'Ajuntament de Tarragona va decidir adquirir l'edifici i encarregà la seva restauració a l'arquitecte Josep Llinàs. L'excel·lent treball de restauració i reforma, que va recuperar tots els elements modernistes, fou guardonat amb el premi FAD d'arquitectura 1996, guardó al que també aspirava el Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

El Teatre Metropol va ser inaugurat el 10 de març de 1995, i actualment acull programacions estables de teatre, música i dansa durant bona part de l'any.